Educație holistică Terapii, sănătate, armonie

Alchimizarea corpului emoțional de reziduuri, blocaje și și frecvențele joase

Written by Petrea Ciortan

Orice edificiu sănătos, de la simplul bordei la somptuoasele palate, orice proiect durabil începe prin construirea unei fundații solide.

În același mod, aventura și procesul de re-descoperire și (re)întregire este sănătos să înceapă cu începutul și nu cu promisiunea laurilor ce vor încununa călătoria la sfârșitul ei. Fundația călătoriei se cuvine să fie solidă și cu o puternică ancorare în realitate și corp fizic, apect realizabil printr-o cunoaștere adecvată a inteligențelor specifice creierelor existente în corpul uman, a modului în care ele comunică între ele și a corespondențelor dintre aceste creiere și corpurile subtile.

Piatra absolută de hotar a  procesului de întregire o reprezintă purificarea corpului fizic și a corpului emoțional ce este în strânsă legătură cu sistemul nervos enteric sau creierul emoțional/pexul solar/ gut brain etc.

Modul în care funcționează sistemul nervos enteric și frecvența informației procesate de el influențează starea de sănătate a organismului, determină modul de funcționare și radianța inimii, ambele infuențând modul în care este activat creierul cranian și funcționarea acestuia ce l-a rândul lui influențează sistemul endocrin și întreg organismul.

Cele trei creiere sunt într-o continuă comunicare și interdependență, însă ceea ce a început să surprindă comunitatea științifică și să evidențieze anumite informații păstrate în anumite tradiții spirituale (mai ales în China) este că sistemul nervos enteric/creierul emoțional și creierul inimii trimit mult mai multă informație creierului cranian decat invers. Ceea ce schimbă foarte mult modul în care ne percepem pe noi înșine și inclusiv multe din informațiile “spirituale” pe care le considerăm extrem de valabile.

La modul mai exact creierul emoțional prin nervul vag și coloana vertebrală trimite informații către inimă și apoi către creier prin medulla oblongata (o zonă extrem de importantă a creierului denumită în anumite tradiții “The mouth of god”. Informația trimisă de creierul emoțional către inimă și creierul cranian ne influențează din toate punctele de vedere sănătatea, dispoziția, starea psihică, modul în care gândim și implicit frecvența întregii noastre ființe și implicit ținuta existențială.

În același timp creierul emoțional comunică în permanență cu ceea ce se înțelege prin corpul emoțional ce este un câmp energetic integrat biocâmpului fiecărei persoane. Informația este de reținut fiindcă astfel vom înțelege comunicarea ce are loc între așa zisele corpuri subtile și implicit vom avea o imagine mai largă despre procesul (re)întregirii.

V-ați trezit vreodată dimineața cu o anumită apăsare și semi-nervozitate, deși noaptea înainte de a vă culca erați într-o stare armonioasă? Cu siguranță că da. De ce se întâmplă asta? Fiindcă în timpul somnului avem activitate în plan astral și corpul astral descarcă în corpul fizic anumite informații ce ne influențează starea fizică și dispoziția. Că unele informații nu provin din corpul nostru astral, ci din peripețiile noastre în planul astral, că procesăm informații ce vin de la alte ființe, e altă poveste. În definitiv ce este al nostru? Unde sunt limitele ființei? Cum în iubire suntem cu toții înrudiți și prin suferință suntem de asemenea o mare familie, iar una din misiile noastre inconștiente, o misie ce a devenit parte din condiția noastră umană este de a procesa și alchimiza frecvențe joase pentru ca întrega omenire să se înalțe pe frecvențe mai înalte.

Nu o să insist acum pe detalii biologice și tehnice legate de creierele specifice corpului uman. Ele vor fi prezentate în detaliu la timpul lor.

Ce este de reținut este că sistemul nervos enteric ce procesează informațiile generate de emoțiile și sentimentele trăite, informațiile primite prin alimentație și informațiile venite din corpul astral comunică prin nervul vag cu inima, ce comunică cu creierul cranian prin medulla oblongata. O să realizăm ulterior că prin creierul inimii și medulla oblogata se comunică cu aspecte mai înalte ale Ființei.

Înainte să vedem practic cum putem să ne adâncim în purificarea creierul emoțional (ce presupune activarea plexului solar ce ajută la activarea centrului inimii), este ideal să vedem cum se cuibăresc frecvențele joase în creierul emoțional încă de la primele luni de viață și cum ele ne sabotează și influențează modul de a fi și credeți-mă că o fac mai mult decât ne putem noi imagina.

Pentru a înțelege deplin procesul este ideal să lăsăm puțin în spate conceptele de reîncarnare și karmă. Astfel vom avea o percepție mai largă și mai onestă asupra evoluției

Copii se nasc puri. Îngeri întrupați. Și așa își încep existența în această dimensiune a realității, desigur prezența fiecărui copil pe pământ nefind deloc întâmplătoare. Și chiar dacă ar fi sub semnul hazardului, cu siguranță tot un joc al eternului spirit ar fi.

În afară de influențele prenatale ce sunt din ce în ce mai evidențiate de medicina și psihologia modernă, copilul începe să absoarbă informație prin sistemul nervos enteric de la primele zile de viață prin laptele mamei și puterea acestui creier de a comunica cu planul astral și de a se acorda cu creierele emoționale ale persoanelor din jur.

Colicii sunt primul semn evident că o stare de disconfort se instalează în corpul copilului. Stomacul se adaptează la frecvențele joase pe care le absoarbe și la care apoi începe să se obișnuiască. Și zi după zi copilul începe să preia în creierul emoțional o cantitate din ce în ce mai mare de informație din mediul înconjurător. Desigur, în jurul lui planează energia esenței ce în primii ani de viață este extrem de prezentă în viața copilului și îl ține departe de „problemele” omenirii. Inocența, spiritul ludic, lipsa convingerilor și a credințelor, neoperarea cu concepte sunt un atu pentru copil, însă treptat el începe să absoarbă fără să vrea din ce în ce mai mult din energetica familiei, mai exact din frecvențele joase generate de problemele emoționale, stresul, nemulțumirile, tensiunea și neajunsurile părinților ce și ei la rândul lor au absorbit tot felul de energii stranii de la părinți și povestea se tot întinde către un trecut foarte îndepărtat al omenirii.

M-ar bucura să acordăm atenția cuvenită acestui proces normal și dur prin care fiecare dintre noi am trecut. Fiindcă înțelegând profunzimea lui devenim cu adevărat pregătiți să mergem pe calea purificării creierului emoțional.

Informația absorbită în sistemul enteric de către copil este de o frecvență foarte joasă și ea are niște ramificații foarte mari. Copilul nu atrage doar anumite energii din momente de mare tensiune prin care trec părinții, ci atrage o cantitate foarte mare din fricile profunde ale părinților, din tensiunea existențială și suferința de care aceștia nici nu sunt conștienți. Copilul nu atrage și înregistrează vorbe și povețe, ci energia din spatele cuvintelor. Absoarbe imaginea energetică a părinților despre viață, despre relații, despre bani, despre ce este valoros. Absoarbe limitările și blocajele ce zac în adâncul lor fără ca ei să aibă habar. Iar una din cele mai împovărătoare energii ce le absoarbe este generată de modul în care părinții trăiesc sexualitatea, o zonă plină de frustrări, tensiuni și viață netrăită din care se nasc foarte mulți balauri ce mistuie viața oamenilor.

Și îngerul nostru de copil crește cu ele. Și începe să cunoască lumea având în spate acest bagaj de care nici el nu este foarte conștient.

În mod fericit există copii care s-au născut din părinți care au avut curajul să lucreze cu ei și să-și înalțe frecvența energetică, însă cei mai mulți dintre noi ne-am născut în familii de oameni simpli, într-o perioadă în care evoluția spirituală era ceva tabu. Iar acum câteva decenii energia pământului era mult mai apăsătoare.

Copii născuți în ultimii ani sunt mai norocoși în ceea ce privește moștenirea energetică, fiindcă energia pământului este alta și din ce în ce mai mulți părinți au o deschidere către a lucra la înălțarea propriei frecvențe.

Dar să ne întoarcem la evoluția copilului.

Imediat ce face șapte anișori (și începe să aibă o legătură conștientă din ce în ce mai slabă cu esența, ce nu se pierde niciodată în cazul fiecărui om oricât de sumbru ar fi el) el pleacă din mediul familiei pentru a primi educația pe care actualul sistem o consideră necesară evoluței lui. Acolo este confruntat cu alte situații dificile și deseori ostile, dar și cu noduri energetice grosiere ce ușor ușor încep să se infiltreze în ființa copilului odată cu dezvoltarea lui.

Și uite-așa preafericitul copil începe să aibă probleme emoționale, să cunoască suferința, să o trăiască, să o exprime, să o interiorizeze și să o acumuleze din ce în ce mai mult în ființa lui ce cândva reflecta eterna puritate.

Schematic, pe baza energiei generate de problemele emoționale ale părinților copilul intră în contact și absoarbe informații din disfuncțiile energetice și rănile neamului din care face parte. Într-o familie fiecare copil va absorbi în mod interesant alte informații. Unii vor continua în viața lor povești de viață ale părinților, alții ai bunicilor, alții ai unor rude mai îndepărtate, iar alții vor “lucra” cu o  combinație între mai multe tipologii.

Pe baza acestor energii absorbite copilul începe să rezoneze cu probleme emoționale și implicit energetice planetare, cu marile umbre ce se află în sistemul enteric/plexul solar al omenirii.

Creierele specifice corpului nostru au calitatea de a comunica cuantic cu câmpuri energetice corespunzătoare corpurilor noastre subtile . Creierul emoțional comunică foarte mult cu corpul astral. Creierul inimii cu cel buddhic sau chistic, desigur când creierul inimii este activ.

Astfel putem să înțelegem că de la o vârstă fragedă copilul intră în relație cu probleme emoționale ale familiei și neamului în care s-a născut și cu umbrele colective. E un proces firesc, deloc întâmplător, proces pe care l-am conștientizat înainte de a ne încarna.

Atitudinile față de viață ale fiecărui copil se nasc din relația dintre energia/conștiința întrupată în fiecare copil și informația moștenită din familie și conștiința colectivă. Atitudinile devin obișnuințe și ambele participă la conturarea caracterului și felului de a fi a copilului ce devine adult.

Ar fi bine să înțelegem rolul emoțiilor, sentimentelor și trăirilor atât în ceea ce privește sănătatea umană, dar și modul în care gândim și privim lumea. Mult timp emoțiile și sentimentele nu au fost băgate în seamă nici de știință, nici de religie și o parte a școlilor spirituale, dar ele reprezintă fundamentul creării tipologiilor și caracterelor umane, a percepției asupra vieții, a modului în care oamenii gândesc, mai exact procesează gândurile.

În sfârșit atât știința cât și spiritualitatea se deschide către această zonă feminină reprezentată de apa emoțiilor, sentimentelor, trăirilor și începe să le înțeleagă importanța.

Copilul crește și se trezește deodată adult, cu un anumit fel de a fi pe care îl consideră firesc, fără să realizeze că ceea ce a ajuns să fie este mai degrabă o construcție la care mediul înconjurător a participat enorm de mult. În logica preciziei suntem o combinație între cât am reușit să întrupăm din esența noastră și cât am absorbit din mediu, și vai și-amar și maximă bucurie că am absorbit multe. Această construcție este deseori intitulată eul fals sau ego, lucurile fiind extrem de discutabile. Oricât de mult ne-am fi îndepărtat de cine suntem cu adevărat, pe chipul și în atitudinile noastre este puternic imprimată individualitatea și unicitatea noastră.

Ajunși adulți în funcție de educația primită ne modelăm ființa așa cum considerăm că ni se potrivește sau așa cum putem dacă situațiile vieții au fost mai potrivnice. Facem multe alegeri, inclusiv în ceea ce privește educația, vocația și relațiile în funcție de niște tipare energetice și emoționale de care nu suntem conștienți. Aparent suntem diferiți sau încercăm să fim cât mai diferiți de părinții noștri, dar în realitate în adâncul nostru împărțim multe asemănări pe care nici nu le bănuim, fiindcă aceste asemănări, acest bagaj comun operează la nivel subconștient. Psihologia o să îmbrățișeze deplin imaginea că o parte a subconștientului colectiv este reprezentată de suma creierelor emoționale și de informațiile ce stagnează în planul astral al pământului. Chakra Swadishtana ce comunică foarte mult cu planul astral este considerată a fi poarta de comunicare cu subconștientul ceea ce în mare parte este adevărat. Desigur subconștientul nu poate fi redus doar la afirmațiile de mai sus. Lumea lui este mult mai vastă, iar el poate fi înțeles deplin în relație cu conștientul și supraconștientul, iar asta este altă tematică ce o vom aborda cândva.

Copilul a fost uitat, amintirile fericite din copilărie sunt aproape inexistente și felul în care am ajuns să percem viața ni se pare firesc și perfect, chiar dacă în adâncul nostru simțim că ceva nu este în regulă, că suntem mai mult decât ceea ce am devenit. De undeva dintr-un plan extrem de real copilul din noi ne strigă în continuu, mai exact acel stadiu al conștiinței pe care l-am experimentat copii fiind și învăluiți de iubirea eternă a esenței, așa cum icoana Fecioarei cu pruncul o sugerează într-un mod simplu și extrem de cifrat.

Acest traseu nu e deloc întâmplător și de foarte multe ori el este unul predestinat. Realitatea planetară nu poate fi transformată decât prin a absorbi din energia ei apăsătoare și apoi a o transforma în și prin propria ființă în aur pur. Unii o fac fără să fie conștienți, mai ales ființele empatice, depresivii planetei și cei care duc în spate boli grave. Iar marea majoritate dintre cei care au ales un drum spiritual și de înălțare a frecvenței au intrat conștienți în situații tensionate, știind că va veni ziua în care spiritul va striga în ei Trezireaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! Desigur e vorba de o trezire în foarte multe etape până când vom înțelege că nu am fost adormiți niciodată, ci am avut anumite misii de împlinit întru bucuria înălțării noastre a tuturor pe frecvențe mai înalte.

Din acest moment în care spiritul a strigat în noi începe o nouă etapă de viață și de cele mai multe ori avem senzația că evoluăm, că ne îndreptăm către zări înalte, însă în realitate toată această evoluție este o reamintire, o reîntoarcere către stadiul de conștiință pe care îl aveam când eram copii. Desigur, suntem seduși de dimenisuni înalte, de ambiguul din conceptul de ascensiune, însă în realitate tot acest proces de trezire, nu reprezintă în prima parte a lui decât un proces dur de deconstrucție a tot ceea ce am îmbrățișat în viață, un proces de purificare și alchimizare a tuturor energiilor și informațiilor pe care le-am atras în câmpul nostru energetic mai ales prin creierul emoțional. Deconstrucția și purificarea nu este ușoară deloc. Ea doare foarte mult, dar importanța ei este capitală. În comunitatea spirituală se vorbește foarte puțin despre acest proces dur de alchimizare, punându-se un accent exagerat pe fluturi, zâne, dragoni, sclipici, unicorni, lapte și miere, armonie și extaz, al treilea ochi și al șaptelea soare central. Nu că acestea nu ar exista, dar în mare parte ele nu sunt decât niște cuvinte memorate și deseori vândute scump pe post de supremă evoluție, acest fenomen generând foarte multă confuzie și decepție în rândul multor oameni care în drumul către zâne și unicorni se lovesc inevitabil de suferința înmagazinată în stomac.

Ceea ce este de reținut neapărat din această descriere destul de lungă este că în corpul  nostru emoțional există o zonă pe care nu o cunoaștem mai deloc și ne este absolut imposibil să o identificăm prin eforturi raționale. Putem să simțim că există ceva acolo, o piedică, un ceva ce nu ne lasă să fim atât de iubitori precum am vrea și atât de expansionați precum sună marketingul spiritual. Anumite evenimente mai ales energetice de o factură înalt vibrațională ne pun deseori față în față cu unele blocaje foarte ascunse. Ele sunt evenimente fericite, însă pentru a lua frâul evoluției în propriile mâini este vital să trecem printr-o purificare emoțională extrem de temeinică și pe termen lung.

Dincolo de blocajele ce le moștenim din neam sau transgenerațional dacă vreți, în noi există la un nivel foarte bine camuflat marile umbre ale omenirii și doar trecând prin această vale a umbrelor vom putea cu adevărat să ajungem la eterna și continua lumină a frecvențelor înalte. Asta au făcut marii inițiați ai lumii, asta reprezintă coborârea în iad a lui Hristos, asta au lăsat mărturie cele mai luminate spirite întrupate pe Pământ. Multe din aceste informații au fost readuse în conștiința noastră de Richard Rudd prin monumentala lucrare Cheile Genelor, deseori amintind că drumul spre lumină se face prin a trece prin cel mai crunt întuneric. Iar acest întuneric, acest drum spre lumină se află în trupul nostru, mai exact în sistemul enteric nervos.

Desigur, Cheile Genelor vorbește foarte puțin despre cum se face această călătorie, intenția lui Richard Rudd fiind mai degrabă de oferi cadrul ideal transformării tuturor celor ce intră în contact cu Cheile Genelor prin activarea darurilor specifice fiecăruia. Contemplarea umbrelor pe care el o sugerează este cu siguranță un instrument fantastic de evoluție și din fericire instrumentul oferit de Richard Rudd poate fi completat cu alte instrumente simple și la îndemâna tuturor.

Ajunși în anul 2018 avem nevoie de o știință a Întregirii raportată la constituția noastră fizică ce se poate adresa tuturor, avem nevoie de o claritate și exactitate în ceea ce privește activarea plexului solar și a inimii și este vital să demisticizăm tot limbajul spiritual pentru ca problematica lui să devină accesibilă cât mai multor oameni. Evenimentele ce se vor derula în anii ce vor urma ne cer imperios să oferim mare atenție deschiderii inimii și să mergem cu toată dăruirea pe acest drum. Câmpurile energetice ce vor fi create odată cu deschiderea inimii unui număr mare de oameni, dincolo de faptul că vor avea puterea de a schimba radical realitatea planetară,  vor avea un rol extrem de important în relația Pământului cu sistemul solar și energiile ce vor veni dinspre Soare către noi.

Din fericire suntem pregătiți să facem un pas înainte în ceea ce privește propria percepție despre noi înșine la modul real. Știința și spiritualitatea sunt din ce în ce mai aproape una de alta, știința descoperind aspecte surprinzătoare pe care tradițiile spirituale le menționează de multă vreme, spiritualitatea simplificându-și și umanizându-și limbajul. Se prefigurează o nouă paradigmă culturală capabilă să privească ființa umană într-un mod holistic și să ofere soluții simple în ceea ce privește transformarea și evoluția noastră.

 

Articolul face parte din programul holistic Aventura Întregirii și prefațează informația și acțiunile menite să faciliteze activarea inteligențelor specifice corpului uman. Accesul la aceste informații în acest moment se face doar participând la programul holistic Aventura Întregirii, iar într-un viitor apropiat ele vor fi prezentate într-o amplă lucrare ce niciodată nu o să poată înlocui pragmatismul și dinamismul unui grup.

Cine intenționează să parcurgă acest program și să pășească pe drumul întregirii să îmi trimită un e-mail la adresa petrea.ciortan@gmail.com.

Informații suplimentare găsiți în articolul Scurtă introducere în natura emoțiilor

About the author

Petrea Ciortan

1 Comment

Leave a Comment