Evenimente, acțiuni, proiecte

Joaca de-a respirația prin enigmele tarotului

Written by Petrea Ciortan
Vineri, 20 aprilie de la ora 18:30 o să ne permitem luxul și banalitatea de a ne juca de-a profunzimea respirației și devirusarea tarotului de instinctele divinatorii. La Centrul BioFocus. O să gravităm foarte puțin în jurul aspectelor teoretice și o să ne dinamizăm viața și plexul solar ce-l tot râvnit întru a fi activat prin acțiune și mișcare. Karma iubirii în desfășurare.

“Ce înseamnă Arta de a respira la modul cel mai simplu și natural? Cum mă pot iniția în această artă?
Care e legătura între respirație și modul în care arată societatea umană? Cum ne poate influența respirația conștientă și asumată viața și cum poate ea modela arhitectura socială?
Care e legătura practică dintre repirație, inspirație și spirit?
Sunt câteva dintre întrebările ce ne vor deschide către noi înțelesuri și mai ales către a ne percepe mai clar “menirea” ca ființe umane în anul 2018 când omenirea va cunoaște cel mai mare salt tehnologic ce va schimba din temelii modul în care societatea planetară va funcționa.
Pe acest fond de totală revoluție tehnologică, a avea o abordare sănătoasă și pragmatică a forțelor primordiale prin care conștiința universală se exprimă (aer, apă, raze de soare, radiații cosmice) este mai mult decât necesară: este o datorie ontologică ce ne poate consolida noblețea de a deveni și în același timp de a rămâne oameni împuterniciți, jucăuși, relaxați și dispuși să folosească tot avântul tehnologic într-un mod armonios și plin de demnitate.
A respira conștient și asumat este un act revoluționar la modul cel mai nobil. ”
Petrea Ciortan

„Tarotul, o minunată colecție de simboluri descoperite de civilizațiile antice și aduse în această formă de lumina Renașterii este un instrument popular dar departe de a fi ințeles.
Vorbim de o lume locuită de spirite, prezențe misterioase, arhetipuri ce prind viață în forma unui joc. La o primă privire ne este revelată șansa de a manifesta o anumită energie într-un moment. Fiecare etalare creează o lume iar cel ce etalează devine creator de joc.
Forța Tarotului rezidă în transformarea celui ce etalează într-un veritabil magician iar pentru a trăi misterul fiecărei etalări este necesară o puritate a intenției și absența raportării la o zeitate exterioară.
Etalarea este în fapt conștientizarea propriei puteri de a materializa o lume visată.
Ce vă propun este jocul cu o carte și 3 cărți într-un eveniment ce iși dorește să treacă dincolo de divinație către adevărata semnificație a arhetipurilor Tarotului.
Închei această scurtă introducere cu cuvintele unui om drag mie: “A ŞTI, A DORI, A PUTEA, A TĂCEA – iată Calea ocultă spre CEL PRIMORDIAL.” (Eliphas Levi).”
Cosmin A. Tomescu

Haideți să ne creăm, să ne jucăm, să ne adâncim împreună în arhitectura iubirii și armoniei și să devenim contemporani cu viața. Iar pentru a sărbători întâlnirea vă rugăm să luați cu voi merinde de tot felul pe care să le degustăm apoi în spiritul comuniunii.
Donațiile voastre sunt mai mult decât inspirate și binevenite fiindcă prin ele veți onora darurile primite și veți conferi pragmatism și continuitate proiectului “Templul Vieții. Isis 37”.

Evenimentul este facilitat de Cosmin Tomescu și Petrea Ciortan, inițiatorii jocului social “Templul Vieții. Isis 37″.

Inimi însorite nouă tuturor și un rezonant daaaaaaaaaaaaaaaaaaa Vieții.

About the author

Petrea Ciortan

Leave a Comment