Educație holistică Terapii, sănătate, armonie

Scurtă introducere în natura emoțiilor

Written by Petrea Ciortan

Etimologic emoție ce derivă din ex – movere își are sensul în a pune mișcare, a mișca în afară, a agita (apele). Expresia “sunt profund mișcat” este extrem de sugestivă. Universul lor a fost studiat mai ales în ultima vreme de către psihologie, mai nou de medicină cu păreri diferite privind originea și rolul lor. Dincolo de punctele de vedere diferite, este acceptat faptul că emoțiile sunt strict relaționate cu senzațiile cu care parțial sunt sinonime, sunt piatra de temelie, structura informațională pe care se grefează sentimentele ce ne zugrăvesc stările și trăirile ce ne caracterizează felul de a fi și prin care putem îmbrățișa sau nu mult râvnita stare de prezență.

Însă cel mai spectaculos aspect legat de emoții este faptul că ele determină modul în care gândim, deși mult timp s-a crezut că lucrurile stau total invers. Desigur, gândurile canalizate pot influența starea emoțională, dar într-un mod infim și de suprafață. Pentru a înțelege acest mecanism de relaționare dintre emoții și gânduri, este vital să conștientizăm că noi mai degrabă nu gândim, ci suntem gândiți, mai exact suntem determinați să gândim într-un anumit fel de frecvența energetică la care suntem a-cordați.

În univers totul este frecvență. Tesla afirma deplin inspirat “Dacă vrei să afli secretele universului, gândeşte în termeni de energie, frecvenţă şi vibraţie”.

Prin procesul de gândire noi nu facem decât să traducem în informații conștiente, pe care le numim gânduri, frecvența la care suntem acordați. În timp, mai ales datorită presiunii “valorilor” societății, ne-am dezvoltat teribil de mult această facultate de a gândi pe care am considerat-o a fi independentă și o caracteristică fundamentală și onorantă a ființei umane. Gândirea este profund sănătoasă atât timp cât este folosită ca un instrument de orientare, însă când am devenit sclavi gândurilor suntem prinși într-un labirint pe care riscăm să-l considerăm o bibliotecă a fascinantei cunoașeri.

Frecvența planetară sau cosmică la care ființa noastră este acordată este atrasă de informația emisă în organismul și câmpul energetic ce îl înconjoară de către emoții, senzații, sentimente și trăiri, între ele și frecvența la care vibrăm existând un continuu schimb informațional. În mod fericit și pur tehnic frecvența poate fi schimbată prin modul în care gestionăm lumea emoțiilor. Însă nu e atât de ușor. (Cu puțină imaginație putem să vedem cum aspectul magnetic feminin al ființei reprezentat de emoții, sentimente și trăiri reprezintă aspectul născător de realitate și nu aspectul electric, masculin reprezentat de intenție și gânduri, care poate avea un rol imens în crearea de realitate, atât timp cât este însoțit de universul emoțiilor, al sentimentelor și trăirilor.)

De exemplu, dacă facem o excursie într-o pădure, mergem la un concert cu muzică vibrantă sau într-un templu, intrăm în relație cu o frecvență mai înaltă, starea emoțională se schimbă, gândurile se rafinează și o anumită stare de armonie se instaurează. Însă imediat ce ne întoarcem către modul obișnuit de a fi, ne reîntoarcem la frecvența de bază, desigur cu un anumit plus ce poate conta foarte mult dacă știm să păstrăm viu în noi experiența. Însă pentru a aduce în viața de zi cu zi intensitea experienței amintite mai sus, este absolut necesar să ne schimbăm frecvența de bază a emoțiilor.

Emoțiile în sine nu reprezintă ceva bun sau rău, dimpotrivă ele mai degrabă merită a fi considerate a fi fundamentul ființării și exprimării noastre ca oameni, de unde și rezultă  necesitatea unei abordări extrem de lucide, sănătoase și pline de blândețe al acestui univers extrem de subtil, schimbător și greu de înțeles de către mintea umană.

Universul emoțiilor și informațiilor specifice este extrem de vast, iar ceea ce percem conștient din el este o o infimă parte, mai exact doar vârful aisbergului. Calificarea emoțiilor în bune și rele nu ne ajută deloc, fiindcă ne adâncește în conflictul dualității, însă este important să înțelegem că există un fond de emoții reprimate, atavice și extrem de dureroase și de vechi sedimentate din vremuri imemoriale de când suferința a început să bântuie pe Pământ. La el suntem cu toții conectați și poate fi considerat a fi un fond emoțional diz-armonios și distructiv, nu în sensul bine-rău, ci mai degrabă în imaginea că el este sursa în mare parte a suferinței, bolilor și mizeriei umane și își are rostul în evoluția noastră, chiar dacă este dificil să îl percepem. El reprezintă mare parte din subconștientul colectiv ce ne condiționează alegerile, atitudinile, acțiunile.

Frica, mânia, ura, angoasa, disperarea, pornirile sângeroase, teroarea și alte multele înrudite șerpuiesc și se hrănesc din oceanul planetar al emoțiilor distructive și lor le sunt asociate rănile primordiale ale omenirii: abandonul, rușinea, respingerea, reprimarea, vinovăția, separarea, negarea, indiferența etc

Toate acestea au o mare legătură cu modul actual de funcționare a adn-ului uman și a creierelor specifice corpului omenesc.

Perversitatea și frumusețea jocului constă în faptul că acest univers emoțional diz-armonios și plin de condiționare este extrem de camuflat și foarte greu de abordat în profunzimea lui. Însă tocmai aici își face apariția alchimia cu toate conotațiile ei. Aici vibrează magia Scorpionului și tocmai conexiunea lui cu această zonă ascunsă din noi îl face pe dragul de el Scorpion să fie uneori mai întunecat și caracterizat de pendulările între demon și înger.

În continuarea acestei scrieri referirile vor fi în mare parte strict la emoțiile diz-armonioase și distructive, așa că vă rog să aveți deplina înțelegere. Vor fi și referiri la emoțiile cristaline și rolul lor în coborârea prezenței esenței în trăirea noastră de zi cu zi.

Pentru a face posibil pasul către miezul prezentării, ar fi oportun să ne familiarizăm cu o imagine despre modul în care sistemul nervos enteric comunică cu mediul și cu celelalte creiere ale organismului. Să zicem că deodată un eveniment extern sau o anumită dispoziție declanșează în noi un anumit set de emoții: frică, mânie, disperare etc. Putem fi extrem de surprinși de reacția de moment și forța cu care emoțiile pătrund în lumea noastră. Cerul se întunecă deodată și nu prea știm ce e cu noi. Însăși modul reactiv ne poate sugera faptul că sistemul nervos enteric funcționează autonom față de sistemul nervos central (așa i se zice creierului cranian) și intervine pe nepusă masă.

Ce se întâmplă însă la un nivel mai subtil?

Corpul uman este dependent de emoțiile cu care suntem familiarizați fiindcă ele au un corespondent chimic pe care organismul le dorește obsesiv iar și iar. Astfel foarte multe evenimente sunt generate în viața noastră pentru a satisface nevoile organismului, iar ele oferă un prilej de a ne observa zbaterea emoțională, însă foarte puțini dintre noi o fac.

Ceea ce este cu adevărat important este faptul că informația fricii, angoasei sau a oricărei emoții distructive emise în relație cu un eveniment, ori stimul intern sau extern există în noi în memoria sistemului nervos enteric și implicit a celulelor. Mai mult, ea este conectată prin corpul emoțional sau astral, ce e de altfel un câmp energetic asociat corpului uman, cu câmpul astral al pământului, un câmp cuantic generat de tot spectrul emoțional planetar. Prin această conexiune suntem în permanentă într-un proces de schimb de informație ce se realizează între sistemul nervos enteric și câmpul astral/frecvența planetară a emoțiilor, iar această informație este transmisă prin nervul vag și coloana vertebrală către creierul inimii și apoi spre medulla oblongata ce o transmite în special creierului reptilian ce condiționează într-un anumit fel comportamentul uman și modul de a funcționa al organismului.

Frica declanșată în noi, atrage frică din câmpul astral și deseori din câmpul astral izbucnesc în noi tot felul de emoții și tensiuni.  Exită oameni, așa zișii empați, care prin natura lor receptivă preiau în câmpul lor energetic foarte multă informațională dureroasă pentru a fi transformată. Conștient sau inconștient o fac fără nici o implicație karmică, ci pentru a participa la marea alchimie planetară.

Stările de apăsare și tristețe inexplicabilă ce ne vizitează din fericire din când în când sunt tocmai niște purificări ce se întâmplă la nivelul corpului astral pe care ar fi ideal să-l vedem ca pe un câmp energetic specific pământului și lumii emoțiilor. Teoria morfogenetică, de care sigur am auzit cu toții, explică mai pe larg modul în care creierele specifice corpului uman pot comunica cu anumite câmpuri energetice planetare și chiar transplanetare.

Suntem legați permanent de fondul de emoții reprimate și atavice menționat mai sus și în nici un caz nu putem scăpa de el, nu îl putem nega sau ignora. Singura șansă o reprezintă scufundarea în acest fond și alchimizarea lui, ce se poate face, în nici un caz prin tăierea de corzi sau pase energetice, cum se mai vehiculează prin diferite medii spirituale, ci printr-o abordare ce necesită o temeinică pregătire ce presupune:

-puterea de a observa aceste emoții, de a le accepta și apoi îmbrățișa cu blândețe și iubire ce treptat schimbă frecvența chiar și celor mai dense structuri emoționale (dracii cei mai negri);

-o știință a modificării chimiei organismului și a activării și dinamizării creierelor specifice corpului uman.

 

Putem să avem naivitatea că vom rezolva dilemele emoționale prin câteva bătăi de tobă, ceva respirații, niște arome și uleiuri esențiale și câteva mantre, însă vom realiza mai devreme sau mai târziu că singura alternativă o reprezintă profunda iubire a naturii umane cu cele mai întunecate laturi ale ei și o sănătoasă cunoaștere/activare a corpului uman la realele lui capacități.

Coborârea lui Hristos în iad, reprezintă coborârea în vulcanul plin de durere al emoțiilor umane și manifestarea deplină a compasiunii pentru a îmbrățișa întreaga istorie emoțională a omenirii. În trecut oamenii care au reușit să cobore până la Adam Kadmon prin istoria emoțională a omenirii sunt foarte puțini, însă vremurile noi ne oferă multora această șansă magnifică, camuflată perfect de suferință și tristețe, mânie și ură, lacrimi și durere cu putere mântuitoare.

 

Articolul face parte din prezentarea programului holistic “Alchimia simplității și chimia beatitudinii și extazului” la care participă un grup restrâns de oameni și  prefațează informația și acțiunile menite să faciliteze activarea inteligențelor specifice corpului uman. Accesul la aceste informații în acest moment se face doar participând la programul holistic “Alchimia simplității”, iar într-un viitor apropiat ele vor fi prezentate într-o amplă lucrare ce niciodată nu o să poată înlocui pragmatismul și dinamismul unui grup.

Cine intenționează să parcurgă acest program și să pășească pe drumul întregirii să îmi trimită un e-mail la adresa petrea.ciortan@gmail.com.Cei care intenționează să parcurgă acest program și să pășească pe drumul întregirii să îmi trimită un e-mail la adresa petrea.ciortan@gmail.com.

Informații suplimentare găsiți în articolul Alchimizarea corpului emoțional de reziduuri, blocaje și și frecvențele joase

About the author

Petrea Ciortan

1 Comment

Leave a Comment