Educație holistică

Inimă însorită

Written by Petrea Ciortan

Inimă însorită. Atât de rezonant este acest îndemn și deopotrivă semn al întregirii ființei și atât de lungi și provocatoare  sunt drumurile către a fi o inimă însorită.

Desigur către întregire există multe căi și au existat dintotdeauna, iar rândurile ce urmează nu fac decât să vorbească despre propria experiență despre care simt din ce în ce mai mult că nu zugrăvește o cale spirituală, ci un mod de înțelege logica organismului uman întru optima lui funcționare.

Într-un mod fericit în spatele sintagmelor activarea plexului solar, a inimii sau a Soarelui interior începe să se contureze o anumită claritate și o con-știință a devirusării, activării și dinamizării inteligențelor ce rezidă în creierul emoțional și creierul inimii.

}n mod fericit claritatea și o maturitate a înțelegerii propriei naturi spulberă miturile și fanteziile create în jurul noțiunilor de inimă, iubire, conștiința christică, iluminare și conferă o înțelegere adecvată și un posibil parcurs întru activarea și dinamizarea inteligențelor mai sus amintite.

Înainte de a vă invita să realizăm împreună care este miza dinamizării creierului emoțional și al inimii vă împărtășesc simplul fapt că dacă am fi conectați cu toții plenar la pulsul planetei, după 7 minute mai mult de 90 de procente din populația omenirii ar leșina nemaiputând suporta energia ei înaltă.

De ce? Corpurile noastre și implicit modul de funcționare al adn-ului și biologia actuală sunt calibrate la un câmp energetic creat din toate dorințele și emoțiile create de omenire de la începutul ei. Psihologii înțeleg prin asta (o parte din) subconștient, literatura ezoterică astral inferior iar fizica și știința progresistă pot afirma că e vorba câmp cuantic sau morfic specific și cu o anumită autonomie.

Însăși civilizația umană așa cum arată ea azi este o expresie a informațiilor ce rezidă în acest câmp energetic ce este o moștenire comună ce suntem invitați să îi acordăm atenția cuvenită și s-o abordăm cât mai înțelept cu putință.

Da, suntem setați și programați de trecutul omenirii și o serie de informații de care nu suntem conștienți să ne ducem viețile într-un anumit fel, suntem captivi într-o închisoare de noi creată și a căror gardieni sunt experiențele trecute ale umanității, pline de dramă, tumult și suferință greu de imaginat, experiențe ce se reflectă și în adn-ul nostru și mai ales în…..surpiză…. flora intestinală și neuronii creierului emoțional.

Calea de ieșire din această pre-setare și implicit captivitate o reprezintă tocmai înțelegerea cu luciditate de vulture a fenomenului și acceptarea acestei materii prime CA O ZESTRE COMUNĂ ce ne este oferită pentru a o alchimiza și transforma din supremă limitare în diamantele ce ne vor lumina existența și drumul către a croi o civilizație înfloritoare.

Vă invit să parcurgem împreună rândurile de mai jos cu seninătate și cu sentimentul scufundării într-o mare taină ce face posibil ca inima să se însorească.

“Închisoarea în care trăim mai toți oamenii este definită de informațiile absorbite din fragedă copilărie de la părinți și din mediu și gestionată în mare parte în neuronii creierului emoțional ce comunică în permanență cu marele câmp al minții subconștiente sau a planului astral conturat de toate emoțiile, suferința și dorințele de joasă frecvență generate de la începutul omenirii ce ne condiționeaza mai toate trăirile și acțiunile.

Ne învârtim în cerc (vezi cercul Samsarei) pe traiectoria trasată de informațiile transgeneraționale fără a bagă de seamă. Părinții noștri le-au moștenit de la părinții lor și tot așa până spre negurile decăderii rasei umane. Cautăm astfel împlinirea, iluminarea (una din cele mai mari himere) alergăm prin viață, ne conturăm destine de tot felul fără a realiza nici o clipă cât de condiționați și cât de puțin prezenți suntem în viețile noastre. De cele mai multe ori retrăim în ipostaze diferite destinele nefericite ale străbunilor cărora reușim in cazurile cele mai fericite să le mai oferim unele tușe mai luminoase sau cum se zice azi să le ridicăm frecvența.

Rareori scoatem capul către alte zări la chemarea vieții de a evolua și ni se pare că avem mari revelatii. Câteva clipe de seninătate si bucurie ni se par cea mai mare împlinire și prin ele ne justificăm întreaga dramă. Avem parte uneori și de clipe de inspirație și deja ni se pare că viața este extrem de ofertantă cu noi și că l-am prins pe Dumnezeu de picior.

De cele mai multe ori vorbim prin cuvintele și credințele altora împrumutate din cărți pe post de supremă înțelepciune, trăim dramele și viețile altora ce ne-au trasat direcția prin informațiile sădite în noi fără ca noi să fim conștienți.

Aparent liberi suntem îngrădiți în cea mai subtilă închisoare. Gurdjiev trasa deplin conștient drama omenirii “Esti intr-o inchisoare. Daca vrei sa iesi afara din inchisoare, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să realizezi că ești în închisoare. Dacă crezi că ești liber, nu poți scăpa.”

Savurând senin înțelesul celor afirmate mai sus, putem să întrezărim faptul că doar devenind conștienți de limitările și condiționările extrem de subtile ce ne dictează existențele putem păși spre libetate.

E una din cele mai minunate vești ce le putem primi, una din cele mai nobile atitudini de îmbrățișat pe drumul integrității și întregirii.

Din când în când din acest câmp informațional extrem de pervers prin condiționările sale, din această închisoare transgenerațională mai ies pe câmpiile libertatii de expresie unii oameni și modul în care încep a se manifesta ori ne înfricoșează teribil ori ni se par a fi manifestări asemănătoare zeilor.

Preafericiții eliberați nu au facut decât să se delimiteze de condiționările cu care au fost hrăniți și încep să trăiască o existență în nume propriu și să nu mai orbecăiască în cercul trasat de generațiile precedente și nenumăratele lor limitări.

Suntem tributari propriei inteligențe inerente organismului și doar find dispuși să ne înțelegem cu adevărat propriul corp putem să ieșim din închisoarea în care trăim fără să ne dăm seama.

Miza purificării emoționale, a devirusării și dinamizării creierului emoțional și apoi a activării creierului inimii este uriașă.

Mântuirea neamului, realizarea dharmei, activarea nodurilor lunare, ieșirea din matrix, toate definesc acest proces de eliminare treptată a informațiilor atavice și apăsătoare gestionate în neuronii creierului emoțional, proces ce schimbă dinamica și chimia întregului organism și ne deschide către voia și inteligența vieții prin a deveni acordați cu ritmurile naturii, ale soarelui și ale cosmosului, prin a putea permite eternei esențe să se exprime prin corpul nostru dincolo de informațiile ce defineau cândva închisoarea subtilei limitări.

Devenim cu adevărat noi înșine, devirusați și pregătiți să ne asumăm existența dincolo de orice șablon cultural sau spiritual.

Daaaaaaaaaaaaaaaaa. Chiar daaaaaaaaaaaaaaaaaaa. O nouă existență începe sub auspiciile Inimii însorite.

Și înțelegem din ce în ce mai clar că însăși căutările spirituale și mult din acest univers sunt expresia unor condiționări și aspirații ale străbunilor pe care ne este greu sa le înțelegem la modul plenar și nu ar strica să medităm un pic la acest subiect. Cel mai mare risc pe care îl reprezintă aventura în lumea spirituală îl reprezintă familiarizarea cu un anumit vocabular și detaliile unor tehnici sau doctrine și auto-convingerea că asimilarea acestor informații sunt sinonime cu trezirea și realizarea deplină.

În realitate pe pământ acum nu este nevoie de o categorie privilegiată de oameni treziți spiritual sau de iluminați, ci de oameni întregi, oameni (re)conectați la pulsul și dinamica planetei Pământ și conștienți de inteligența ce rezidă în propriile corpuri. “

“În același timp adevărul absolut despre noi este că suntem încă din prima clipă a nașterii ființe întregi și nimeni și nimic nu poate altera această stare de integritate.

Afirmația de mai sus naște cel puțin două întrebări vitale: Ce s-a întâmplat cu noi,(dacă într-adevăr s-a întâmplat ceva)? Și Dacă suntem întregi încă de la naștere ce sens mai are să alegem un drum al întregirii? Ce sens au programele holistice?

Au un mare și simplu sens.

La întrebarea ce s-a întâmplat cu noi răsăunsul e simplu: am intrat (încă din pântecele mamei) în oceanul de limitări și condiționări conținute în arhitectura acestei lumi și integritatea a început să fie învăluită de ele, dar niciodată alterată. În adâncul nostru suntem întregi.

Rolul programelor holistice este de a facilita atât procesul de eliminare și devirusare a condiționărilor cât și de a ne adânci în propria integritate, chiar la nivel fizic, și în întregul ce suntem dintotdeauna.

Ceea ce este cu putință, dar deloc facil.

Condiționările în care trăim sunt atât de subtile și de cele mai multe ori ele îmbracă haine extrem de frumoase. Căutările spirituale, dorința de evoluție, setea de cunoaștere, de experiențe și de bunuri sunt niște condiționări de lux. Sunt expresia unor limite și presiuni exercitate de fondul genetic pe care îl moștenim. Dacă le dăm mereu curs ele nu ne vor ajuta să mergem pe drumul întregirii. Dimpotrivă. Mergând pe mâna lor vom alimenta căutarea, dorința și setea. Și implicit sentimentul de neîmplinire.

Am putea crede că oprindu-ne din a căuta și din a dori rezolvăm dilema. Nu, fiindcă ne întoarcem împotriva propriei naturi. Și nu prin voință și determinare putem să rezolvăm delicata situație, ci prin asumarea totală a acestei condiții și prin alchimizarea emoțiilor și informațiilor din adâncul ființei care alimentează aceste porniri. Iar aici ne aflăm în sfera adevăratei alchimii și magii. Fiindcă e vorba de trasformarea și implicit transmutarea condiției umane actuale cu implicații majore asupra chimiei organismului.

Programele holistice nu fac altceva decât să ne ajute să eliminăm din noi straturi peste straturi de condiționare, de informație străveche printre care se află și dorința de a te ilumina sau a fi mai bun.

Suntem dintotdeauna buni, iubitori, creativi, genii, lumină devăvârșită, iar ceea ce avem de făcut este să ne adâncim în acest simplu adevăr. Să ne adâncim în întregul ce suntem, iar acest demers este posibil printr-o colosală putere de acceptare a tot ceea ce reprezentăm din toate punctele de vedere și printr-o cristalizare a apelor interioare și eliberare de fondul transgenetic ce rulează la nivelul minții subconștiente și este în strânsă conexiune cu creierul emoțional.

Și abia apoi, odată cu cristalizarea planului emoțional, Soarele Inimii începe a revărsa treptat lumina și integritatea începe să ni se arate în toată splendoarea ei.

Născuți întregi, am devenit condiționările lumii și doar prin îmbrățișarea deplină a lor ne recâștigăm accesul la întregire.

Vechea vorbă „Lupu-și schimă părul, da năravu ba.” în deplina ei profunzime vrea să zică că ne schimbăm cuvintele, autorii preferați, relațiile, cadrele de manifestare, dar fondul străvechi nu. Fiindcă el e greu sesizabil și e foarte dificil să percepi planul instinctual și motorul care ne alimentează planul emoțional ce ne creează întreagul peisaj al propriei existențe.

Doar cei temerari sau extrem de norocoși reușesc să se adâncească în propriul abis, în teribila închisoare transgenerațională pentru a păși dincolo de ea pe câmpiile însoririi.

Ajunși aici suntem deplin împuterniciți să ne trăim propria viață, să ne împărtășim graiul plin de autenticitate, să ne împlinim visele ce acum știm că sunt ale noastre și nu setări trasate în mod subtil.

Pe câmpiile însoririi viața ni se arată în toată măreția și simplitatea ei și din această nouă stare putem să vedem senini cât de condiționați am fost și cum în mod miraculos, integritatea și unicitatea pe care începem să le savurăm deplin nu au fost nici o clipă știrbite.

Am murit și am renăscut în adevărata noastră lumină.  ”

Cei familiarizați cu Cheile Genelor probabil că s-au deschis către adevărul că drumul spre grație trece prin asumarea suferinței (cheia 22), iar deplin sugestiv în ceea ce privește dizolvarea  închisorii condiționărilor umanității îl reprezintă următorul fragment din cheia 11, cheie ce este conectată cu cea mai mare sursă de energie a galaxiei: gaura neagră Sagittarius A ce este considerată de către astronomie a fi centrul galactic:

“Dacă devin învățători, ceea ce este foarte probabil, având în vedere modul în care înțeleg mintea, ei reflectă continuu propria lumină, dar în același timp îi ghidează pe ceilalți prin întunericul propriu. O mare ironie a celor care înțeleg lumina pură a celui de-al 11-lea Siddhi este că ei par a conduce oamenii în sensul opus luminii, pentru a-i atrage mai aproape de acea lumină.” – Richard Rudd

Tehnic este foarte simplu de vizuaizat tabloul complet. Între noi și pulsul planetei și al soarelui cu care organismele odată conectate ar funcționa la parametri optimi, se interpune planul astral, mintea subconștientă, informația ce rezidă în creierul emoțional. Suntem extrem de puțin conectați la forțele primordiale ale vieții și tocmai de aceea adn-ul funcționează la parametri minimi și organismele noastre sunt pe avarie.

Drumul spre lumină trece prin cel mai crunt întuneric. Călătoria spre o inimă însorită presupune eliberarea de toată informația apăsătoare de la nivelul creierului emoțional.

……..

Imediat după încheierea Sărbătorii Soarelui urmează să mă adâncesc puternic în continuitatea evenimentului prin a face cât mai cunoscute programele holistice structurate anul acesta și a facilita parcurgerea lor unui număr cât mai mare de oameni.

Cele 2 programele holistice “Purificarea emoțională – marele pas spre libertate” și “Inimă îsorită” nu se adresează celor care vor să își aline suferințele cu vreun fel de terapie, deși și aceasta cale te poate duce departe dacă știi să profiți de durerea ce vine spre tine. Ele se adresează celor care vor cu adevărat să iasă din închisoarea în care trăim aproape cu toții, se adresează celor care vor să iși onoreze corpul, acest templu magnific, se adresează nebunilor îndrazneti care vor să își asume propria existență debarasându-se de toate condiționările spirituale, culturale și sociale.

Și daaaaa cu toată bucuria împărtășirii,

pe cei temerari, pe cei care vor cu adevărat să trăiască adevărul conținut în celebra maximă “Cunoaște-te pe tine însuți”,

pe cei care vor să se elibereze de limitele și condiționările existente în planul subconștient, pe cei care vor să devină ființe întregi printr-o justă activare a inteligențelor corpului ceea ce schimbă chimia întregului organism la modul optim,

pe acei nebuni îndrăzneți ce vor să își asume propria existență debarasându-se de condiționările și limitările spirituale, culturale și sociale,

pe cei care vor să se adâncească deplin în armonie, creativitate pentru a fi în serviciul omenirii,

îi invit după Sărbătoarea Soarelui  într-o aventură teribil de frumoasă ce presupune devirusarea, activarea și dinamizarea treptată prin 2 programe holistice specifice a creierului emoțional (sistemul nervos enteric & plexul solar) și a creierului inimii și astfel transformarea la modul cel mai entuziast a tuturor datelor existenței.

Sună frumos, nu?

Ei, e mai mult decât frumos. E provocator, e re-naștere la propriu și pionierat absolut mai ales în ceea ce privește abordarea creierului emoțional. Despre creierul inimii s-au scris foarte multe , însă una este să știi de exitența lui și cu totul și cu totul altă poveste să-i trăiești dinamizarea și splendoarea radierii și funcționării optime

Iar a trăi cu cele două creiere activate, dezmorțite după atâta beznă e împuternicire curată, e salt dimensional, e revoluție absolută.

De ce fac asta?

Fiindcă trăiesc pe proprie piele efectele programelor holistice și este halucinant de frumos. Chimia organismului s-a schimbat enorm și începe să funcționeze în parametri de vis ai copilăriei . Sunt explozii de triptofan, serotonină, dopamină, melatonină, GABA  etc în corp ce schimbă toate datele organismului  întru armonizare și funcționare optimă a glandelor endocrine. Pur și simplu încep să simt interior bucuria și pacea la nivel celular și pe fondul ăsta totul se arată într-o nouă lumină. Mă simt ca un nou născut ce se bucură de o nouă existență, o copilărie înfloritoare sădită pe o maturitate creativă. Și îs la început de drum și de clarificantă documentare științifică.

Și totul pleacă de la devirusarea și dinamizarea creierului emoțional (format din microbiomul intestinal și sistemul nervos enteric) și de la modul de gestionare a planului emoțional.

Fiindcă vreau să împărtășesc din ceea ce am experimentat, aplicat și testat pe mine și mai ales fiindcă e vorba de a deveni conștienți de propria inteligență ce rezidă în noi, fiindcă e vorba de a (re)învăța să funcționăm optim și să fim oameni întregi după atâta supraviețuire, luptă, confuzie, rătăcire în lumea conceptelor și teoriilor despre viață.

Fiindcă încep să înțeleg cât de importantă este raportarea la propriul corp și că celebrul îndemn “Cunoaște-te pe tine însuți”, nu se referă la un sine abstract despre care s-au scris biblioteci întregi, ci se referă la înțelepciunea din organismele noastre ale tuturor.

Fiindcă e atât de frumos să trăiești cu inima însorită dispus să facilitezi și altora adâncirea întru însorire.

E simplu și frumos. Inimă însorită nouă tuturor.

Ps.

Detalii despre program se găsesc la finalul articolului Timpul trandafirilor. Deschiderea inimii și purificarea emoțională. Cei care doresc să parcurgă aceste programe holistice sunt invitați să mă contecteze la adresa petrea.ciortan@gmail.com.

About the author

Petrea Ciortan

Leave a Comment