Educație holistică

Purificarea emoțională – marele pas spre libertate.

Written by Petrea Ciortan

În mod ferice a venit vremea să împărtășesc cu toți oamenii programul holistic Purificarea emoțională – marele pas spre libertate atât pentru a se crea o cultură mai vastă a universului emoțiilor, dar mai ales pentru a oferi instrumente simple și clare prin care se ajunge la maturitate emoțională și un univers emoțional cristalin, fenomene atât de rare pe Pământ, mai ales acum când e atât de mare nevoie.

Simpla lectură a programului ajută la crearea unei imagini mai largi asupra dimensiunii emoționale a existenței și a creierului emoțional (sistemul nervos enteric), însă doar aplicarea și integrarea programului asigură dinamizarea și activarea creierului emoțional ce duce la eliberarea de condiționările și formatările minții subconștiente/astralul inferior și la activarea Soarelui Interior, lucru sinonim în limbajul Cheilor Genelor cu activarea darului și urcarea spre frecvențele siddhice.

Zi de zi coordonez și facilitez acest program unui anumit număr de oameni și cine vrea cu toată dăruirea să îl urmeze este mai mult decât binevenit (mail la petrea.ciortan@gmail.com), existând această maturitate a invitării fiecăruia să contribuie financiar și material atât cât inima consideră sau printr-un onorabil schimb de servicii pentru a sprijini astfel materializarea proiectele pe care le cordonez și a viziunii integratoare și unificatoare la nivel social „Noi suntem Inima Pământului”.

Să fie cu rod și înflorire pentru noi toți.

 

Purificarea emoțională – marele pas spre libertate.

Purificarea emoțională sau dinamizarea creierului emoțional/a sistemului nervos enteric + plex solar este primul mare pas din ceea ce numesc drumul sau aventura întregirii, marele pas spre a re-deveni ființe întrei, oameni în toată splendoarea și simplitatea.

În ce constă purificarea emoțională?

a)În eliberarea din structura noastră fizică și energetică a emoțiilor reprimate și a informațiilor transgeneraționale ce le moștenim încă de când suntem copii și sunt stagnate în creierul emoțional/sistemul nervos enteric și implicit la nivel celular și firește la nivel de corp astral.

b)În a învăța cum să abordăm sănătos lumea emoțiilor și a informațiilor transgeneraționale ce este sinonimă cu lumea subconștientului ce ne condiționează existența într-un mod greu de imaginat.

c) Dobândirea stării de maturitate emoțională.

d) Activarea și dinamizarea creierului emoțional/sistemului nervos eneteric + plexul solar ce reprezintă primul mare pas spre întregire și activarea reală a centrului inimii și atingerea cu adevărat a stării de armonie și sănătate, de radianță și creativitate.

Implicațiile sunt majore. Purificarea emoțională chiar este primul mare pas spre libertate, spre eliberarea de niște condiționări extrem de puternice și subtile. Însă doar la finalul procesului vom reuși să înțelegem cu adevărat care sunt implicațiile și magnitudinea acestui proces.

În organism vor fi schimbări majore prin schimbarea florei intestinale și a purificării neuronilor creierului emoțional și treptat se va reface la nivel optim producerea de triptofan (un mare aport de triptofan venind dinspre hrană), serotonină, dopamină, melatonină, gabba etc. Altfel spus vom reajunge treptat, fiecare în ritmul lui la chimia organismului de la 20-22 de ani, desigur numai și numai dacă urmăm temeinic acest program. Cele 4 luni sunt pregătitoare și fundamentale din acest punct de vedere. În cele 4 luni cu siguranță nu vom putea elimina tot ce am adunat într-o viață de om, însă vom elimina mare parte din apăsătoarea moștenire emoțională și vom ști cum să abordăm matur zona emoțiilor. Refacerea chimiei organismului la nivel optim se realizează în timp și e greu de precizat cu exactitate când anume se va realiza. Fiecare are ritmul lui, fiecare are procesele lui extrem de particulare. Cele patru luni reprezintă începutul și partea cea mai delicată din tot acest proces despre care vom avea ocazia să tot vorbim.

La început sursa nemulțumirilor, a unor mici probleme de sănătate, a unor comportamente toxice va începe să iasă din corp și asta e posibil să amplifice unele simptome, să creeze o stare de tensiune și apăsare, să ne întristeze sau să ne tulbure un pic apele. Este absolut firesc. Ceea ce este ascuns și ne sabotează din adâncuri începe să iasă la iveală. Apele se tulbură pentru a se limpezi bine de tot mai apoi.

Corpul o să treacă prin multe transformări și va tremura puțin. Canitatea de vitamine ale fericirii, de serotonină va crește în corp, dar noi nu suntem obișnuiți cu ele și organismul va resimți acest lucru. Noi suntem pur și simplu dependenți la nivel celular de stările noastre precum narcomanul de heroină și organismul va țipa la început după stările vechi, chiar pe un fond de creștere a hormonilor și vitaminelor fericirii.

E firesc să înțelegem asta, după cum după 7-10 zile o să începem să simțim lucruri noi în corpul nostru. Toate acestea le vom vorbi pe grup când e cazul.

Hai să intrăm in temele Purificării emoționale și hai să ne bucurăm pentru că facem acest pas extrem de important.

 Contextualizare

În 1987, mai exact pe 16 & 17 august a avut loc Convergența Armonică, primul eveniment spiritual mondial sincronizat desfășurat în mai multe locații cheie ale planetei.

Începând cu Convergența Armonică au fost aduse progresiv în conștiința umanității mai toate sistemele spirituale ale omenirii, create metode noi de auto-cunoaștere și dezvoltare personală într-un avânt nemaîntâlnit în ultimii mii de ani. Vrând nevrând, am devenit Cobaii unui experiment de reamintire a cine suntem cu adevărat.  Iar în laboratorul reamintirii au avut loc și accidente, derapaje, atitudini extreme sau infantile, absolut toate fiind parte din dinamica unui evoluții de care aveam cu toții mare, mare nevoie.

Pe lângă darurile imense răsărite odată cu deschiderea către Universul Spiritual și expansiunea conștiinței, către noi au început să planeze pentru a ne seduce și poate a ne testa și tot felul de himere și povești spirituale copilărești sau terifiante. E firesc. Ieșiți dintr-o beznă a conștiinței și simțirii, pentru a ajunge la maturitate a fost necesar să înghițim și gogoși spirituale și să mimăm profunzimea când abia puteam rosti cîteva cuvinte cuprinse de fiorul autenticității și înrădăcinării în măreția și nemărginirea spiritului.

Trăim de câțiva ani atât o expansiune a discursului spiritual, cât și o inflație lesne de înțeles.

E un proces planetar firesc. Decuplați de la ritmul vieții, îndepărtați de conștiența propriei naturi, a fost necesar să se ivească un anumit bombardament informațional care să ne ajute să ne întoarcem în matcă și adevărurile conținute în propria natură umană.

Bombardamentul s-a transformat într-o inflație uneori cu aspecte nesănătoase și deseori a căpătat și perspective de coșmar prin aducerea senzaționalului uneori cu cote ridicole în discursul spiritual.

Lipsa unei viziuni largi și holistice despre natura umană și (era aproape imposibil de conturat acum ceva ani), axarea foarte mult pe informațional (inițierea acasă prin cărți și articole de pe net), intervenția marketingului în promovarea spiritualității au generat foarte multă confuzie.

Lipsa viziunii holistice ne-a făcut să vedem părți din proces și să considerăm drept adevăr ilustru informații care se refereau doar la anumite aspecte ale ființei. Axarea mult pe informațional ne-a țintuit extrem de mult în zona conceptelor și aici se află cei mai mulți oameni din categoria oamenilor spirituali. Ne este foarte simplu să denaturăm sensul cuvintelor și să le oferim noi o semnificație în funcție de datele propriei experiențe. Memorăm anumiți termeni precum iubire, armonie, paradis, pace, divin, sinarhie, dimensiunea a șaptea, îi încărcăm cu o anumită energie și importanță îi includem în noțiunile de bază și în scurt timp credem că deja știm ce înseamnă ele, că deja am ajuns acolo, ceea ce e departe de a fi adevărat.

Marketingul a pus accent doar pe latura dulce și siropoasă a procesului de evoluție spirituală, doar e dificil să vinzi suferința și chinurile transformărilor ce survin odată cu profunda înflorire spirituală. Tot marketingul a dezvoltat setea de a devora evenimente spirituale speculând la maximum curiozitatea oamenilor, ignorând deseori că evoluția se realizează lent și sigur și pe baza unor direcții clare.

Însă toate fac parte dintr-un master plan și nu e nimic de judecat aici, ci de diseminat & discriminat. Sunt momente când separarea bobului de neghină este imperativ necesară.

Trăim acum în dinamica limbajului spiritual planetar un moment asemănător cu o etapă celebră din evoluția culturii române. La un momendat Ion Heliade Rădulescu lansa un îndemn arhinoscut “Scrieți băieți, numa’ scrieți” ceea ce a stimulat foarte mulți oameni întru creativate, dar în scurt timp a generat și foarte multe creații de slabă calitate ce deja umplea de ridicol scena culturală. Pe acest fond, absolut necesar pentru a crea o cultură veritabilă, a apărut Junimea atât ca o evoluție firească, dar și ca o reacție creativă, societate culturală ce a făcut ordine în cultura română punându-i bazele valorice. Eminescu și Maiorescu au fost cele mai virulente și “discriminatoare” voci ce au făcut ordine în haosul generat de îndemnul lui Heliade Rădulescu.

Timpul structurării și clarificării discursului spiritual a venit. E vremea definitivă a sintezei și perspectivei holistice. Tranzitul lui Saturn în Săgetător a ajutat enorm să mergem pe drumul sintetizării și viziunilor de ansablu, iar intrarea lui în Capricorn ne ajută și cere imperativ să aplicăm sintezele și pe baza lor să inițiem proiecte și capodopere sociale pe termen lung.

La modul esențial discursul spiritual sugerează și presupune, chiar dacă rareori o și rostește, parcurgerea/realizarea unui proces de întregire ce facilitează întruparea prin corpurile noastre a unor frecvențe mai înalte ale conștiinței universale/ esenței/ spiritului.

Procesul de întregire presupune în mare parte parcurgerea unor etape, sinonime cu activarea unor inteligențe latente aflate în corpul nostru și impulsionarea lor de a funcționa la frecvențe mai înalte, inteligențe corespunzătoare creierului abdominal, creierului inimii, a medullei oblongata și implicit a creierului cranian, toate acestea fiind unite la nivel fizic de nervul vag și coloana vertebrală. Procesul constă și în transcenderea blocajelor și limitărilor create pe baza unei funcționări limitate sau subversive a inteligențelor ce rezidă în corpul uman ce este prin excelență fereastra prin care esența eternă se exprimă.

 Alchimizarea corpului emoțional de reziduuri, blocaje și și frecvențele joase. Introducere

Orice edificiu sănătos, de la simplul bordei la somptuoasele palate, orice proiect durabil începe prin construirea unei fundații solide.

În același mod, aventura spirituală și procesul de întregire specific ei este sănătos să înceapă cu începutul și nu cu promisiunea laurilor ce vor încununa călătoria la sfârșitul ei. Fundația călătoriei spirituale se cuvine să fie solidă și cu o puternică ancorare în realitate și corp fizic, apect realizabil printr-o cunoaștere adecvată a inteligențelor specifice creierelor existente în corpul uman, a modului în care ele comunică între ele și a corespondențelor dintre aceste creiere și corpurile subtile.

Fundația procesului de întregire o reprezintă purificarea corpului fizic și a corpului emoțional ce este în strânsă legătură cu sistemul nervos enteric sau creierul emoțional/pexul solar/ gut brain etc.

Modul în care funcționează sistemul nervos enteric și frecvența informației procesate de el (și o să-i spun de acum creierul emoțional) influențează starea de sănătate a organismului, determină modul de funcționare și radianța inimii, ambele infuențând modul în care este activat creierul cranian și funcționarea acestuia ce l-a rândul lui influențează sistemul endocrin și întreg organismul.

Cele trei creiere sunt într-o continuă comunicare și interdependență, însă ceea ce a început să surprindă comunitatea științifică și să evidențieze anumite informații păstrate în anumite tradiții spirituale (mai ales în China) este că sistemul nervos enteric/creiurul emoțional și creierul inimii trimit mult mai multă informație creirului cranian decât invers. Ceea ce schimbă foarte mult modul în care ne percepem pe noi înșine și inclusiv multe din informațiile spirituale pe care le consideram extrem de valabile.

La modul mai exact creierul emoțional prin nervul vag și coloana vertebrală trimite informații către inimă și apoi către creier prin medulla oblongata (o zonă extrem de importantă a creierului denumită The mouth of god ce va avea un capitol important în procesul holistic ce îl vom parcurge împreună). Informația trimisă de creierul emoțional către inimă și creierul cranian ne influențează din toate punctele de vedere sănătatea, dispoziția, starea psihică, modul în care gândim și implicit frecvența întregii noastre ființe și implicit ținuta spirituală.

În același timp creierul emoțional comunică în permanență cu corpul emoțional și această informație este de reținut fiindcă astfel vom înțelege comunicarea ce are loc între corpurile subtile și implicit înțelegerea ne va ajuta să evoluăm pe drumul întregirii.

V-ați trezit vreodată dimineața cu o anumită apăsare și semi-nervozitate, deși noaptea înainte de a vă culca erați într-o stare de relaxare sau chiar de de pace și iubire? Cu siguranță că da. De ce se întâmplă asta? Fiindcă în timpul somnului avem activitate în plan astral și corpul astral descarcă în corpul fizic anumite informații ce ne influențează starea fizică și dispoziția. Că unele informații nu provin din corpul nostru astral, ci din peripețiile noastre în planul astral, că procesăm informații ce vin de la alte ființe, e altă poveste. În definitiv ce este al nostru? Unde sunt limitele ființei? Cum în iubire suntem cu toții înrudiți și prin suferință suntem de asemenea o mare familie, iar una din misiile noastre inconștiente, o misie ce a devenit parte din condiția noastră umană este de a procesa și alchimiza frecvențe joase pentru ca întrega omenire să se înalțe pe frecvențe mai înalte.

Planul astral nu este ceva himeric, ci este un câmp cuantic creat din toate emoțiile, dorințele și suferințele oamenilor de la începutul existenței lor. Marea majoritate a lui are o frecvență joasă și doar frecvențele lui cele mai înalte sunt asociate cu beatitudinea, fericirea, extazul. În partea lui densă există acele așa zise entități suferinde, întunecate sau demoni, ele nefiind decât niște energii cu o minimă autonomie.

Intrarea în acest câmp poate părea veșnică fiindcă noțiunile de timp sunt total altele acolo, dar asta este cu totul și cu totul altă poveste. Ce avem de reținut este că astralul este un câmp energetic ce se interpune între oameni și energia înaltă a Pământului și apoi a Soarelui. Tehnic de asta, drumul spre lumină este obligatoriu să treacă prin întunericul astralului și al emoțiilor și informațiilor corespunzătoare ce au corespondență în corpul fizic la nivelul sistemului nervos enteric.

La începuturile aventurii spirituale, în care se află cea mai mare parte dintre așa zișii căutători, informațiile emise către oameni dinspre esență și alte surse înalte de energie (conștiința Pământului, a Soarelui, a galaxiei) sunt traduse de minte deseori prin apelarea la tot felul de arhetipuri și tipare mentale. Aceste informații introduse în sistemul personal de valori poate să creeze senzația că suntem  ființe trezite sau extrem de evoluate spiritual, fiindcă recepționăm acele mesaje. În realitate e vorba de modul în care traducem noi anumite frecvențe prin intermediul minții și a conceptelor. Atât. De aceea există foarte multă confuzie în universul spiritual.

În realitate primul salt major pe care o ființă îl poate face este de a trece de condiționările aflate la nivel astral și de a intra în contact direct cu energia Pământului și apoi a Soarelui care sunt o expresie a sursei sau a focului sacru veșnic.

Este o imensă diferență între a traduce anumite frecvențe în concepte și credințe despre viață ceea ce ne plasează la nivelul confuziei și aspirației și a trăi deplin conectat la energia Pământului și a Soarelui și a nu mai interfera cu planul astral de frecvențe joase.

Odată ce condiționările subconștientului au fost eliminate sau diminuate considerabil și am intrat în totală și directă relație cu energia Pământului și a Soarelui și suntem trăiți de ele, devenim Fii și Fiice ale vieții. Asta înseamnă a fi în serviciul întregului: alegerea și disponibilitatea ta de a lăsa întregul să opereze prin tine (și nu emoțile și informațiile ce corespund câmpului astral).

Aici se află înțelesul afirmației Facă-se Voia ta Viață sau cum am fost obișnuiți, Facă-se Voia ta Doamne.

Deopotrivă cu acordarea cu energiile Pământului și Soarelui începem să fim mult mai acordați cu energia esenței și implicit să întrupăm aici mai mult din ceea ce se înțelege prin Spirit sau Esență.

Nu o să insist acum pe detalii biologice și tehnice legate de creierele specifice corpului uman. Ele vor fi prezentate în detaliu la timpul lor.

Ce este de reținut este că sistemul nervos enteric ce procesează informațiile generate de emoțiile și sentimentele trăite, informațiile primite prin alimentație și informațiile venite din corpul astral comunică prin nervul vag cu inima, ce comunică cu creierul cranian prin medulla oblongata. O să realizăm ulterior că prin creierul inimii și medulla oblogata se comunică cu aspecte mai înalte ale Ființei.

Înainte să vedem practic cum putem să ne adâncim în purificarea creierul emoțional (ce presupune activarea plexului solar ce ajută la activarea centrului inimii), este ideal să vedem cum se cuibăresc frecvențele joase în creierul emoțional încă de la primele luni de viață și cum ele ne sabotează și influențează modul de a fi și credeți-mă că o fac mai mult decât ne putem noi imagina.

Pentru a înțelege deplin procesul este ideal să lăsăm puțin în spate conceptele de reîncarnare și karmă. Astfel vom avea o percepție mai largă și mai onestă asupra evoluției

Copii se nasc puri. Îngeri întrupați. Și așa își încep existența în această dimensiune a realității, desigur prezența fiecărui copil pe pământ nefind deloc întâmplătoare. Și chiar dacă ar fi sub semnul hazardului, cu siguranță tot un joc al eternului spirit ar fi.

În afară de influențele prenatale ce sunt din ce în ce mai evidențiate de medicina și psihologia modernă, copilul începe să absoarbă informație prin sistemul nervos enteric de la primele zile de viață prin laptele mamei și puterea acestui creier de a comunica cu planul astral și de a se acorda cu creierele emoționale ale persoanelor din jur.

Colicii sunt primul semn evident că o stare de disconfort se instalează în corpul copilului. Stomacul se adaptează la frecvențele joase pe care le absoarbe și la care apoi începe să se obișnuiască. Și zi după zi copilul începe să preia în creierul emoțional o cantitate din ce în ce mai mare de informație din mediul înconjurător. Desigur, în jurul lui planează energia esenței ce în primii ani de viață este extrem de prezentă în viața copilului și îl ține departe de „problemele” omenirii. Inocența, spiritul ludic, lipsa convingerilor și a credințelor, neoperarea cu concepte sunt un atu pentru copil, însă treptat el începe să absoarbă fără să vrea din ce în ce mai mult din energetica familiei, mai exact din frecvențele joase generate de problemele emoționale, stresul, nemulțumirile, tensiunea și neajunsurile părinților ce și ei la rândul lor au absorbit tot felul de energii stranii de la părinți și povestea se tot întinde către un trecut foarte îndepărtat al omenirii.

M-ar bucura să acordăm atenția cuvenită acestui proces normal și dur prin care fiecare dintre noi am trecut. Fiindcă înțelegând profunzimea lui devenim cu adevărat pregătiți să mergem pe calea purificării creierului emoțional.

Informația absorbită în sistemul enteric de către copil este de o frecvență foarte joasă și ea are niște ramificații foarte mari. Copilul nu atrage doar anumite energii din momente de mare tensiune prin care trec părinții, ci atrage o cantitate foarte mare din fricile profunde ale părinților, din tensiunea existențială și suferința de care aceștia nici nu sunt conștienți. Copilul nu atrage și înregistrează vorbe și povețe, ci energia din spatele cuvintelor. Absoarbe imaginea energtică a părinților despre viață, despre relații, despre bani, despre ce este valoros. Absoarbe limitările și blocaje ce zac în adâncul lor fără ca ei să aibă habar. Iar una din cele mai împovărătoare energii ce le absoarbe este generată de modul în care părinții trăiesc sexualitatea, o zonă plină de frustrări, tensiuni și viață netrăită din care se nasc foarte mulți balauri ce mistuie viața oamenilor.

Și îngerul nostru de copil crește cu ele. Și începe să cunoască lumea având în spate acest bagaj de care nici el nu este foarte conștient.

În mod fericit există copii care s-au născut din părinți care au avut curajul să lucreze cu ei și să-și înalțe frecvența energetică, însă cei mai mulți dintre noi ne-am născut în familii de oameni simpli, într-o perioadă în care evoluția spirituală era ceva tabu. Iar acum câteva decenii energia pământului era mult mai apăsătoare.

Copii născuți în ultimii ani sunt mai norocoși în ceea ce privește moștenirea energetică, fiindcă energia pământului este alta și din ce în ce mai mulți părinți au o deschidere către a lucra la înălțarea propriei frecvențe.

Dar să ne întoarcem la evoluția copilului.

Imediat ce face șapte anișori (și începe să aibă o legătură conștientă din ce în ce mai slabă cu Esența, ce nu se pierde niciodată în cazul fiecărui om oricât de sumbru ar fi el) el pleacă din mediul familiei pentru a primi educația pe care actualul sistem o consideră necesară evoluței lui. Acolo este confruntat cu alte situații dificile și deseori ostile, dar și cu noduri energetice grosiere ce ușor ușor încep să se infiltreze în ființa copilului odată cu dezvoltarea lui.

Momentul critic o reprezintă perioada 9-12 ani când pe fondul noilor hormoni ce apar în organism, copilul este împins spre gravitația energiei ce se află în jurul sexualității. E firesc ca proces bio-chimic, însă prin această inevitabilă transformare copilul începe să se confrunte din ce în ce mai mult cu greutatea emoțiilor și a informațiilor transgeneraționale ce sunt asociate sexualității și dorințelor. Desigur, dacă ar avea în jur adulți foarte prezenți și purificați emoțional, copiii și-ar păstra echilibrul emoțional, puritatea și conexiunea cu propria esență. Însă acești adulți sunt rara avis pe Pământ, însă din fericire, numărul lor crește.

Și uite-așa preafericitul copil începe să aibă probleme emoționale, să cunoască suferința, să o trăiască, să o exprime, să o interiorizeze și să o acumuleze din ce în ce mai mult în ființa lui ce cândva reflecta eterna puritate.

Schematic, pe baza energiei generate de problemele emoționale ale părinților copilul intră în contact și absoarbe informații din disfuncțiile energetice și rănile neamului din care face parte. Într-o familie fiecare copil va absorbi în mod interesant alte informații. Unii vor continua în viața lor povești de viață ale părinților, alții ai bunicilor, alții ai unor rude mai îndepărtate, iar alții vor “lucra” cu o  combinație între mai multe tipologii.

Pe baza acestor energii absorbite copilul începe să rezoneze cu probleme emoționale și implicit energetice planetare, cu marile umbre ce se află în sistemul enteric/plexul solar al omenirii.

Creierele specifice corpului nostru au calitatea de a comunica cuantic cu câmpuri energetice corespunzătoare corpurilor noastre subtile . Creierul emoțional comunică foarte mult cu corpul astral. Creierul inimii cu cel buddhic sau chistic, desigur când creierul inimii este activ.

Astfel putem să înțelegem că de la o vârstă fragedă copilul intră în relație cu probleme emoționale ale familiei și neamului în care s-a născut și cu umbrele colective. E un proces firesc, deloc întâmplător, proces pe care l-am conștientizat înainte de a ne încarna.

Atitudinile față de viață ale fiecărui copil se nasc din relația dintre energia/conștiința întrupată în fiecare copil și informația moștenită din familie și conștiința colectivă. Atitudinile devin obișnuințe și ambele participă la conturarea caracterului și felului de a fi a copilului ce devine adult.

Ar fi bine să înțelegem rolul emoțiilor, sentimentelor și trăirilor atât în ceea ce privește sănătatea umană, dar și modul în care gândim și privim lumea. Mult timp emoțiile și sentimentele nu au fost băgate în seamă nici de știință, nici de religie și o parte a școlilor spirituale, dar ele reprezintă fundamentul creării tipologiilor și caracterelor umane, a percepției asupra vieții, a modului în care oamenii gândesc, mai exact procesează gândurile.

În sfârșit atât știința cât și spiritualitatea se deschide către această zonă feminină reprezentată de apa emoțiilor, sentimentelor, trăirilor și începe să le înțeleagă importanța.

Copilul crește și se trezește deodată adult, cu un anumit fel de a fi pe care îl consideră firesc, fără să realizeze că ceea ce a ajuns să fie este mai degrabă o construcție la care mediul înconjurător a participat enorm de mult. În logica preciziei suntem o combinație între cât am reușit să întrupăm din esența noastră și cât am absorbit din mediu, și vai-amar și maximă bucurie că am absorbit multe. Această construcție este deseori intitulată eul fals sau ego, lucurile fiind extrem de discutabile. Oricât de mult ne-am fi îndepărtat de cine suntem cu adevărat, pe chipul și în atitudinile noastre este puternic imprimată individualitatea și unicitatea noastră.

Ajunși adulți în funcție de educația primită ne modelăm ființa așa cum considerăm că ni se potrivește sau așa cum putem dacă situațiile vieții au fost mai potrivnice. Facem multe alegeri, inclusiv în ceea ce privește educația, vocația și relațiile în funcție de niște tipare energetice și emoționale de care nu suntem conștienți. Aparent suntem diferiți sau încercăm să fim cât mai diferiți de părinții noștri, dar în realitate în adâncul nostru împărțim multe asemănări pe care nici nu le bănuim, fiindcă aceste asemănări, acest bagaj comun operează la nivel subconștient. Psihologia o să îmbrățișeze deplin imaginea că o parte a subconștientului colectiv este reprezentată de suma creierelor emoționale și de informațiile ce stagnează în planul astral al pământului. Chakra Swadishtana ce comunică foarte mult cu planul astral este considerată a fi poarta de comunicare cu subconștientul ceea ce în mare parte este adevărat. Desigur subconștientul nu poate fi redus doar la afirmațiile de mai sus. Lumea lui este mult mai vastă, iar el poate fi înțeles deplin în relație cu conștientul și inconștientul, iar asta este altă tematică ce o vom aborda cândva.

Copilul a fost uitat, amintirile fericite din copilărie sunt aproape inexistente și felul în care am ajuns să percem viața ni se pare firesc și perfect, chiar dacă în adâncul nostru simțim că ceva nu este în regulă, că suntem mai mult decât ceea ce am devenit. De undeva dintr-un plan extrem de real copilul din noi ne strigă în continuu, mai exact acel stadiu al conștiinței pe care l-am experimentat copii fiind și învăluiți de iubirea eternă a esenței, așa cum icoana Fecioarei cu pruncul o sugerează într-un mod simplu și extrem de cifrat.

Acest traseu nu e deloc întâmplător și de foarte multe ori el este unul predestinat. Realitatea planetară nu poate fi transformată decât prin a absorbi din energia ei apăsătoare și apoi a o transforma în și prin propria ființă în aur pur. Unii o fac fără să fie conștienți, mai ales ființele empatice, depresivii planetei și cei care duc în spate boli grave. Iar marea majoritate dintre cei care au ales un drum spiritual și de înălțare a frecvenței au intrat conștienți în situații tensionate, știind că va veni ziua în care spiritul va striga în ei Trezireaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! Desigur e vorba de o trezire în foarte multe etape până când vom înțelege că nu am fost adormiți niciodată, ci am avut anumite misii de împlinit întru bucuria înălțării noastre a tuturor pe frecvențe mai înalte.

Din acest moment în care spiritul a strigat în noi începe o nouă etapă de viață și de cele mai multe ori avem senzația că evoluăm, că ne îndreptăm către zări înalte, însă în realitate toată această evoluție este o reamintire, o reîntoarcere către stadiul de conștiință pe care îl aveam când eram copii. Desigur, suntem seduși de dimenisuni înalte, de ambiguul din conceptul de ascensiune, însă în realitate tot acest proces de trezire, nu reprezintă în prima parte a lui decât un proces dur de deconstrucție a tot ceea ce am îmbrățișat în viață, un proces de purificare și alchimizare a tuturor energiilor și informațiilor pe care le-am atras în câmpul nostru energetic mai ales prin creierul emoțional. Deconstrucția și purificarea nu este ușoară deloc. Ea doare foarte mult, dar importanța ei este capitală. În comunitatea spirituală se vorbește foarte puțin despre acest proces dur de alchimizare, punându-se un accent exagerat pe fluturi, zâne, dragoni, sclipici, unicorni, lapte și miere, armonie și extaz, al treilea ochi și al șaptelea soare central. Nu că acestea nu ar exista, dar în mare parte ele nu sunt decât niște cuvinte memorate și deseori vândute scump pe post de supremă evoluție, acest fenomen generând foarte multă confuzie și decepție în rândul multor oameni care în drumul către zâne și unicorni se lovesc inevitabil de suferința înmagazinată în stomac și implicit corpul astral.

Ceea ce este de reținut neapărat din această descriere destul de lungă este că în corpul  nostru emoțional există o zonă pe care nu o cunoaștem mai deloc și ne este absolut imposibil să o identificăm prin eforturi raționale. Putem să simțim că există ceva acolo, o piedică, un ceva ce nu ne lasă să fim atât de iubitori precum am vrea și atât de expansionați precum sună marketingul spiritual. Anumite evenimente mai ales energetice de o factură înalt vibrațională ne pun deseori față în față cu unele blocaje foarte ascunse. Ele sunt evenimente fericite, însă pentru a lua frâul evoluției în propriile mâini este vital să trecem printr-o purificare emoțională extrem de temeinică și pe termen lung.

Dincolo de blocajele ce le moștenim din neam, în noi există la un nivel foarte bine camuflat marile umbre ale omenirii și doar trecând prin această vale a umbrelor vom putea cu adevărat să ajungem la eterna și continua lumină a frecvențelor înalte. Asta au făcut marii inițiați ai lumii, asta reprezintă coborârea în iad a lui Hristos, asta au lăsat mărturie cele mai luminate spirite întrupate pe Pământ. Multe din aceste informații au fost readuse în conștiința noastră de Richard Rudd prin monumentala lucrare Cheile Genelor, deseori amintind că drumul spre lumină se face prin a trece prin cel mai crunt întuneric. Iar acest întuneric, acest drum spre lumină se află în trupul nostru, mai exact în sistemul enteric nervos.

Desigur, Cheile Genelor vorbește foarte puțin despre cum se face această călătorie, intenția lui Richard Rudd fiind mai degrabă de oferi cadrul ideal transformării tuturor celor ce intră în contact cu Cheile Genelor prin activarea darurilor specifice fiecăruia. Contemplarea umbrelor pe care el o sugerează este cu siguranță un instrument fantastic de evoluție și din fericire instrumentul oferit de Richard Rudd poate fi completat cu alte instrumente simple și la îndemâna tuturor.

Ajunși în anul 2018 avem nevoie de o știință a Întregirii raportată la constituția noastră fizică ce se poate adresa tuturor, avem nevoie de o claritate și exactitate în ceea ce privește activarea plexului solar și a inimii și este vital să demisticizăm tot limbajul spiritual pentru ca problematica lui să devină accesibilă cât mai multor oameni. Evenimentele ce se vor derula în anii ce vor urma ne cer imperios să oferim mare atenție deschiderii inimii și să mergem cu toată dăruirea pe acest drum. Câmpurile energetice ce vor fi create odată cu deschiderea inimii unui număr mare de oameni, dincolo de faptul că vor avea puterea de a schimba radical realitatea planetară,  vor avea un rol extrem de important în relația Pământului cu sistemul solar și energiile ce vor veni dinspre Soare către noi.

Din fericire suntem pregătiți să facem un pas înainte în ceea ce privește propria percepție despre noi înșine la modul real. Știința și spiritualitatea sunt din ce în ce mai aproape una de alta, știința descoperind aspecte surprinzătoare pe care tradițiile spirituale le menționează de multă vreme, spiritualitatea simplificându-și și umanizându-și limbajul. Se prefigurează o nouă paradigmă culturală capabilă să privească ființa umană într-un mod holistic și să ofere soluții simple în ceea ce privește transformarea și evoluția noastră.

Alchimizarea corpului emoțional. Componenta practică.

Ușor, ușor am ajuns și aici în acest moment în care imaginile teoretice, prezentările nu își mai au sens, ci doar latura practică își mai găsește rolul.

Etapa de purificare ce o vom parcurge împreună va ține 3 luni de zile prin parcurgerea unui program holistic special.

Dar înainte de a trece punct cu punct în dimensiunea practicului, ar fi minunat să înțelegem că așa zisa evoluție spirituală este doar o etapă a procesului de întregire a ființei umane. Pentru a ajunge oameni și copii eterni ai vieții deopotrivă este imperativ să transcendem limbajul și premisele evoluției spirituale.

Treziți dintr-o mare adormire am găsit confort, sprijin și ghidare în lumea spiritualității, însă mai devreme sau mai târziu vom fi invitați să lăsăm în spate toate aspectele și dimensiunile conținute în spiritualitate pentru a putea îmbrățișa deplina simplitate ce caracterizează o ființă întreagă și jocul specific inimii de copil.

1.Primul pas în purificarea emoțională îl reprezintă atitudinea față de acest proces. Ea este conținută și sugerată sublim în afirmația “Totul este perfect așa cum este și totul se perfecționează clipă de clipă.” ce va fi mantra și deviza procesului de purificare a corpului emoțional.

Savurându-i sensurile multiple înțelegem că suntem parte dintr-un proces planetar absolut perfect și dintr-o ecuație a vieții ce prin noi evoluează în noi și noi moduri. Deși în actuala viață am trecut prin nenumărate momente neplăcute și ne-am scufundat în frecvențele joase ale omenirii, îndepărtându-ne de puritatea inimii de copil (dar niciodată pierzând-o), totul face parte dintr-un master plan.

Totul în jur este perfecțiune pură, chiar dacă uneori haosul pare a înghiți totul. El nu este decât materia primă din care se naște ordinea, în cazul actualei societăți planetare, o ordine bazată pe alte frecvențe și legi existențiale.

Dispuși să trecem prin acest proces de alchimizare a corpului emoțional este de dorit să nu manifestăm presiune și nemulțumire față de noi. Fiindcă totul este perfect așa cum este și daaaaaa prin adâncirea în acest demers alchimic facem ca totul să se perfecționeze clipă de clipă.

Începutul întregii aventuri constă în absorbția și trăirea adevărului conținut în această frază reper. Da. Totul este perfect așa cum este, de aceea este timpul să fim extrem de recunoscători față de noi înșine, recunoscători față de darurile noastre, recunoscători mai ales față de umbrele noastre, fiindcă ele reprezintă atât o moștenire aleasă, cât și materia primă ce ne îndreaptă către Întregire și frecvențe înalte atât pe noi, cât și pe semenii noștri.

Oricât ar fi de dificil, e vremea să lăsăm conflictul deoparte și să înțelegem că totul este perfect așa cum este și din această stare să acționăm întru continua perfecționare.

În mantra și deviza acestui început de Aventură a Întregirii se regăsesc 4 atitudini meditative necesare parcurgerii acestui proces: Observare, Contemplare, Acceptare, Integrare. Observarea este înrudită cu Contemplarea, iar Acceparea cu Integrarea, ambele perechi formând un careu de ași imbatabil în ceea ce privește procesul de întregire al ființei umane.

Realizând că totul este perfect așa cum este vom putea să ne detașăm emoțional de propria condiție și dramă umană (dacă e cazul) și să ne observăm din ce în ce mai obiectiv ceea ce ne va oferi posibilitatea să ne contemplăm propria viață și fiecare aspect al ei ce ne atrage atenția. Iar puterea de a ne observa și contempla ne va împuternici în a sublima ceea ce observăm și contemplăm prin blândețe și iubire.

În miezul acestei afirmații cheie se află grația și puterea Acceptării ce este obligatoriu să ne însoțească pe acest drum pentru a ne împăca cu noi înșine și cu întreaga lume. Acceptarea de sine și acceptarea tuturor condițiilor umane reprezintă una din pietrele de bază ale fundației pe care o zidim acum la început de drum.

Drumul spre frecvența iubirii și a radianței trece prin însemnătatea acceptării. În fond acceptarea este o expresie a iubirii în acțiune și pentru a împlini luminos procesul de purificare a corpului emoțional suntem invitați să ne observăm cu seninătate și sinceritate toate comportamentele și aspectele vieții, tot ceea ce ne place și nu ne place la noi înșine și să manifestăm compasiune față de problemele, umbrele și rănile pe care le observăm și contemplăm.

Exercițiu sincerității față de noi înșine ne va învăța să fim autentici și ambele, sinceritatea și autenticitatea, ne vor ajuta foarte mult să exprimăm cine suntem cu adevărat și în timp să activăm la o capacitate superioară (inteligența din) medulla oblongata, poarta către esența noastră/Sinele mai Înalt.

“Totul este perfect așa cum este și totul se perfecționează clipă de clipă.”. Un adevăr ce odată inhalat în venele noastre are o mare putere transformatoare ce ne deschide porțile către multe daruri pline de înțelepciune și are deopotrivă și puterea de a face ca acțiunea din iubire și compasiunea să înflorească în noi.

Înainte de toate și de a trece la acțiunile practice ale procesului de purificare a corpului emoțional vă invit să medităm intens la această deviză și să o respirăm deplin în ființa noastră pentru a ne însoți pe parcurs. Și ori de câte ori ne confruntăm cu o situație neplăcută se ne amintim că totul este perfect așa cum este și că mereu putem interveni pentru a schimba cursul acțiunilor. Ori de câte ori ne surprindem că ne judecăm pe noi înșine sau îi executăm pe alții, să activăm în ființa noastră înțelepciunea și magia mantrei “Totul este perfect așa cum este și totul se perfecționează clipă de clipă.”

2. Ei am ajuns și aici și să fie bucurie. Pasul al doilea îl reprezintă, cum bine v-ați dat seama, o dietă alimentară bazată pe probiotice conținute în alimente și băuturi fermentate și alimente ce au puterea de a curăți sistemul digestiv și întări imunitatea organismului. Vedeta acestei diete o reprezintă banalele și totodată magicele varză murată și moare de varză.

Dar până să ajungem la a descrie puțin propritățile varzei muarte și ale probioticelor, deși nu voi insista fiindcă informație există suficient de multă pe internet, să trecem în revistă alimentele comune ce conțin probiotice: murăturile nepasteurizate pe bază de sare (varză, castraveți, gogonele- ce cuvânt-, morcov, conopidă, broccoli, pepeni), borșul, braga, kefirul, kefirul de apă, kombucha, boabele crude de mazăre verde, măslinele fermentate și în special măslinele verzi, anumite iaurturi, soia fermentată, brânzeturile învechite etc.

Probioticele sunt ajutate în rolul lor de prebiotice conținute în praz, ceapă, usturoi, mazăre, linte, năut, sparanghel, boabele de cacao și ciocolata neagră organică (haaaaa – dulce-i viața) etc

Probioticele și mai ales varza murată refac flora intestinală, alcalinizează puternic corpul, dinamizează creierul emoțional și ajută la eliminarea din informația procesată de neuronii creierului, informații ce determină comunicarea continuă cu câmpuri energetice asemănătoare. Varza și probioticele chiar fac minuni și voi scrie curând un articol larg despre magia lor.

Din fericire avem o varietate largă de alimente cărora li se adaugă morcovul, varza crudă, conopida, broccoli, avocado,  și altele ce au proprietatea de a curăți și proteja sistemul digestiv, implicit de a îmbunătăți funcționarea sistemului nervos enteric. Însă baza acestei diete o reprezintă varza murată și moarea de varză. Propietățile acestor alimente sunt absolut magice.

Desigur nu vom mânca doar varză murată, însă este ideal ca ea să fie pentru o perioadă zilnic prezentă în alimentația noastră. Desigur poate nu o să rezistăm ca timp de patru luni în fiecare zi să mâncăm varză murată, dar este de dorit să consumăm cât mai multă în această perioadă. Iar când ni s-a luat de atâta varză murată, o înlocuim cu alte alimente din lista de mai sus ce conțin probiotice.

Moarea de varză este recomandat să o bem dimineața sau seara la ceva ore după ultima masă. Sarea din varza murată și moare are rolul de a absorbi informațiile din colon și sistemul digestiv și de a le scoate din organism. E de preferat ca în toată această perioadă să bem multă apă și ceaiuri fără a exagera. Ideal este să ne preparăm noi varza murată cu o sare de bună calitate. O să vă trimit și o rețetă de suc de varză fermentată ce a cucerit SUA în ultimile luni.

Varza murată poate fi gătită în multe feluri: salată simplă cu tot feluri de uleiuri presate la rece, combinată cu morcov, ceapă, țelină, măsline. Maioneza din gălbenușuri de ouă crude poate da un gust special verzei murate, alături de morcov sau țelină. Dacă nu agreăm maioneza din ouă, putem să încercăm și maioneza din cartof, fulgi de porum etc.

Varza murată ajută foarte mult la arderea grăsimilor din organism de aceea este ideal să nu forțăm nota și să mâncăm doar varză murată. Cel mai potrivit ar fi ca o salată de varză să reprezinte una din mesele zilei, iar celelalte să conțină și proteine vegetale: fasole, linte, năut, nuci, semințe,  brânză sau “brânzeturi vegetale”.

Așa cum am menționat mai sus, uleiurile presate la rece sunt mai mult decât binevenite alături de salatele din varză. Putem să alternăm după posibilități uleiul de măsline cu cel de dovleac, floarea soarelui, cânepă, nuci etc. Semințele de cânepă sunt binevenite peste salata de varză.

Ideal este să ne particularizăm dieta, să ne jucăm cu diferite combinații, să nu creăm presiune asupra noastră, deși e nevoie de o anumită disciplină.

În toată această perioadă nu e indicat să ne forțăm și musai să ascultăm și organismul, nu poftele, și să tindem către o dietă cât mai echilibrată, dar care să conțină cât mai multe probiotice. Despre cum va decurge dieta și cum ne vom simți de-a lungul ei vom putea să vorbim și pe grup.

Un alt aliment care este vital în această purificare alimentară îl reprezintă hreanul. Propietățile lui sunt fantastice în ceea ce privește sistemul digestiv și se pare că are o anumită influență asupra nervului vag, ce are rolul de a transmite către inimă și creierul cranian informațiile gestionate de creierul emoțional. Hreanul are puterea de a arde informații toxice în sistemul gastric, de a ajuta digestia. Curăță sângele, este antibiotic natural, curăță căile respiratorii, ucide celule canceroase, crește imunitatea. (https://www.organicfacts.net/health-benefits/vegetable/horseradish.html). Hreanul nu este recomandat celor care au gastrită sau ulcer.

Ghimbirul și ardeiul iute ajută, de asemenea, la purificarea organismului cu trimiteri și către alte zone, mai ales sânge.

În prima fază a purificării se vor descărca în organism multe informații vechi și alimentele de foc și ceaiurile au posibilitatea de a le alchimiza și elimina din organism.

O altă categorie specială în toată dieta o reprezintă ceaiurile adaptogene autohtone  în mod special, dar nu numai: salvia, busuiocul, menta, isopul, năpraznicul sunt câteva dintre ele. Ginsengul, ashvaganda, ganoderma sunt de asemenea adaptogene puternice ce le putem folosi.

Adaptogenele au propietatea de a lucra pe mai mule planuri și de a influența atât fizicul, cât și psihicul și mentalul ființei umane. Ele au un mare efect asupra creierului emoțional care la rândul lui influențează întreg organismul și de asemenea starea psihică și modul de a gândi. De exemplu salvia lucrează atât asupra sistemului digestiv, asupra bilei și ficatului, însă propietățile ei influențează și glanda hipofiză, tocmai fiindcă între sistemul nervos enteric și hipofiză este o anumită legătură.

Alte ceaiuri care influențează sistemul digestiv sunt ceaiurile de sunătoare, mușețel, ghimbir, chimen, dafin, ceaiul verde.

În mod elegant putem să combinăm tot felul de plante. Personal beau des în această perioadă ceai de salvie și busuioc. E o combinație fantastică. După cum uneori pun chilli peste el. Sunătoare o combin cu busuioc. Și fac tot felul de amestecuri, după cum îmi zice intuiția. Însă salvia și busuiocul sunt elementele cheie.

Ei, infinite combinațiii pot fi făcute, ideal este ca în toată această perioadă să bem zilnic ceaiuri, în special ceaiuri adaptogene.

În toată această perioadă ar fi de dorit să evităm zahărul, să ne împrietenim cu mierea și deserturile sănătoase. Făina albă, de asemenea, neapărat să lipsească din alimentația noastră, hrișca fiind o alternativă extrem de sănătoasă.

Concluzionând, avem bucuria să ne adaptăm dieta în funcție de organismul nostru și imaginația culinară. A improviza și găti după cum ne dictează imaginația și intuiția este o artă veritabilă. Putem să creăm infinite rețete, să ne jucăm și să ne inițiem în arta de a improviza și crea mereu gusturi noi. În acest mod ne decondiționăm de anumite dependențe culinare și emoționale și ieșim din sclavia rețetelor în spatele cărora se ascunde deseori lipsa de fantezie, dar mai ales dependența de un anumit program informațional.

Avem liber la experimente, însă zilnic să consumăm probiotice și mai ales varză murată și moare de varză. Cu cât mai multă și gustoasă cu atât mai bine.

3. Și uite că am ajuns la partea a treia. Re-conectarea cu universul magic al copilului ce am fost și energia din spatele lui & armonizarea relațiilor cu părinții și străbunii.

I. Re-conectarea cu universul magic al copilului

Chiar dacă suntem adulți și îndepărtați de puritatea specifică copilăriei, copilul din noi încă există. E viu și înfășurat cu multe straturi energetico-informaționale de frecvență joasă, straturi de suferință, de credințe limitative ce odată îndepărtate va face posibil ca inima de copil să strălucească din nou în viața noastră.
Există două aspecte ale copilului interior: copilul rănit, răni pe baza cărora s-a clădit mult din felul nostru de a fi (atitudini, comportament, caracter) și inima pură a copilului, o zonă de expresie plenară a Soarelui interior ce este învăluit de energia eternei Esențe.

Și cum se creează această reîntoarce către inima pură a copilului și energia ce îl înconjoară? Este extrem de simplu, dar e nevoie de dăruire și de răbdare, foarte multă răbdare.

Sunt convins că fiecare dintre noi a auzit de copilul interior și poate că la diferite ateliere v-ați conectat cu el după ghidarea unor terapeuți.

Ceea ce vom face noi nu are legătură cu a ne imagina cum e să fim copii, a ne induce o stare pe care o asociem cu copilăria și în general cu copii, ci pur și simplu ne vom recuceri inocenţa și energia copilăriei pas cu pas. Ne vom adânci în cine suntem cu adevărat la modul real, curgător, uman lăsând în spate teoriile și informațiile memorate și îndepărtând pas cu pas pachetele informaționale și emoționale distructive pe care le-am moștenit din familie.

Către copilul rănit și inima pură a copilului vom călători prin cele mai vechi amintiri și printr-un fel de aparentă regresie către realitatea din spatele amintirii și mai ales a energiei din spatele acelei realități.

Astfel în primă fază o să facem un efort de reamintire a celor mai vechi amintiri fericite și dureroase de până la șapte ani, ideal până la cinci ani. Mulți oameni pretind că ei nu au amintiri din copilăria lor fragedă. Așa am crezut și eu mult timp și chiar îmi era imposibil să îmi amintesc evenimente din prima parte a vieții. Însă toate amintirile sunt înregistrate undeva în cotloanele minții subconștiente.

În momentul când conștiința universală mi-a dăruit acest instrument fabulos de împuternicire m-am simțit blocat fiindcă nu puteam să “văd” nici o amintire luminoasă, ci eventual să îmi amintesc unele informații povestite de părinți.

Firește că am apelat la a-mi pune ferm intenția de a intra în contact cu o amintire luminoasă a copilăriei și am așteptat. Și în scurt timp ea a venit și am fost extrem de entuziasmat. La începuturile începuturilor am lucrat doar cu amintirile luminoase ale copilăriei, dar imediat am realizat că și cele dureroase au un rol foarte important, poate mai important în primă fază a purificării emoționale.

Cum vom lucra cu amintirile?

a)În primul și în primul rând lansăm intenția de a ne aminti cele mai vechi amintiri din copilăria noastră, iar dacă ele sunt încă vii în viața noastră, cu atât mai bine. Repet, chiar dacă nu ne amintim mai nimic, aceste amintiri vor veni. E nevoie doar să înțelegem că amintirile sunt în mintea subconștientă pe care o rugăm cu bucurie să ne furnizeze cele mai vechi amintiri luminoase și durerose din copilăria noastră.

b)Odată ce ele încep să apară este ideal să le scriem într-un jurnal pentru a se fixa în conștiința actuală. Jurnalul ne va ajuta în acest proces de purificare, de aceea înainte de a începe acest proces este de dorit să ne procurăm unul.

c)Amintirile luminoase, fericite.

Într-o ambianță de liniște și vibrații înalte conferită de arome, o muzică lină care să nu ne absoarbe atenția, ne întindem și ne relaxaăm deplin, vizualizăm amintirea și o retrăim atât cât putem și cerem conexiune cu energia din spatele copilului. Stăm în această re-acordare cu copilul din noi atât cât simțim, ideal e să stăm cel puțin 10 minute. E foarte posibil ca mintea să o ia razna, însă liniștiți ne întoarcem la a vizualiza și absorbi amintirea și mai ales către a ne conecta cu energia din spatele copilului. Punem un mare accent pe a simți și ne lăsăm purtați de toate emoțiile și sentimentele care vin spre noi.

O să avem cu siguranță tot felul de trăiri și posibil imagini, iar imediat după ce o să facem prima conexiune, o să fim surprinși de cât de multe amintiri o să vină spre noi. Pur și simplu apăsăm pe un trigger și o anumită parte din noi, dată uitării începe să se trezească din amorțire.

Ar fi ideal ca în aceste patru luni să ne reconectăm cu lumea copilului și energia din spatele lui de cât mai multe ori. Zilnic ar fi ideal, dar hai să fim serioși, o să fie aproape imposibil, dar este vital să facem un obicei din această conexiune. Ea o să ne ajute mai mult decât ne putem imagina și trecând prin ea o să înțelegem adevărul din spatele celebrei afirmații „Lăsați copii să vină la mine.”

Tehnic, odată ce intrăm în conexiune cu energia copilului, anumite benzi emoționale încep să se desprindă din ființa noastră. Încet, dar sigur. Cu fiecare amintire cu care vom lucra, conexiunea cu inima de copil și energia esenței va fi mai mare și anumite energii stagnante vor începe să iasă la iveală.

Vom fi uimiți să auzim în noi tot felul de vorbe ale părinților ce ne-au marcat existența fără să conștientizăm. Evenimente vechi vor reveni în planul nostru conștient pentru a ne elibera de încărcătura lor energetică, iar cel mai acut vom începe să simțim anumite energii tensionate cum încep să iasă la iveală din adâncuri, mai exact din relația pe care creierul emoțional a stabilit-o din fragedă copilărie cu corpul astral și dimensiunile largi ale acestui câmp.

d)Amintirile neplăcute.

Dacă amintirile fericite ne au protagoniști în deosebi pe noi (la mine prima amintire cu care am lucrat, a fost o imagine în care mă uitam singur la Soare și eram tare fericit), amintirile neplăcute au de regulă doi sau mai mulți protagoniști: un abuzator și un abuzat, un (mic) călău și o (suferindă) victimă.

Ei, ele au un rol capital în toată purificarea emoțională. Cu ele vom lucra puțin diferit. Le vom vizualiza și observa cu maximum de seninătate și ne vom deschide emoțional către a le retrăi, dar deplin detașați și plin de acceptare. Desigur vom face asta într-o ambianță relaxată așa cum este descris mai sus.

Și observând amintirea și realitatea emoțională din jur trimitem iubire către cei doi sau mai mulți protagoniști și energiile specifice. Retrăind senin încărcătura emoțională, alegem să fim deplin iubitori față de protagoniștii evenimentului rememorat și retrăit. Da trimiem iubire abuzatorilor și abuzatului din toată inima. Și așa începem să ne eliberăm de foarte multe energii stagnante de care nici nu aveam habar că se ascund în noi. Vom fi deplin uimiți să observăm (ajutați și de celelalte acțiuni din procesul de purificare) câte vor ieși la iveală și cât de multe frecvențe joase am absorbit în timpul copilăriei. Este ideal să lucrăm de mai multe ori cu fiecare amintire neplăcută până când vom simți deplină acceptare și iubire față de acel moment și persoana care ne-a cauzat durerea.

Pentru a înțelege mai clar rolul acestui al doilea exercițiu, este important să realizăm că problemele emoționale generate de episoadele nefericite ale copilăriei au avut un rol important în conturarea atitudinilor noastre față de viață, atitudini ce au devenit obișnuințe, apoi caracter și finalmente ne-au conturat destinul. Rolul lor este vital atât în creșterea noastră, dar și în ridicarea pe frecvențe înalte a întregii omeniri. Sună poate prea curajos această afirmație. Cum anumite mici dureri din copilărie, pot influența destinele omenirii? Firește că da. Fiindcă, odată alchimizate, viața noastră este schimbată radical, iar această schimbare se va reflecta în destinele întregii planete. Cu cât mai mulți oameni își purifică corpul emoțional, cu atât câmpul astral al întregii omeniri va fi mai luminos.

Orice problemă emoțională deschide o linie temporală în viață noastră ce va atrage mereu oameni pentru ca această problemă emoțională să fie rezolvată. Anumite răni emoționale îs înrudite cu altele și crează un câmp comun ce va atrage mereu oameni problemă care să ne ajute să rezolvăm această rană adâncă. Înțelegerea deplină a problemelor emoționale moștenite din familie ne va face să înțelegem de ce am atras relații disfuncționale, evenimente dureroase. Și în mod fericit vom înțelege că toate aceste evenimente nefericite nu au fost decât o mare binecuvântare. Conștiința mai înaltă ce ne veghează (să îi spunem Sine mai Înalt, dar nu e cea mai potrivită sintagmă) ne ghidează în viață în primul rând către acei oameni și acele situații care ne vor ajuta să ne eliberăm de problemele emoționale. Desigur că suntem ghidați și către oameni care ne ajută să ne creștem frecvența. Însă abuzatorii, călăii ce au venit către noi, au venit pentru a ne ajuta mai mult decât putem să realizăm. Ei au rolul de a ne cataliza propria evoluție. Să le oferim respectul cuvenit și să le mulțumim pe vecie, fiindcă fără ei ne-ar fi fost imposibil să evoluăm. Și în continuare ne este.

Ajunși în momentul în care putem să alchimizăm (prin a observa, contempla, accepta și finalmente iubi) energia generată de evenimentele nefericte ale copilăriei, vom închide anumite linii temporale și vom putea să integrăm anumite aspecte ale ființei și “părți ale sufletului” așa cum zic șamanii ce au fost rănite cu un mare sens în cadrul evoluției noastră a tuturor.

Dacă vom face aceste două exerciții de mai sus doar o singură dată va fi poate o experiență plăcută sau poate la început nu vom simți mare lucru. Însă oricât de puternică ar fi prima re-conectare, ea nu are un mare efect dacă o să rămână singura. De aceea este vital să facem aceste 2 exerciții cât mai des în toată această perioadă de patru luni. Roadele vor fi extraordinare și sunt convins că realizați că acest proces de purificare se va realiza doar prin auto-disciplină, dăruire, constanță și o anumită doză de efort.

Concluzionând, vom lucra cu cele mai luminoase amintiri diin copilărie deschizându-ne mereu și mereu către Esența noastră și împuternicindu-ne la superlativ și vom alchimiza anumite emoții stagnante odată pentru totdeauna. Parcurgând acest drum frecvența noastră energetică va crește considerabil și încet, încet, lumea umbrelor va deveni cu adevărat motorul evoluței noastre și un mare maestru nesperat.

II.Armonizarea și pacificarea relațiilor cu părinții și străbunii

Desigur copilăria noastră este marcată de prezența părinților, bunicilor și odată cu etapa de mai sus ei vor reveni puternic în conștiința noastră ceea ce este de foarte bun augur pentru a trece la o nouă fază a evoluției și la accesarea la frecvențe mai înalte a adn-ului din noi.

Suntem înrudiți genetic și informațional-emoțional-energetic cu neamul din care facem parte și modul în care ne raportăm la ei contează foarte mult. Momentul hotărâtor în transformarea noastră, deschiderea definitivă a inimii și întruparea puternică a esenței prin corpul nostru survine după ce vom fi reușit să radiem către părinți și neam iubire nemărginită.

Înainte de toate, se cuvine să înțelegem că părinții noștri și părinții părinților noștri au fost niște eroi camuflați, chiar dacă unii intre ei s-au manifestat abuziv față de noi sau au fost în viața lor copleșiți de tot felul de umbre. Confruntați cu niște vremuri foarte dure și cu limitări ce nu ni le putem imagina, ei au făcut tot ceea ce au putut pentru a sparge condiționările impuse de familie și societate. Și-au dus luptele lor și au făcut ca evoluția să fie posibilă și noi să ne ivim pentru a le continua la alt nivel drumul spre frecvențe înalte, spre o lume a armoniei, prosperității, abundenții. Iar apăsătoarea moștenire emoțională ce ne-au lăsat-o este în realitate o comoară oferită pentru a participa onorant și cu dăruire la transformarea personală și implicit planetară.

Cum ajungem la armonie și pace în relație cu străbunii?

a)Odată ce procesul de reconectare cu inima copilului a început, prezența părinților și străbunilor se va face simțită prin cantitatea imensă de energii și emoții stagnante ce le vom elimina. Pe acest fond, este ideal să aflăm cât mai multe date despre neamul din care provenim: părinți, bunici, rude. Dacă mai sunt în viață a venit vremea să-i bombardăm cu întrebări despre ei și despre bunicii și străbunicii noștri. Dacă nu mai sunt în viață facem efortul de a ne aminti cât mai multe date despre ei și de a-i privi în acest proces cu maximum de blândețe și curiozitate de a ne înțelege mai profund propria ființă. O să fim surprinși de modul în care îi privim acum, de anumite asocieri și de intuițiile ce vor surveni pentru a ne arăta la un alt nivel cine au fost străbunii noștri și cât de important este pentru noi moștenirea primită. Vom identifica cu siguranță și persoana sau persoanele a căror viață și destin le continuăm prin propria noastră viață.

b)Este ideal să ne facem un altar, asta dacă nu avem și să consacrăm o parte din el neamului și mereu când aprindem lumânări, una să fie pentru neamul din care am răsărit.

c)Vom lucra rând pe rând cu fiecare dintre părinți și cu oricare altă imagine marcantă din familia noastră prin a trimite iubire în sesiuni ritmice și susținute. Acest exercițiu făcut susținut continuă magnific exercițiile de conectare cu amintirile fericite și dureroase.

Este foarte simplu ce avem de făcut. Vizualizăm fiecare părinte sau imagine marcantă și îi trimitem iubire și recunoștință până când vom reuși să suprapunem imaginea fiecărui membru marcant din familie peste imaginea Soarelui.

Modul în acre ne raportăm la energiile și frecvențele denumite Mama Divină și Tatăl Divin au mare legătură cu modul în care ne raportăm la părinți. De aceea este absolut imperativ să ajungem la a trăi față de părinții fizici cea mai pură și arzătoare iubire.

Calitatea acestei iubiri, are puterea de a scoate din câmpul nostru treptat mare parte (ca să nu zic toate) din emoțiile și energiile distructive moștenite în fragedă copilărie. Mai mult ea ne ajută la a activa la un nivel mai înalt adn-ul din noi și în mod fericit va putea să opereze continuu în energetica întregului neam din care provenim, schimbându-i traiectoria. Fără ca noi să avem habar, în momentul în care vom ajunge să trăim iubire pură față de părinți și străbuni mulți membri ai neamului lărgit vor „suferi” schimbări fericite.

Practic ținând mâinile pe Centrul Inimii trimitem recunoștință și iubire către mama și tata, apoi către cine simțim că are un rol important în devenirea noastră din familie. Acesta este un exercițiu.

Iar altul îl facem Privind Soarele plin de iubire și recunoștință și suprapunând peste Soare imaginea părinților și a cine ne mai vizitează în spirit din familie.

Facem aceste exerciții susținut pe tot parcursul acestui proces de purificare, de regulă asociat cu alte exerciții/ceremonii despre care vom avea o imagine largă la finalul acestui text. Mărim mereu intensitatea energiei iubitoare până când o s-o simțim permanentă mai ales în prezența lor.

Există o vorbă celebră a lui Ram Das cred care afirma aproximativ “Dacă crezi că te-ai iluminat, du-te o vreme acasă și petrece-o cu părinții.”

Chiar dacă am lucrat mult în relația cu  părinții, procesul de purificare amplu prin care trecem va scoate la iveală noi și noi aspecte și este de dorit să aducem deplin frecvențele înalte ale iubirii în modul în care relaționăm cu neamul.

Reconectarea cu energia din spatele copilului ne va duce către zone profunde de puritate și pas cu pas vom avea ocazia de ne percepe dincolo de forma fizică. Personal am coborât până în momentul în care mă percepeam ca lumină albă și foarte vastă.

Pe acest fond de a conștientiza puritatea în cadrul familiei din care facem parte, putem în relație cu părinții să facem un alt mare, extraordinar pas și anume de a ne conecta cu momentul în care am fost concepuți și a trimite infinită iubire acestei clipe hotărâtoare prin care a început coborârea noastră în materie. Momentul a fost binecuvântat încă de la începuturi, însă având puterea să îl binecuvântăm din această parte întrupată a vieții, vom putea să ne onorăm deplin existența și toată zestrea și memoria emoțională va fi cuprinsă de fiorii iubirii.

Când iubirea față de părinți fi-va foarte puternică putem să facem acest exercițiu la modul cel mai simplu. Cerem conștiinței ce ne ghidează să ne conecteze cu acel moment și radiem cât mai multă iubire. Iar viața noastră va lua o altă turnură fiindcă vom fi reușit să coborâm grația iubirii și recunoștinței până în prima clipă a istoriei noastre pe Pământ în această viață.

Dacă avem copii, neapărat să facem asta și cu momentul concepției lor, chiar dacă am făcut-o și atunci. Prezența unui flux mai mare de iubire are puterea de a schimba radical toate datele existenței.

Putem înțelege deplin acest capitol în cele două puncte ale lui realizând că trecutul, prezentul și viitorul coexistă clipă de clipă, ele nefiind decât aspecte ale curgerii realității. Clipă de clipă “Marele Anonim” cum zicea Blaga recreează lumea și noi ne concepem pe noi clipă de clipă, ne redefinim și conținem în tot ceea ce suntem trecutul, prezentul și viitorul.

În mod paradoxal copilul la care ne vom conecta, nu există în trecut, ci în viitor, fiindcă va mai trece ceva vreme până când vom reîmbrățișa puritatea lui, deși el este prezent clipă de clipă în ființa noastră și ne alimentează cu iubire demersurile întregiri noastre.

 

4.A. Celebrarea & Ceremonia Apei.

În 2015 începeam să susțin Ceremonia Apei și timp de mai mult de doi ani seară de seară făceam singur sau cu alte suflete această ceremonie după care am luat o pauză. Fiindcă cumva cred că exagerasem sau pentru moment rolul acestei ceremonii se împlinise. Și cu siguranță modul în care percep apa acum este total diferit. Am o mai mare conexiune cu ea și un fel de semi-ceremonie fac mai mereu când beau un pahar de apă, mă spăl sau contemplu un lac sau o apă curgătoare.

Ceremonia este extrem de simplă. Punem apă într-un bol, iar dacă suntem în preajma unei surse de apă din natură cu atât mai bine, și cu mâna pe inimă trimitem recunoștință și iubire apei și simțim cum iubirea ce o trimitem prin apă comunică cu toate apele Pământului, ceea ce în fapt se și întâmplă, apa având puterea de a comunica cu întreaga lume a apelor.

Ceea ce am realizat deplin la puțin timp după ce am luat decizia să încep acest demers holistic este că această ceremonie are mare efect asupra planului emoțional. Desigur emoțiile sunt corelate cu apa și chakra a doua, chakra sacrală, este asociată cu apa. E firesc și lămuritor.

Până la a descrie pașii acestei simple și puternice ceremonii, o să listez câteva dintre efectele ei:

-în primul și în primul rând schimbă structura apei asupra căreia trimitem iubire, apa respectivă devenind mult mai alcalină și cu propietăți terapeutice; merită să bem din ea sau să o folosim la gătit;

-ajută la alcalinizarea apei din organismul nostru având un rol puternic asupra imunității și funcționării adn-ului;

-susținută repetat într-o anumită locație, schimbă structura apei din jur și ajută la ridicarea frecvenței zonei în care trăim; o bătrânică din Roșia Montană acolo unde am trăit 2 ani făcând seară de seară ceremonia apei a mărturisit în cadrul unei întâlniri că deodată gustul apei pe care o bea de când era copilă a devenit mai bun;

-poate ajuta la armonizarea unor arealuri naturale ce au fost poluate sau afectate puternic de prezența omului;

-ajută pe plan mondial la purificarea apelor, a căror calitate este zilnic afectată de poluare, la vindecarea unor răni ale planetei;

-prin componenta sa feminină, ceremonia apei conferă multă putere aspectelor feminine ale vieții, ajută la alchimizarea rănilor feminine (vezi Lilith) ce ne marchează pe noi toți și participă la crearea unui echilibru între feminin și masculin, magnetic și electric, creierul emoțional și creierul cranian.

E foarte simplu. Cantitatea de iubire transmisă prin apă comunică instant cu întregul sistem de viață al Pământului  și toate ființele vii și participă la o o anumită creștere vibrațională. În definitiv Pământul este o lume a apelor.

Ceea ce realizez mai nou este că această ceremonie influențează și lumea emoțiilor și implicit corpul astral și câmpul astral planetar plin de ape “murdare”.

Cum vom face această celebrare/ceremonie? Simplu.

Punem apă (pe care apoi o și putem bea) într-un bol, creăm o anumită ambianță, aprindem o lumânare și exprimăm intenția “Iubirea si armonia curg prin apa in toata realitatea planetei Pamant”  și ne exprimăm recunoștința și iubirea față de apă, conștienți că acea cantitate de apă are puterea de a comunica cu toată lumea apelor și cu lumea emoțiilor. Facem asta preț de 7-12 minute sau atât cât simțim.

Fizic punem mâna pe inimă și simțim cum energia ce radiază din inimă se conectează cu apa și de asemenea cu stomacul intestinul gros și corpul astral.

Este recomandat ca această ceremonie să o facem zi de zi la 22:22 pe tot parcursul acestui proces de alchimizare. În funcție de programul fiecăruia ora poate să fluctueze, deși ideal e să o facem seara înainte de culcare și să corelăm ceremonia cu re-conectarea la inima de copil.

Ideal este ca în acest proces să nu creăm presiune pe noi. Onorăm tot ceea ce putem face împreună ceremonial, dar dacă nu putem respecta o oră, e perfect. Facem când putem cu maximă bucurie și entuziasm. Nu ora contează, ci dăruirea. Desigur, când suntem mai mulți pe frecvență atunci energia e mai mare.

Și ce frumos ar fi dacă am umple casa și biroul cu tot felul de stickere cu mesajul Apă te iubesc sau Apă îți mulțumesc, fii binecuvântată. Raiul zâmbește prin apă este o formulă pe care o folosesc des.

4 B. Din Ceremonia Apei derivă o altă ceremonie sau gest de onorare a vieții: “Ceremonia leagănului omenirii.”

În primul și în primul rând ne creăm un loc special (altar sau ceva asemănător) unde să punem o lumânare pentru toate mamele din trecut, prezent și viitor pentru a lumina Pântecul Universal din care umanitatea s-a născut și se naște în permanență.

Luminarea lui, luminarea mamelor ce poartă în pântece viitorii copii are implicatii sociale enorme. La nivel subconștient există extrem de multă suferință a mamelor, a nașterilor, a cresterii copiilor în situații vitrege și în separarea creată de distrugerea solidarității feminine ce exista cândva pe Pământ. Luminând profund zona aceasta luminăm întreg Pamantul (vom ajunge într-o zi acolo). Desigur atât cât putem noi și desigur ducând lumina spre pântecele strămoașelor noastre și ale voastre celor ce au rodit sau vor rodi în viitor.

De asemenea, este ideal să vedem pântecul ca pe o expresie a relaționării dintre omul-femeie și omul-bărbat. Astfel pas cu pas vom aduce mult mai multă lumină la nivel de relație între femei și bărbați unde există mari tensiuni.

În același timp prin această ceremonie ne onorăm propria venire pe lume și relația cu mama și implicit tatăl.

Cum procedăm?

Aprindem o lumânare de la lumânarea închinată apei cu intenția “Fericire către toate mamele Pământului și claritate de cristal în pântecele universal al lumii” & “Pace și armonie între femei și bărbați”.

Putem să punem o poză cu părinții, bunicii etc, flori și ce simțim că îi onorează.

5. Un capitol aparte care face legătura și cu partea ce urmează purificării emoționale îl reprezintă arta de a folosi uleiurile esențiale și implicit inițierea în universul aromoterapieice este un segment al fitoterapiei.

Vom folosi uleiurile

– în procesul de purificare; unele uleiuri ajută foarte mult în acest proces

– pentru a amplifica potențialul latent și pentru a alchimiza anumite blocaje ce vor fi revelate de sinteza dintre astrologie și cheile genelor

– pentru a învăța cum să ne conectăm cu pulsul/spiritul Pământului

– pentru a ne înfrumuseța viața și a onora darurile magice ale naturii.

6. Dinamizarea primelor trei chakre.

Ele în realitate formează un singur centru ce comunică cu celelalte zone de forța ale organismului: centrul inimii și centrul cranian. Vechii chinezi nu operau cu chakre, deși ele îs valabile, ci considerau că organismul are trei centri numite dantien.

În purificarea emoțională accentul pe primele trei chakre de jos este capitală. Ea se face simplu prin niște exerciții foarte simple, ceea ce este de reținut este că oricum ele sunt destul de dinamizate prin ceea ce a fost prezentat mai sus.

a)contracții ale perineului

Perineul este o structură musculară a bazinului, situata între organele sexuale și anus, care susține intestinul gros, vezica urinară și abdomenul inferior.  Mai multe informații aici (http://www.corpul-uman.com/2013/01/perineul.html)

Se zice că cel mai ușor se identifică mușchiul perineului stând pe vasul de toaletă și în timp ce urinezi să încerci să oprești urinarea prin a contracta zona perineului. Desigur că se poate și altfel și anume apăsând cu mâna zona dintre anus și organele sexuale și strângând puternic acea zonă plină de mușchi.

Pentru cei nefamiliarizați cu perineul o să fie un pic mai dificil la început să dinamizeze și să activeze această zonă, dar dificultatea constă pur și simplu în lipsa de experiență. Odată ce am înțeles unde este perineul și overvând că putem să strângem mușchii lui putem începe.

În prima săptămână vom face câte trei serii de contracții ale perineului începând cu 20 de contracții de fiecare dată. O serie le putem face dimineața, alta într-un moment al prânzului, iar alta seara. Următoarea săptămâna vom face câte 40 de contracții la fiecare serie, următoare 60, a treia 80, iar din a patra săptămână vom face câte 100 de contracții de fiecare dată.

Cum procedăm?

Dacă ne este mai ușor să simțim zona, putem să ținem mâna pe perineu până când ne familiarizăm cu mișcările. Strângem puternic mușchii perineului și totodată inspirăm pe nări puternic și profund încercând să unim respirația cu zona perinelui ca și cum am absorbi în sus energia declanșată de perineu. Ținem perineul contractat 2 secunde și apoi expirăm. Și facem astfel de 20 de ori. Chiar dacă la început nu o să simțim cum respirația aspiră energia declanșată de contracțiile perineului, în timp fiind foarte relaxați odată cu familiarizarea cu aceste exerciții, vom observa cum respirația se va conecta cu ceea ce contracțiile perineului emană.

Ce este mai important este faptul că primele două chakre și implicit a treia vor fi foarte dinamizate de contracțiile perineului. Iar dinamica din această zonă ne va ajuta mult în purificarea emoțională. Mai mult energia declanșată de contracțiile perineului vor începe ușor ușor să urce prin coloană și nervul vag către chakrele de sus și către organele interne pentru a le conferi energie și vitalitate.

După ce vom parcurge etapa de purificare vom trece la dinamizarea inimii și vom lucra mai mult cu a canaliza prin respirație energia în organism de jos în sus, de sus în jos, dinspre inimă către Pământ și spre Soare. Dar toate la timpul lor.

b)Unul din magicele instrumente cu care suntem hărăziți îl reprezintă puterea de a canaliza atenția: în organism, în activități/proiecte, oameni, aspecte ale realității.

Desigur în acest caz este vorba despre a canaliza atenția către cele trei chakre mai exact către zona biologică ce le cuprinde pe toate și unde există minunatul creier emoțional.

Putem să facem asta oricând, iar pentru a ne familiariza cu puterea de a canaliza atenția în zona abdomenului, înainte de a adormi putem ține mâinile pe el și să plasăm atenția în abdomen. Asta va activa zona și o va energiza. Imediat ce simțim că atenția și energia specifică ei lucrează în abdomen, putem să vizualizăm tot felul de culori.

Să zicem că în prima lună vom folosi frecvența violet ce are puterea de alchimiza tot felul de informații. În a doua lună vom folosi frecvența verde ce are puterea de a armoniza/vindeca. Iar în a treia lună vom folosi frecvența alb ce aduce cu sine puritatea.

Putem de asemenea să ne imaginăm și să simțim când ținem mâna pe abdomen că el este un ocean de iubire și de liniște, iar în cazul jocului cu cele trei culori, că este un ocean de violet, apoi de verde, apoi de alb.

c) Acordarea creierului emoțional cu apele din natură. Ori de câte ori suntem în preajma unei ape curgătoare putem să ne plasăm atenția în abdomen și să-l lăsăm să comunice cu frecvența apei. Ne vom simți mult mai relaxați și ne vom antrena în a determina creierul emoțional să comunice cu frecvențe naturale mai înalte.

7. Respirația pe centri energetici.

O altă baghetă magică la care avem acces cu toții este respirația. Aflați la început de drum nu ne vom adânci în toate misterele ei, dar o vom folosi din plin atât pentru procesul de purificare, cât și pentru a ne înălța frecvența. Într-un anumit fel exercițiul respirației ce îl vom parcurge este punctul de legătură dintre toate etapele Aventurii Întregirii.

După cum deja știm acolo unde plasăm atenția, acolo se duce și energia noastră, iar acest lucru este valabil și în ceea ce privește respirația. În spatele respirației se află energie pură: fotoni sau particule adamantine, prana, chi, karuna etc. Și prin a canaliza respirația către anumite zone ale organismului, nu facem decât să trimitem energie pură în acea zonă, energie ce va avea puterea de a purifica, dinamiza zona respectivă.

Cum procedăm?

Vom inspira lent și profund pe nări și vom expira pe gură de câteva ori ca să ne încălzim, ne vom scutura un pic mâinile și picioarele.

În respirația pe toți centri ne vom folosi de mâini ca energia canalizată să fie mai puternică (mâinile transmit energia emisă de inimă). Și vom lua rând pe rând fiecare centru energetic de sus în jos, plasând atenția succesiv în fiecare centru odată cu mâinile și vom respira pe nări lent și profund, spunându-i energiei din spatele respirației să se ducă în acel centru. O va face cu siguranță, atât timp cât atenția noastră este plasată acolo și intenția este exprimată. De expirat vom expira pe gură. Fiecare inspir este ideal să țină 4 secunde, iar expirul de asemenea tot în jur de patru secunde.

Începem cu creștetul capului, apoi cu fruntea, apoi gâtul, centrul inimii, plexul solar, zona de sub buric, zona sexuală. În timp, după ce suntem suficienți de antrenați și deschiși putem să considerăm capul drept un singur centru și ultimile două chakre de asemenea fiind un singur centru.

Facem căte 10-12 respirații pe fiecare centru, iar apoi la final ne scuturăm mâinile și brațele și mai respirăm de 10 ori canalizându-ne atenția către întreg organismul și spunându-i energiei din spatele respirației să se ducă în tot organismul, oferind o atenție specială mâinilor și picioarelor.

În prima lună este ideal să facem în jur de 10-12 respirații pe fiecare centru. În a doua lună în jur de 15-17, iar în a treia lună în jur de 20-22. Desigur, putem să mărim numărul în funcție de timpul pe care îl avem sau după cum simțim. Ce este important în acest proces, este să observăm zonele unde sunt anumite blocaje, unde respirația lucrează mai greu și se resimte o anumită tensiune. Aceste zone merită un tratament deosebit. Vom canaliza acolo mai multă energie prin atenție și respirație.

Efectele exercițiilor de respirații le vom resimți instant și ele ne vor îmbunătăți mult calitatea vieții. Aceste exerciții au un rol integrator și unificator al inteligențelor organismului nostru. Ele reprezintă abc-ul în inițierea în tainele respirației și implicit în puterea de a învăța cum să canalizăm eficient și rapid energia în corp.

Respirația dinamizează fiecare centru, alchimizează energia joasă stagnată la nivelul fiecărei chakre, lucrează pe meridiane și nadisuri și ajută foarte mult la purificarea la nivel subcelular.

Importanța respirației este capitală în procesul de Întregire. La fel ca multe alte informații deja prezentate, ea face parte din viziunea feminină asupra vieții și ne ajută să devenim naturali și curgători. Singură, inițierea profundă în tainele respirației este în măsură să ne transforme radical viața. În a două etapă vom aborda mult mai profund respirația.

Ideal este să facem respirația pe centri de 2 ori pe zi.

8.Exerciții fizice

Acest capitol este unul ce ne oferă o mare putere de adaptare în funcție de felul nostru de a fi. Dacă am avut deschidere către yaga, pilates, dans sportiv sau alte forme de exprimare fizică consistentă știm despre ce este vorba.

Pentru această etapă exercițiile fizice își au importanța lor, dar ele mai degrabă vor condimenta această etapă, rămânând la latitudinea noastră cât de mult vrem să ne mișcăm.

Este de dorit ca în această etapă să facem tot felul de mișcări care să ne dinamizeze plexul solar și care să ne flexibilizeze coloana vertebrală.

a) Imediat ce ne trezim și putem să privim realitatea este ideal să ne scuturăm brațele și picioarele 1-2 minute și apoi să sărim pe vârfuri exact cât simțim. Copiii fac des asta și astfel își dinamizează plexul solar și generează un plus de energie.

Săriturile pe trambulină sunt fantastice pentru dinamizarea plexului solar și dacă avem un spațiu disponibil ar fi fantastic să ne dăruim o trambulină în care să ne tot jucăm precum cei mai zglobii copii.

b) Coloana poate fi flexibilizată prin foarte multe tipuri de exerciții. Și pentru a le putea realiza cu acuratețe este cel mai indicat să le vedem cu ochii noștri. O să sugerez câteva videouri care să vă inspire după cum puteți căuta și alte surse de inspirație pe internet.

https://www.youtube.com/watch?v=9zNgxnmfAUU; https://www.youtube.com/watch?v=ql_fjjleuu8

c) Una din zonele la care vom lucra intens este zona gâtului unde se adună foarte multă tensiune trimisă prin nervul vag dinspre sistemul nervos eneric către creier prin medulla oblongata. De reținut este că zona gâtului este foarte conectată cu umerii.
În ultimul filmuleț de la punctul b sunt prezentate unele exerciții, iar mai jos o să mai listez unele prezentări inspiratoare:

https://www.youtube.com/watch?v=CaPRFm3EZWY

https://www.youtube.com/watch?v=c6baVS5cCxQ

d) Nu e deloc o glumă, așadar dacă aveți vreu apropiat care este instructor de box, faceți-i câte o vizită din când în când și dați cu pumnii și picioarele în sacul de box cu intenția de a scoate din voi toată mânia, frustrarea, nemulțumirea ce se cuibărește în adâncuri. Făcut asumat acest exercițiu, este extrem de terapeutic. Puteți să vă faceți acasă un sac de box pe care să îl mângâiați din când în când. Sau când adunați tensiune și nemulțumire puteți în loc de sac de box să executați pernele. Ajută mai mult decât putem să ne imaginăm, iar a ști să scoatem din noi frustrările, mânia fără să îi afectăm pe ceilalți este o mare artă.

e) Tot la exerciții fizice trec și deschiderea către a dialoga plin de iubire cu corpul nostru și mai ales cu punctele lui nevralgice: nervul vag (ideal să căutați o schemă cu el), coloana vertebrală, glandele endocrine, adn-ul și și apoi cu celelalte organe importante.

Fluxul de respirație ce va intra din ce în ce mai mult în noi oricum va dinamiza organismul, însă stabilind un dialog cu sistemul endocrin, adn-ul, coloana vertebrală și nervul vag vom viza întreg organismul. Pur și simplu le afirmăm că le prețuim pe aceste componente cheie ale organismului, că le suntem recunoscătoare pentru ceea ce fac pentru noi și că le iubim infinit.

f) Un alt set de exerciții fizice îl reprezintă folosirea unor obiecte asociate copilăriei: coarda, trambulina și leagănul.

Coarda și trambulina aia de sar copiii pe ei ne ajută foarte mult  să ne dinamizăm plexul solar și să dinamizăm extrem de mult organismul. Însoțite de afirmașia Daaaa Viață și de bucurie aduce tinerețe, vitalitate și radianță.

Leagănul ne induce un sentiment de liniște și ne proiecteazză în brațele esenței, aducând în prezent acele momente când eram total protejați în burta mamei sau în cerurile înalte. Este un instrument meditativ extrem de eficient pe care vi-l recomand cu toată inima.

Toate acestea pot fi aduse în universul propriei case sau frecventate cât mai des.

În plus rămâne la latitudinea noastră să facem ce exerciții fizice ne surâd. Una din cele mai relaxante explorări fizice este să ne plimbăm prin natură, nu mai zic prin proximitatea unei păduri.

9. Cum lucrăm cu umbrele personale și colective. Jurnalul alchimic.

Continuăm în rândurile următoare un pic mai schematic ceea ce am început la primul punct referitor la Atitudinea față de procesul de purificare a corpului emoțional.

Ca să respirăm deplin savoarea și adevărul din afirmația “Totul este perfect așa cum este și totul se perfecționează clipă de clipă.” se cuvine să realizăm că noi și întrega societate planetară suntem o expresie a vieții. Așa cum arată ea acum, societatea umană pare total disfuncțională, ceea ce este doar o aparență fiindcă ceea ce observăm nu numai că este subiectiv, dar cu cât contemplăm mai mult realitatea ce ne înconjoară cu atât începem să observăm că ea este sub semnul unor legi care operează subtil prin ea. Haosul este în fapt materia primă din care se naște ordinea și armonia, iar viața știe să orchestreze divin tot felul de evenimente planetare, cicluri de transformare și evoluție, cataclisme și chiar și înălțări colective pe frecvențe mai înalte. Deși părem deseori stăpâni pe destinele noastre, în realitate viața operează prin noi și ea ne-a trimis către zonele de umbre și suferință pentru un motiv foarte bine întemeiat.

Observarea, contemplarea, acceptarea, integrarea apoi blândețea și compasiunea, toate acestea sunt atitudini ce se deprind prin experiență și paradoxal ele se nasc tocmai prin a lucra cu lumea umbrelor. Fiecare umbră naște un dar, odată ce umbra este observată, contemplată și acceptată. Integrarea survine ulterior încununând procesul. La modul cel mai simplu integrarea presupune ridicarea frecvenței a unui comportament aflat la nivelul umbrei ce astfel își pierde doza de a genera conflict sau de a lucra subversiv din apele lumii subconștiente. Integrarea este un proces ce durează mulți ani și parcurgerea lui ne conferă luxul și condiția naturală de a trăi în brațele grației.

La modul cel mai firesc orice umbră (așa zis defect, ce în fapt este o binecuvântare deghizată) se alchimizează începând prin observarea și contemplarea ei, apoi prin acceptarea profundă ce implică a trimite iubire către ea și a manifesta blândețe față de noi înșine, finalmente urmând integrarea acelei umbre și dizolvarea liniei temporale deschisă de odată cu sădirea în noi a umbrei respective.

Transformarea este imposibilă prin a pune presiune pe noi și prin a ne forța, de aceea foarte puțini reușesc cu adevărat să treacă prin focurile transformării. În spatele deseori folositului instinct “Vreau să mă schimb.” “Nu mai pot, trebuie să fac ceva cu viața mea.” se află o doză considerabilă de control și de utilizare a forței ce nu ne ajută. Înainte de a ne transforma și schimba radical obiceiurile este vital să înțelegem ce avem de transformat, ce se află în spatele umbrelor pe care le vrem alchimizate și ce rol au ele în viața noastră, fiindcă nimic din ceea ce ni se întâmplă nu este întâmplător.

Să dau un exemplu. Există foarte multe persoane care au o dependență puternică față de ceva anume: alcool, mâncare, sex, oameni, obiecte. În spatele fiecărei dependențe se află un strat emoțional ce susține dependența. Ei, aici se deschid 2 perspective prin care putem aborda această imagine.

Prima: imediat ce sunt eliminate problemele emoționale și energiile stagnante ce se află în spatele dependențelor, firește că dependența va dispărea sau se va diminua considerabil.

Însă apare a doua perspectivă și vă invit să meditați la ea. Care este rolul secret și în fond menirea acelor emoții ce nasc dependența? Cât de vast este acel câmp emoțional ce alimentează dependența? Poate că dependența vrea să ne învețe ceva, poate că prin ea exprimăm și consumăm o anumită cantitate de emoții reprimate și suferință a neamului și a colectivității și din această perspectivă ea își are rolul ei divin. Un bețiv notoriu nu bea fiindcă ar vrea să bea, ci fiindcă niște mecanisme interioare îi dictează și nu avem de unde să știm că aflat cumva în pragul mizeriei absolute, el nu face decât să alchimizeze și să proceseze o informație dureroasă preluată din familie sau din câmpul colectiv. Și poate că prin ultima sticlă de țuică proastă ce o bea înainte să moară nu face decât să purifice definitiv toată zestrea emoțională moștenită și încheie astfel drama alcoolismului în neamul lui.

Sunt foarte mulți oameni bolnavi care prin boala lor nu fac decât să proceseze o suferință colectivă. Aparent clachează în fața vieții, dar în realitate ei participă la marea transformare la modul eroic. Multe ființe depresive au rolul de a canaliza în propriile ființe o anumită tensiune colectivă. Depresia nu le aparține, ci mai degrabă este canalizată prin ei spre a fi consumată prin felul lor empatic și feminin de a fi. În spatele tuturor umbrelor se află un sens adânc și minunata logică a vieții.

În procesul de lucru cu umbrele cele mai mari piedici sunt reprezentate de judecata de sine și de forțarea trasformării, pe care este vital să le scoatem din perspectiva noastră asupra vieții, chiar dacă o vreme ne vom antrena și cu ele. Cel mai amuzant este când observându-te detașat observi că te judeci, și apoi observi că te judeci fiindcă te judeci. Ei, e imposibil să nu ne facă să râdem această situație, iar ea poate fi un moment revelator în procesul transformării noastre fiindcă motorul judecății e posibil să cedeze în acel moment.

În procesul de lucru cu umbrele suntem chemați să manifestăm foarte multă blândețe față de noi înșine și să avem multă, multă răbdare.

Schematic avem de alchimizat trei categorii de umbre: umbrele personale ce s-au grefat pe umbrele neamului ce sunt înrădăcinate în umbrele colective/rasiale. Toate sunt corelate și înrudite, iar ceea ce ne este mai ușor să sesizăm din oceanul de umbre este ceea ce ne deranjează la noi și la lumea înconjurătoare. De aceea acest proces de alchimizare a corpului emoțional se adresează atât celor care sunt la începuturile aventurii spirituale, dar și celor care au parcurs foarte multe etape și au deprins o mai mare profunzime.

Înțelegând că umbrele personale nu sunt deloc personale, ci sunt generate de marele ocean de umbre al omenirii ce își are marele lor educativ și catalizator de evoluție, conștientizăm cu o frumoasă emoție și recunoștință că vom parcurge acest proces alchimic atât pentru noi, cât și pentru întreg. Și astfel intrăm deplin în serviciu și ne asumăm parcurgerea văilor umbrelor colective pentru ca Inima Întregii Omeniri să lumineze mult mai puternic. Corelând această imagine cu secretele cheii 35 (pe care o vom parcurge cu ființa), ca portal al miracolelor prin prezența iubirii, ceea ce urmează să facem capată un sens foarte larg și deplin onorant.

Hai să vedem schematic ce am putea face la acest nivel

a) Înainte de toate ne creăm un Jurnal alchimic ce ne va însoți în toată călătoria, unde vom nota evoluția noastră. Desigur îl vom intitula așa cum ne zice intuiția, doar să realizăm că jurnalul va fi realmente unul al Întregirii noastre ca ființe, iar ceea ce vom scrie acolo va avea foarte multă importanță. Scrisul are conotații foarte largi. Ne ajută să ne centrăm, are efect terapeutic, este o unealtă magică dacă îl folosim pentru a ne planifica anumite aspecte ale vieții, poate deveni un instrument de expresie artistică și încă multe altele.

b) În primul și în primul rând ne notăm la începutul jurnalului magica frază “Totul este perfect așa cum este și totul se perfecționează clipă de clipă.” și alte maxime ce ni se par nouă relevante.

Într-un capitol special notăm toate umbrele personale, tot ceea ce ne deranjează la noi înșine și apoi la lumea în care trăim. Pentru a putea face asta este vital să fim foarte sinceri cu noi înșine și să ne observăm cât mai obiectiv.

Și apoi în dreptul fiecărei umbre, aspect ce îl vrem transformat la noi sau în societate desenăm o mică inimioară și intrăm în miezul alchimiei.

Luăm rând pe rând fiecare umbră sesizată și începem procesul de observare și contemplare al ei și lansăm magica întrebare: Ce se ascunde în spatele acestei umbre? Ce dar se află acolo? Ce vrea să mă învețe această umbră? Și pe fondul lansării acestei întrebări procesul de contemplare începe. Și ușor ușor vom avea tot felul de conștientizări și revelații, iar de departe cel mai frumos lucru care ni se va întâmpla este că așa pe nevăzute, zi după zi, o anumită pace va începe să se instaureze în noi.

Vom înțelege dedesubturi ale problemelor vieților noastre, vom avea o altă imagine despre aparenta injustiție a lumii. De exemplu vom putea să vedem că asaltul nesăbuit asupra naturii, ne cultivă conștiința de respect față de natură, ce acum 50 de ani era extrem de fragilă la nivel planetar. Că foametea generalizată în anumite zone ale lumii, ne ajută să creăm treptat o lume a prosperității și tot așa.

Din momentul în care putem să privim o umbră personală sau colectivă în ochi fără a o judeca, fără a ne fi frică de ea, atunci putem să o acceptăm, s-o îmbrățișăm și s-o iubim. Iar din acel moment datele problemei încep să se schimbe. Fiindcă iubirea senină conținută în acceptare începe prin frecvența ei mai înaltă să ridice frecvența ce stă în spatele umbrei. Și ușor, ușor, pachetul informațional ce alimenta și susținea o umbră începe să se modifice și ori este eliminat treptat din ființa noastră, ori se înalță pe o frecvență înaltă și este integrat în energia emisă de inimă.

Ceea ce este de reținut este că toate aceste schimări de frecvențe și alchimizări ale umbrei se întâmplă într-un anumit ritm perfect și în momentul în care suntem pregătiți să primim darul din spatele fiecărei umbre.

Așadar acceptarea este inevitabilă. Din fericire noi suntem ființe iubitoare în natura noastră reală, așa că ne vom depinde cu blândețea și iubirea de sine în orice condiție a vieții am fi.

c) Jurnalul îl putem folosi extrem de terapeutic precum sacul de box. Putem scrie aici toate neajunsurile noastre, tot ce ne macină, tot ce ne doare ca pe o formă de eliberare de tensiune, nemulțumire, tristețe. Putem scrie halucinant, spasmodic, frenetic, vulcanic, plângăcios fără să fim atenți asupra calității conținutului, ci mai degrabă asupra funcției terapeutice.

d) În tot acest proces de purificare și în general în viață, vor apărea momente când vom fi asaltați de o anumită tensiune, tristețe, mohorâre, suferință aparent din senin. Ele sunt semne ale purificării și eliberării de tot felul de reziduuri și sunt și semne firești ale transformărilor ciclice prin care trecem ritmic.

În fața acestor momente este ideal să avem brațele deschise și să nu încercăm absolut deloc să fugim de aceste clipe absolut magice, fiindcă ele au o importanță capitală în viitoarea noastră întregire.

Nu numai că aceptarea este soluția ideală, dar e timpul să învățăm să ne bucurăm pentru aceste momente, să exprimăm larg recunoștința față de clipele pline de tristețe, tensiune existențială și suferință. Da, să ne bucurăm și să mulțumim vieții că primim astfel de daruri transformatoare.

Și în loc să fugim de ele, să avem bucuria și îndrăzneala de a plonja în ele, de a ne scufunda până în miezul lor pentru a le înțelege darul, înțelepciunea și profunzimea. Prin această atitudine începe cu adevărat ALCHIMIA. Tot ceea ce este în noi și vine prin noi vine pentru noi. Acceptarea și îmbrățișarea acestor momente mai tensionate ne învață să acceptăm inițial tensiunea întregii planete cu toate umbrele ei și ulterior să îmbrățișăm toate darurile pe care Viața și Esența le are hărăzite și pregătite pentru noi oamenii.

Din îndrăzneala de a ne bucura de momentele mai puțin nefericite ale vieții, înflorește arta de a trăi dincolo de bine și de rău și de a accesa neutralitatea stării de a fi în armonie cosmică. Iar aste este colosal.

Pentru a ne re-cuceri demnitatea de ființe umane suntem invitați să avem un respect imens față de suferință și tensiunile existențiale inerente. Realmente suferința este un mare maestru așa cum au afirmat-o mulți maeștri, sfinți și genii ale umanității. Cheia 22 vorbește explicit despre atingerea grației prin suferință.

e) Odată tiparele umbrelor observate, contemplate, acceptate putem să trecem la nivelul integrării lor, integrarea fiind sinonimă cu “recuperarea sufletului” o imagine metaforică folosită în șamanism.

Ajungând la etapa de acceptării, nu o să ne mai deranjeze deloc anumite manifestări ce înainte ne chinuiau teribil. O să începem să mergem la braț cu partea adictivă din noi, cu orice umbră și rană, fiindcă la nivelul acceptării vom fi înțeles că aceste umbre și răni au fost părți din noi ce ne cereau iubire, după cum la nivel planetar toate umbrele cer a fi îmbrățișate cu maximum de compasiune.

Antrenați în a accepta și îmbrățișa tot spectrul de umbre o să realizăm în etape mai înalte ale acceptării că prin iubirea noastră am reușit să schimbăm frecvența umbrelor și nu numai că le-am transformat, ci că le-am integrat în lumină, în iubire, pe o frecvență înaltă ș iradiantă.

Pas cu pas, această alchimie se va întâmpla în viața noastră și în destinul colectiv al omenirii, iar totul pleacă de la planul emoțional și dispoziția noastră de a lucra cu zona obscură a emoțiilor distructive.

Marile inițieri implică abordări simple ale vieții și o doză puternică de năzuință, dăruire și perseverență. E drept, simplitatea și coerența informațiilor este greu de întâlnit, mai ales acum în toată inflația informațională spirituală ce își are mare sens. Însă mai devreme sau mai târziu toate fi-vor simplificate, clarificate și cristalizate spre folosul întregii rase umane. Toate la timpul lor, iar nouă nu ne rămâne decât să pășim cu bucurie pe drumul alchimiei emoționale, ce este de departe cel mai dificil și important capitol din Aventura Întregirii.

10. Pisică

Iaca am ajuns și la un capitol ce nu necesită foarte multe rânduri. Dacă nu aveți pisică sau pisici, ar fi ideal să vă deschideți porțile casei pentru a conviețui cu astfel de magice ființe.

Nu numai că ele au propietatea e a transforma câmpuri energetice joase, și o fac foarte bine, dar o să aveți deplina bucurie de fi inițiați în multe taine ale vieții: joacă, centrare de sine, indiferență față de tendințele de control, sfidare a așa zisei autorități și mai ales relaxarea profundăăăăăăăă.

Ce ziceți, vă surâde?

11. Ceremonii suplimentare.

Toate ceremoniile de mai jos vi le recomand să le susțineți. Ține de fiecare dintre voi ce alegeți sau cum le particularizați la ritmul vostru de viață. Ceremonia Apei este esențială, iar cele de mai jos ne ajută fiecare în felul ei.

a)Ceremonia recunoștinței față de slava vieții.

Dimineața după ce ne trezim și ne deschidem ochii percepției, dincolo de ceea ce suntem noi obișnuiți, ne exprimăm foarte puternic recunoștința față de tot ceea ce experimentăm. Umplem ființa, casa, orașul, țara de recunoștință și salutăm viața și Soarele. E varianta noastră de salut al Soarelui ce nu trebuie s-o facem prin scheme yoga, ci prin a avea mâna pe inimă sau atenția acolo și a saluta deplin Soarele întru comunicare cu el și acordare cu înțelepciunea și radianța lui. Să o numim Ceremonia recunoștinței.

Afirmația de bază a ceremoniei este „Slavă infinită vieții.” Ideal este să o simțim. De asemenea, daaaaaaa viață rostită cu toată ființa și interiorizată în timp are un mare efect.

În același timp ideal este să exprimăm recunoștință față de tot ceea ce vine, nu doar pentru aspectele luminoase. Să fim recunoscători pentru norii vieții, pentru durerea ce apare, pentru tot ceea ce vine către noi, fiindcă vine să ne învețe ceva.

Cu cât vom fi mai recunoscători față de toate aspectele vieții, cu atît vom intra mai puternic în starea de neutralitate și vom înțelege ce înseamnă a ieși din dualitate.

Mai mult, recunoștința față de tot ce vine spre noi are putere alchimică și umple cerurile de bucurie.

Recunoștință fie mereu la început de zi.

b)Ceremonia Inimii Însorite

Ideal este să susținem ceremonia Inimii Însorite cât mai des.

Pur și simplu punem mâinile pe centrul inimii și simțim cum apare acolo o dulceață, o sclipire, un freamăt și apoi simțim cum dulcele și iubirea inimii încep să curgă prin corp, prin celule și să ne învăluie din ce în ce mai puternic și apoi să cuprindă tot ce ne iese în cale: oameni, blocuri, păduri, sate, orașe.

E atât de simplu și e atât de frumos. Iar dacă facem asta des, dar des, centrul de greutate al ființei se schimbă, centrul ființei devine inima și planeta Pământ o planetă mult mai însorită și iubitoare.

Făcând acest gest câteva minute zilnic lăsăm energia inimii să ne cuprindă și să ne înflorească în iubire și dăruire.

Simplu și extrem de eficient.

Ceremonia inimii însorite poate fi adaptată în diferite moduri: poate fi susținută înainte de masă, înainte de a adormi, când ne plimbăm, când ne deplasăm prin oraș și avem așa zișii timpi morți.

Este ideal ca ea să fie realizată și în acțiune fiindcă astfel ne testăm puterea de a fi centrați în iubire. A merge printre oameni și a radia iubirii este unul din cele mai elegante moduri de a susține această ceremonie.

Putem să facem această ceremonie alături de alte persoane în profundă tăcere, privindu-ne în ochi și exprimându-ne cât mai intens iubirea.

Până să ajungem la etapa a doua a Aventurii  Întrupării, dedicate special creierului inimii ce este foarte conectat cu creierul emoțional, în această etapă doar ne încălzim inimile.

Activarea efectivă a Inimii se face în anumiți pași. După purificarea emoțională și cristalizarea corpului emoțional primul pas îl reprezintă acordarea unui set de neuroni din inimă cu pulsul planetei, etapă ce durează luni și ani până la o deplină sincronizare. Următoarea etapă o reprezintă acordarea altui set de neuroni din inimă cu frecvența Soarelui. Acest nivel este unul destul de avansat la care desigur se ajunge parcurgând etapele firești ale procesului de Întrupare.

Despre activarea inimii se tot vorbește și se va tot vorbi, însă lucrurile nu sunt de domeniul facilului.

c.Ceremonia Suveranității și Prosperității Înfloritoare la 22.44

Ceremonia este extrem de simplă. Ținem o bancnotă lipită de centru inimii cu mâinile și trimitem iubire prin ea către tot universul financiar. Facem asta în jur de 10-12 minute vizualizând cum iubirea inundă universul financiar și cum prosperitatea radiază în viețile tuturor oamenilor.

Banii sunt al doilea lichid major al planetei după apă, lichid prin care structura socială este construită. Între apă și bani există o mare legătură.

Ce se întâmplă prin această ceremonie?

În primul și în primul rând în noi se alchimizează toate problemele pe care le avem legate de a manifesta abundență și prosperitate, de a primi și oferi. Cele mai mari blocaje sunt absorbite din familie mai ales când eram mici, așa că e foarte posibil ca la începuturile acestei ceremonii (primele 21-40 de ceremonii) să ne reamintim tot felul de amintiri vechi ce țin de universul banilor și a prosperității. Alte blocaje sunt strict legate de credințele actuale și de modul în care ne valorificăm darurile și talentele. Ohooo, există foarte multe limite legate de bani și prosperitate pe care este vital să le transformăm.

Una din majorele implicații ale Alchimiei și Magiei Înalte este de a-i împuternici pe ceilalți la nivelul subtil. Din această perspectivă se zice că magii deseori lucrează din umbră. Ei acționează energetic și fac ca lumea să înflorească uneori fără să se știe de ei.

Banii sunt o expresie a Mamei Pământ și Mamei Cosmice și nu au nici o conotație negativă. Doar oamenii i-au încărcat negativ și prin ceea ce facem scoatem din câmpul nostru tot ce este impur legat de energia banilor, ne decuplăm de la marele egregor social ce conține imagini negre despre bani și facem ca prin ei să circule iubire și astfel le ridicăm frecvența și să facem posibil ca prin intermediul lor o lume armonioasă să se nască pas cu pas, zi după zi, acțiune după acțiune.

Contează foarte mult sentimentul pe care îl avem în această ceremonie și ideal este să fie unul de totală iubire a energiei banilor și de credință absolută în distribuirea prosperității în mod echitabil către toți oamenii.

Noua lume la care visăm se va crea printr-o mare dinamică socială și prin polarizarea de către anumiți oameni sau grupuri providențiale a cât mai multor resurse financiare și materiale pentru a le folosi în serviciul întregului, iar Ceremonia Suveranității și Prosperității Înfloritoare ajută din plin la asta.

Este minunat ceea ce urmează să împlinim împreună și vă sunt deplin recunoscător.e mai sus v-a sugerat.

d) Ceremonia Rozei Sacre de la 22 pm este extrem de simplă și puternică. Vizualizăm un trandafir alb și îi simțim apoi prezența în zona pântecului și a buricului radiind atât în chakra a doua cât și spre prima și a treia. Exact cât se întinde creierul emoțional. Îi simțim prezenta, aroma și îl lăsăm să își ofere darurile și puritatea.

Trandafirul alb e un dar de mare puritate ce vine pe canalul cheii 22 (cine nu știe de chei, va afla curând) ca să mă exprim așa.

E un dar oferit nouă de mii și mii de ani și acum prezența lui este mai puternică datorită deschiderii noastre către diafana lume a iubirii și armoniei.

Să ne bucuram de puritatea lui și frecventa lui înaltă.

12. Cheile Genelor și Sinteza

Sinteza dintre astrologie și Cheile Genelor este un instrument fabulos de autocunoaștere, explorare și sublimare a propriei vieți ce ne va însoți pe tot parcursul procesului de întregire, alături de respirație, radianța inimii, adâncirea în tainele corpului uman.

Sinteza reprezintă un modul distinct din procesul de  întregire, ce îl vom aborda imediat după începerea procesului de alchimizare a corpului emoțional. E drept ține și de programul pe care îl am, dar voi face în așa fel încât sintezele să fie oferite într-un timp cât mai scurt. Iar pentru asta am nevoie de datele voastre ne naștere, inclusiv ora și locul.

Sinteza face un capitol aparte fiindcă ea ne va însoți mulți ani de acum încolo și pentru ea este gândită o participare financiară distinctă.

13. Concluzii

După cum ați observat nu prea o să ne ocupăm cu latura senzațională și sclipicioasă a lumii spirituale. Din fericire. Ci o să dăm curs cunoașterii propriei naturi și posibilității de a ne ameliora considerabil condiția vieții ceea ce o să determine o creștere vibrațională pe frecvențe mai înalte atât în noi, cât și în cei cu care suntem intimi conectați.

Procesul de întregire este o călătorie pe termen lung ce exclude facilul, senzaționalul, amăgitorul și implică dăruirea, consecvența și auto-disciplina, dublate magistral de joacă, creativitate, imaginație, bucurie, iubire.

După cum o să remarcați treptat, informațiile primite vor avea rolul unei împuterniciri depline și ele vor fi însoțite de bucuria mea de a deveni autodidacți și deplini stăpâni pe propriile destine, calitate conferită de puterea și știința de a activa principalele inteligențe ale corpului și a le determina să lucreze la parametri vibraționali înalți.

În această etapă o să lucrăm deplin holistic și așa va fi mereu. O să ne purificăm organismul și o să ne ameliorăm considerabil starea de sănătate prin dieta bazată pe probiotice și varză murată în special, o să facem un parcurs psihologic către inima de copil, o să lucrăm energetic prin ceremonia apei și respirație, o să ne dinamizăm organismul prin tot felul de mișcări, însă cel mai mult vom lucra la transformarea atitudinii și percepției față de noi înșine și viață, lucru ce este cu adevărat posibil când straturi ascunse emoționale sunt eliberate.

Vă recomand să vă faceți un set de analize, unul la început și altul la finalul primelor 4 luni. Pentru a vedea diferențele la nivel fizic.

Vom avea multe surprize, conștientizări și revelații și multe daruri vor curge din noi și către noi, însă vă rog să conștientizați că acest proces de purificare nu e deloc facil. O să doară un pic, ca orice proces de purificare. Mai ales la început, însă ritmul se va regla după 21 de zile, iar după 40 de zile vom avea o primă perspectivă asupra aventurii noastre.

Chiar dacă după o primă lectură putem fi puțin copleșiți de multitudinea de informații și de activități sugerate, ele pot fi structurate foarte simplu.

Dimineața putem face exercițiile fizice, contracțiile perinelui și respirația pe centri, la prânz să mai facem o serie de respirații, seara ceremonia apei și conexiunea cu inima de copil și rănile acestuia, după cum putem face și seara al doilea set de respirații dacă la prânz nu avem unde. Cel mai bine noi ne cunoaștem obiceiurile și știm cât timp avem la dispoziție pentru creșterea noastră. Este de dorit ca odată deciși să mergem pe acest drum, apoi să o facem. Și nici nu e indicat să fim spartani și rigizi cu noi înșine. Doar suntem oameni în toată firea și știm când e cazul să amânăm anumite lucruri și când e de apăsat pe accelerație.

Multe din exerciții (contracții ale perineului, exerciții de respirație, surâsul inimii) le putem face în anumite momente de pauză sau când suntem prinși în trafic sau ne deplasăm spre job sau spre casă. Există mulți timpi așa ziși morți de care putem profita la maximum. E nevoie doar de flexibilitatea și puterea noastră de a inova și improviza.

În timp este ideal să condimentăm viața cu momente meditative și acțiuni simple să le transformăm în mici ritualuri. Când spălăm vasele putem să celebrăm și să onorăm apa, gândindu-ne că am putea să folosim și un detergent natural sau bio. Când gătim să ne simțim ca cei mai veritabili artiști și creatori. Când facem curățenie să vedem cum ne șlefuim inima. Tot prin activitățile banale ale zilei putem să învățăm starea de prezență și astfel să ne antrenăm mușchii ființei pentru meditația activă ce are rolul de aduce o stare de contemplație și adorare în tot ceea ce facem. Asta este una din bătăile pe termen lung ale școlii spirituale și anume de a consacra fiecare gest și de a lumina cu prezența conștiinței fiecare acțiune, fiecare gest, fiecare mișcare.

Programul sugerat nu este încărcat. Inițial mă gândeam să fie mai multă respirație și poate mai multă mișcare, după care am realizat că e perfect așa. Toate activitățile realizate împreună lucrează cumva distinct, dar la unison și de aceea rezultatele vor fi considerabile. O dieta ajută, dar nu foarte mult. Respirația e capitală, dar în această fază singură nu produce o schimbare mare. Ceremonia apei are darurile ei, după cum magica incursiune în lumea copilului vine cu tot felul de momente de wow, wow, wow, însă nu te înalță subit în cerurile înalte, după cum careul de ași observare, contemplare, acceptare, integrare nu poate face minuni, el fiind un instrument de folosit pe termen lung. Însă toate acestea la un loc, ne vor dinamiza și transforma viața așa cum nu ne-am imaginat. Și asta înseamnă o abordare cu adevărat holistică.

Cu siguranță o să fie multe întrebări de pus și vă invit să mi le adresați, după cum pe toată perioada acestei prime părți o să apară tot felul de informații adiacente și lămuritoare legate de procesul de alchimizare a corpului emoțional.

Este ideal să comunicăm cât mai intens pe grupul de pe FB experiențele, nelămuririle, cocncluziile și în același timp vă invit să nu încărcăm grupul cu informații care nu se înscriu acestui proces pe care îl parcurgem cu toții. De asemenea, vă rog să nu adăugați în grup persoane care nu și-au exprimat clar intenția de a parcurge acest proces alchimic.

Personal o să comunic constant cu fiecare persoană ce participă la acest program holistic atât la telefon, cât și în scris, după cum în viitorul apropiat ne vom întâlni și fizic fiindcă vom crea împreună evenimente, tabere, retreaturi. Vom susține împreună meditații, ceremonii și jocuri speciale în momentele de lună nouă și plină și cu ocazia altor evenimente importante.

Puteți recomanda oricui să ne urmeze în acest proces și să mă contacteze pentru a oferi introducerea cuvenită și o îmbrățișare plină de Soare.

Precizare de final legat de program

Un aspect esențial pentru noi îl reprezintă pășirea în logica paradoxului.

O vreme în viață trăim îmbrățișând o versiune a adevărului sau o parte a unui cumul de forțe. Din fericire vine vremea unei anumite maturizări și pe acest fond înțelegem că întotdeauna adevăruri aparent contradictorii nu numai că funcționează împreună, dar doar îmbrățișându-le deopotrivă devenim ființe întregi.

Observ în ultima vreme că foarte mulți oameni au un anumit refuz față de disciplină. Și e ușor de înțeles de ce. E un program al refuzului unor autorități învechite care se manifestă și acolo unde nu e cazul.

Este des pomenit cuvântul curgere ca opus al disciplinei sau structurii, fără a se înțelege că în curgere există o ordine foarte bine structurată.

Disciplina, structurarea și cristalizarea nu au deloc legătură cu rigiditatea și impunerea. Ele sunt quitesențe existențiale fără de care nu se poate nimic realiza în viață. Ele denotă modul în care curgem și în cazul ceremoniilor și actelor ritualice ele se află sub jurisdicția legii ritmului ce poate dezvolta de la zi la zi în viața fiecăruia o forță colosală.

Cuvântul magic ce îmbină structurarea/cristalizarea cu curgerea, fluiditatea este FLExIBILITATE.

Programul holistic pare compus dintr-o serie de acțiuni și momente ce necesită multă disciplină și dăruire. Este doar o aparență. Da, el este dens, însă el este oferit să fie adaptat la stilul de viață al fiecăruia și să fie implementat ritmic în funcție de ritmul fiecăruia.

Astfel, este absolut necesar ca în tot ceea ce facem să nu manifestăm asupra noastră deloc presiune și să nu fim deloc delăsători. Susținem exact atâtea activități câte ne permite programul nostru și nu intrăm deloc în ecuația delăsării și amânării.

Acordăm atenție timpilor morți: mersul la serviciu, la piață, la bancă, magazine și îl transformăm în acte de conștiență și acte ceremoniale. În aceste momente putem să respirăm, să facem ceremonia prosperității, să reflectăm la momente din copilăriei revelate de conectarea cu copilul.

Spălatul vaselor și gătitul poate să devină o reală ceremonie a apei și toate actele vieții se pot transforma în acțiuni pline de prezență și conștiență.

Ceremoniile pe care le vom susține sunt oferite atât pentru creșterea noastră, dar și pentru a servi întregului și asta o să observăm pe parcurs.

Personal nu rezonez cu programele rigide. Dimpotrivă, sunt foarte axat pe a fi în curgerea vieții, însă respect cu sfințenie orele ceremoniilor atât cât pot și fac zilnic sesiuni de respirație, de conexiune cu pulsul planetei.

Pentru o persoană care nu este familiarizată cu respirația este absolut imposibi să se creeze saltul către a respira cu tot corpul fără o perioadă de exerciții care să îl deschidă treptat către darurile respirației.

Regulile sunt menite să ne ajute să parcurgem pasaje transformative, după care ele fi-vor abandonate. Însă pentru a transcende lumea regulilor este vital să știi ce vor ele, ce menire au.

O să ajungem să fim preciși și acordați precum Soarele însă pas cu pas. Acum suntem la etapa de a ne adânci în procesele naturale ale vieții, iar pentru asta este nevoie de dăruire, de structurare, de cristalizare și mai ales de creare de ritm.

Dezvoltând ritmic la aceeași oră o acțiune zi după zi dezvolți în timp o forță sinonimă cu invincibilitatea. Așa au acționat mereu marii maeștri care au ajuns să fie total detașați de orice regulă, dar mereu dispuși să susțină spațiu pentru ceremonii și acte ritualice ce au un rol colosal în această tranziție planetară.

În această aventură asimilarea flexibilității este capitală iar ea nu înseamnă delăsare, amânare, ci înseamnă a fi deopotrivă structurați și curgători.

Cu respect față de noi înșine nu punem deloc presiune pe noi și suntem mereu dispuși să acționăm atât cât putem. Yin și Yang.

Plecăm de la ceea ce putem să adaptăm la stilul nostru de viață și lărgim mereu orizontul. Facem rai din ceea ce avem și pas cu pas ridicăm ștacheta. Și o să vedem că o să ne placă foarte mult.

Ce este esențial să înțelegem este că la început este nevoie să creăm loc pentru nou în spiritul clasic al ideii de evoluție pentru a lăsa loc pentru frecvențe înalte să curgă în viețile noastre.

Însă ce o să fie esențial pentru noi nu o să fie să evoluăm, ci să acceptăm ceea ce suntem. Însă asta se poate face doar de la un anumit moment de claritate.

Și în acel moment pășim cu adevărat și foarte puternic în procesul de întregire.

Intențiile creării acestor programe holistice. Continuitate

Prima intenție care se află în spatele generării acestei abordări holistice rezidă în faptul că vreau să văd și să simt din ce în ce mai mulți oameni cu inima deschisă, să trăiesc alături de ei și împreună să punem fundația unei civilizații în armonie cu natura și caracterizată de relații armonioase, prospere între oameni. Astfel o să participăm susținut și constant la crearea unei Comunități a Inimilor Deschise, a Inimilor Însorite.

O a doua intenție constă în decizia de a împărtăși eficient toate in-formațiile acumulate în această viață și mai ales modul sintetic în care am reușit să le corelez, conștient fiind că sinteza ce viața m-a ajutat și forțat să o fac, și la care mai am mult de creat, simplifică și umanizează mult discursul spiritual și face o trimitere clară către natural și naturalețe, către curgere, către procesele reale ale vieții.

O altă intenție ce planează în acest demers, pe care mai degrabă o simt și cred că va deveni mai clară în viitorul apropiat este cea de a crea alături de cei interesați anumite produse și servicii care să înnobileze programele holistice și să genereze creativitate, entuziasm, prosperitate pentru un număr cât mai mare de oameni.

Iar ultima intenție conștientă a acestui demers constă în necesitatea pregătirii noastre pentru vremurile ce vor veni. Suntem în zorii unei transformări enorme atât a societății, cât și a structurii vieții planetei Pământ. În viitor din ce în ce mai multe raze cosmice vor intra prin câmpul electromagnetic al Pământului, iar pentru a gestiona această situație în favoarea întregii structuri de viață, este vital să creăm câmpuri energetice masive care să filtreze aceste raze, câmpuri realizabile doar prin a avea inima larg deschisă.

Alături de de toți cei ce conștientizează deplin marea transformare planetară, împreună putem să ne dinamizăm enorm viețile în ecuația iubirii și spectrului alb-auriu și să participăm considerabil la creșterea vibrației planetare pe frecvențe înalte, dezvoltând prin noi un câmp energetic radiant foarte larg și fecund.

Contribuția financiară

In-formațiile, ghidarea și joaca conținute în Aventura Întregirii sunt foarte prețioase și greu cuantificabile în bani. Ele sunt rodul unei experiențe îndelungi și mai ales a unei sinteze posibile prin distilarea într-o imagine fluentă a darurilor unor personalități remarcabile prin care eterna esență s-a exprimat.

Pentru a oferi posibilitatea cât mai multor oameni să participe la aceste programe holistice am ales ca suma de 220 de lei să reprezinte o donație minimă lunară, asta în măsura în care pentru orice consultație de o oră este percepută o taxă de 70-150 de lei. Cine are posibilitatea să ofere mai mult este invitat să o facă mai ales că banii fac posibil ca povestea să meargă mai departe, iar o parte din ei vor fi investiți în tot felul de acțiuni și proiecte însorite.

Contul prosperității înfloritoare este

RO49BTRLRONCRT0323489701 (RON)

Petrea Ciortan, Banca Transilvania.

Fie ca viața să ne împuternicească considerabil financiar ca noi să rodim cât mai frumos pentru semeni, viață și întreg, fie ca viața să ne ghideze cel mai ferice pentru a vibra în onoranta stare de a fi în serviciul întregului.

Aventura Întregirii începe prin purificarea emoțională și sunt foarte entuziasmat, onorat și simt deja o mare relaxare fiindcă ceea ce este conținut înaceste rânduri o să curgă spre inimile oamenilor.

Inimă însorită nouă tuturor.

 

About the author

Petrea Ciortan

Leave a Comment