Educație holistică

Suntem iubirea pe care alegem să o răspândim în lume

Written by Petrea Ciortan

De ce dinamica socială și relațiile noastre sunt pline de probleme și provocări? De ce încă nu există centre și comunități de oameni ce trăiesc permanent în darurile creativității, iubirii, armoniei, prosperității? De ce politica mărșăluiește cum vrea ea și există războaie economice?

Fiindcă încă cei mai mulți dintre noi ne aflăm în triunghiul victimă, călău, salvator ce alimentează realitatea actuală socială. Există victime, călăi și salvatori și politici, economici, spirituali, nu doar la nivel relațional.

Dacă din primele 2 ieși oarecum ușor, după ani și ani de lucru și purificare emoțională din rolul de salvator mai greu. Aici riscăm să stăm cu deceniile mai ales măguliți de imaginea de Lucrător în Lumină, Războinici ai Luminii, revoluționar, activist și altele de genul. Salvăm tot, eliberăm tot, schimbăm clasa politică și implicit lumea prin iubire și nu facem decât să perpetuăm la nesfârșit acest triunghi care desigur își are sensul în marile transformări planetare.

Nu ne dăm seama că prin aceste gesturi suntem sub imperiul dorinței de a-i transforma pe ceilalți și implicit de a fi călăi sau victime evoluate.

Vrând să schimbăm și transformăm lumea în care trăim nu facem decât să punem presiune pe ea și pe noi și să perpetuăm o continuă nemulțumire interioară și socială.

Pentru mine atitudinea ideală raportat la radierea iubirii și acest “a trimite lumină” ce pentru mulți se arată ca o confruntare și o tendință subtil agresivă de a salva umanitatea este următoarea:

“Radiez iubire și eman lumină nu pentru că vreau să schimb ceva, ci pentru că așa vreau să particip la dinamica lumii.”

“Unde sunt acolo să unească iubirea și să creeze spațiu lumina, nu pentru un motiv, ci pentru că așa e logica lor. Lumea și lumina una sunt și înrudite etimologic chiar și mă asigur că așa este și că așa va fi mereu.”

“Radiez iubire și eman lumină către lumea politicii și afacerilor, către structurile sociale, către relații nu pentru a schimba aceste realități, ci pentru a mă asigura că aceste inefabile energii sunt prezente peste tot și că actorii realităților amintite pot fi inspirate de ele în folosul tuturor.”

Cât despre a acționa acționez prin logica inimii și a iubirii ce mă ghidează și astfel ea se întrupează pe pământ și în toate relațiile mele, chiar dacă uneori iubirea creează și valuri de purificare relațională. Și așa împlinesc cea mai profundă revoluție fiind extrem de conform cu inima mea ce ascultă voia vieții iar asta creează zilnic noi cotexte și cadre socio-relaționale din ce în ce mai armonioase și alături de alți oameni mai devreme sau mai târziu voi genera o statornicire a lor. Ea a început deja și sunt extrem de fericit pentru răbdarea și constanța de care am dat dovadă până acum.

În definitiv ceea ce contează este să curgi în iubire și să fii lumină. Restul e joacă și ține de tine ce faci din această stare.

„Iubește să fă ce vrei.” Cum spunea Sfântul Augustin. Orice vrei, dar iubește, nu încerca să transformi, să schimbi.

Desigur, nu totul se rezumă la iubire și lumină la nivel social. Sunt oameni care nu se exprimă deloc în astfel de termeni și sunt ființe extrem de creative, onovative și participative la înflorirea lumii chiar dacă se află mai mult sau mai puțin sub imperiul triunghiului călău, victimă, salvator de care este destul de dificil să te devirusezi până nu te îndrăgostești teribil de viața ta și de ceea ce exprimi social fără un motiv anume.

Cei mai mulți dintre noi am crescut în ecoul vorbei lui Ghandi “Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume” ce a inspirat generații largi de oameni.

Desigur, afirmația este scoasă din context și ea a fost emblema unei lumi într-o foarte puternică transformare. A fost stindardul eliberării Indiei de sub dominația britanică, însă raportat la vremurile noastre afirmația poate fi confuză.

Trăim momente când pe steagul și agenda noastră este elegant să scrie “Sunt iubirea pe care aleg să o răspândesc în lume.” Și din acest moment intențiile, acțiunile și deciziile noastre se vor afla sub semnul purității și asta e tot ce contează, după cum este de onorat fiecare clipă petrecută pentru a ajunge aici.

Victima își are rolul ei în alchimizarea umbrelor, călăul un rol greu și ingrat, iar de multe ori salvatorul se crede Făt Frumos neștiind că este deopotrivă și călău și victimă, însă el este cel mai aproape de a se salva pe el pe el însuși din acest triunghi ce ține captivă umanitatea în relații toxice cu rolul ca energia din spatele lor să fie alchimizate și transformate în pură iubire.

“Sunt iubirea pe care aleg să o răspândesc în lume.” și astfel totul este împlinit. Iar pe baza acestei realizări se clădește viitorul omenirii din dăruirea fiecăruia care ajunge aici față de clipa prezentă și bucuria de a crea, de a se juca, de a dărui, de a împărtăși.

Vă invit să conștientizăm acest triunghi, să identificăm ce roluri din el îmbrăcăm și să ieșim din el. Este vital pentru noi toți. Conștientizarea acestui triunghi este sinonimă cu ieșirea din plasa de limitări și condiționări colective și a păși pe câmpiile paradisiace ale radianței și creativității, este sinonimă cu a nu mai valida lumea umbrelor din care este clădită actuala arhitectură socială și credeți-mă că așa începe revoluția iubirii și  era armoniei și iubirii.

Vă invit să facem un pas în față și să lăsăm în negura istoriei ce se autoconsumă actualele structuri sociale eliberându-ne de energia triunghiului ce ne devorează viețile pentru a ne onora calitatea de ființe întregi și suverane prin integritatea conferită de iubire și acțiunea din iubire.

Arhitectura iubirii și armoniei a început pe Pământ și suntem chemați să o împlinim la nivel planetar. Prin joacă, creativitate, dăruire, împărtășire și prin a le ctitori în trupul și sângele Pământului.

Suntem iubirea pe care alegem să o răspândim în lume și asta este cea mai minunată veste a ultimilor mii de ani.

 

Ps. Să ne pregătim pentru înfloritoarea revoluție a iubirii ce suntem onorați să-i dăm curs. Curând o să împărtășesc o viziune integratoare și unificatoare la nivel social ce alături de alte date prețioase ne va inspira întru a ctitori era iubirii și armoniei pentru noi toți.

Am ales să ilustrez poza aceasta cu poza de la Stonhenge pentru un motiv simplu: transferul de forță dintre cele două inimi principale ale Pământului (vortexul din Balcani și inima de la Stonhenge) ce are loc în acest interval de ani.

 

About the author

Petrea Ciortan

Leave a Comment