Educație holistică

Da, viață da, sunt parte din grația ta

Written by Petrea Ciortan

Cât de minunat este să te hrănești din vița cea vie a vieții. Ce dar sublim. Și cât de înălțător și plenar e să fi pășit dincolo de hățișul abstracțiunilor, artificialului, conceptualui și să respiri aerul curat al vieții. Să poți păși pe Pământ ca inimă a lui, să poți lăsa Soarele să te trăiască. Să fii al vieții dar și har.

E woooooooow. Și astfel anunț un nou program-sărbătoare pe care vreau să îl împărtășesc și să îl susțin alături de cei ce vor să renască și să pășească deplin în grația și simplitatea vieții. El se cheamă „Da viață, da – sunt parte din grația ta” și printre altele presupune o familiarizare cu limbajul natural al vieții, o devirusare de artificial, abstracțiuni și conceptual – una din cele mai mari maladii psihice contemporane, o adâncire în cunoașterea inteligențelor specifice corpului uman, stimularea creativității și a puterii de a vedea & trăi frumusețea și a o împărtăși prin stilul de viață și încă multe altele.

Despre program mai pot spune că o să presupună și o asiduă devirusare de șabloanele, himerele ce bântuie lumea spirituală pentru a putea vedea cu adevărat viața așa cum este. Lumea cea nouă nu are nimic de-a face cu căutările și doctrinele spirituale, cu sistemele metafizice oricât de sofisticate ar fi. Lumea nouă este despre bucuria de a te juca, de a crea și de a prețui această planetă minunată așa cum este ea. Lumea nouă, vița cea vie a vieții nu ne vrea programați și abstractizați, ci zglobii și vii.

Și poate că cel mai de preț dar al acestui program-sărbătoare este faptul că vom învăța împreună să pășim pe drumul servirii și prețuirii vieții și nu a nevoilor și obsesiilor oamenilor, înțelegând pas cu pas că rolul și menirea ființei umane este de a înfrumuseța și hrăni cu dragoste la superlativ viața planetei și a regnurilor surorilor. Acesta este visul vieții despre noi.

În afirmația “Da viață” se află toate perlele de înțelepciune, toate atitudinile coerente, toate “scările cerești” și împreună le vom absorbi și respira în propria ființă.
Cât de curând voi oferi mai multe detalii despre această inițiativă ce mă bucură nespus că își găsește drumul spre omenire și sunt convins că deja v-ați făcut o idee. Programul o să dureze câteva luni, încă reflectez. Participarea se face pe bază de donație și o să discut cu fiecare orice implicație financiară. Cine vrea să îl urmeze este invitat să trimită un mail la adresa petrea.ciortan@gmail.com

Incantația de mai jos sugerează câte ceva despre energia și consistența acestui program și despre implicațiile sale atât transformative, cât și ludice, dar mai ales de reîntoarcerea întoarcerea în matca paradisului simplității și a relaționării directe cu forța și grația vieții.

Da, viață da, sunt pate din grația ta

Da, Soare, da,
mă contopesc în voia și radianța ta
și-n taina iubirii și-a nemuririi
emanate de respirația și logica ta
de a susține și a conține.
Da, Soare, da
inima ta străpunge inima mea.

Da, mamă Pământ,
onorez visul tău sfânt
de-a înflori
și străluci
în toate vlăstarele tale
născute din a ta ființă
carne și conștiință.
Da, mamă, da
inima mea e parte din inima ta.

Da, viață, da,
sunt un izvor cristalin
translucid și senin
răsărit din infinita ta curgere
și ungere
cu dar și cu har.
Da viață da,
mă las hrănit și însuflețit
de seva și grația ta.
Da, viață, da,
inima ta înflorește-n inima mea.

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să ai acces la mai multă informații asemănătoare sau cu tematică înrudită, te invit să sprijini printr-o donație realizarea centrului multimedia Imago Mundi menit să participe activ la conturarea unei civilizații definite de armonie, comuniune, creativitate, prosperitate și respect față de toate formele de viață ale planetei Pământ.

Pentru donații te rog să mă contactezi la petrea.ciortan@gmail.com

About the author

Petrea Ciortan

Leave a Comment