Noi Suntem Inima Pământului

Modelarea, înfrumusețarea, armonizarea orașelor – partea a doua – Noi Suntem Inima Pământului capitolul VIII

Written by Petrea Ciortan

(continuare a Modelarea, înfrumusețarea, armonizarea orașelor – partea întâi)

3. Pentru unii oameni nu mai reprezintă un mister faptul că psihicul oamenilor și implicit dinamica orașului este profund influențată de calitatea apei ce circulă prin sângele lui.

Vestea cea proastă este că într-un oraș de mari dimensiuni există foarte multă apă captivă în țevi ce este suferindă fiindcă este deconectată de la circuitul vitalizant al apei în stare de curgere naturală și chinuită prin captivitatea în țevi și spargerea legăturilor de hidrogen prin continua lovire a apei de unghiurile drepte formate de sistemele de canalizare și transport al apei. Acestei diz-armonii i se adaugă și faptul că apa din sistemul de canalizare a orașului preia foarte multe deșeuri, toxine și surse de poluare emise de oameni iar toate acestea la un loc creează o presiune subtilă asupra oamenilor, exercitând influențe chiar la nivel de adn. Un om sănătos și armonios la modul ideal este ecuația unui mediu sănătos și a unei ape pline de vitalitate.

Vestea bună o reprezintă faptul că putem să ne adâncim într-o poveste de maximă iubire față de apă și viață. Defapt, însăși instaurarea unei civilizații a respectului față de viață reprezintă consacrarea apei ca sursă primordială a vieții pe Pământ.

Apa nu este un lichid sau un element sau o substanță. Nu este ceva distinct, de analizat în afara vieții. Ea este însăși izvorul din care viața freamătă aici pe Pământ. În acest moment apa ca simbol al vieții merită cele mai frumoase și vibrante imnuri de iubire iar noi oamenii suntem ajunși în clipa de grație de a alege ca să-i cântâm apei și vieții în cel mai prețuire și adorație.

În tumultul orașului suntem hărăziți tocmai de renașterea în matca iubirii de a porni cea mai profundă revoluție ce constă într-un gest atât de simplu: a iubi apa.

“Apa este iubire curgătoare.

Apa este constiință lichidă. Este sacralitatea ea însăși curgând prin istoria si pulsul pământului din esența a tot și a toate pentru a dărui forme de manifestare (aici pe pământ) esenței a tot ceea ce există, esență pe care suntem obisnuiti sa o numim SPIRIT.

Apa s-a născut în chiar primul moment al expansiunii lui Dumnezeu/Sursa/Viața, în primul acord al muzicii din care s-au nascut toate stele si universurile.

Apa este “dorința, voința și putința” Vieții  de a se îmbrăca pe sine în miriade de forme distincte.”

Sunt îndrăgostit de adevărul din rândurile de mai sus ce au curs acu ceva ani prin mine și cu toată ființa vreau să învățăm să onorăm “iubirea curgătoare”. Numa o clipă dacă îndrăznim să interiorizăm acest adevăr, comportamentul nostru se va schimba pe vecie față de apă.

În calitatea noastră de homo sapiens și deopotrivă ființe ce se deschid către realitatea iubirii cu siguranță există în noi disponbilitatea de a lăsa cuvintele de mai sus să rodească în sufletele noastre și de a crea cel mai sacru altar pentru apă și la modul practic de a ne angaja în tot felul de gesturi și acțiuni care să confere apei grația și respectul cuvenit.

Pionieratul lui Masaru Emoto este de bun augur și el este de continuat dincolo de orice idee terapeutică a apei și a efectelor binecuvântărilor ei asupra sănătății. Povestea apei nu este despre noi oamenii și starea noastră de bine, ci este despre întreaga rețea de viață.

Dacă aș conduce destinele aceste țări m-as asigura că la fiecare izvor sau sursă de apă se află un puternic emițător de energie armonizantă (simbol structurant), că oamenii au acces gratuit la apă, că apa nu se păstrează în recipiente de plastic.

De asemenea, aș crea cadrele speciale sărbătoririi apei și oferirii unei educații a respectului față de ea și viață și aș oferi toată legislația necesară care să schimbe modul în care sunt concepute actualele sisteme de canalizare, să anuleze deversarea cu lejeritate a deșeurilor în “iubirea curgătoare”, aș investi bani și forță creatoare în acea tehnologie menită să purifice fiecare fir de apă și să-i ofere mereu o calitate mai înaltă.

Aș face să existe în toate orașele izvoare cu apă potabilă și fântâni arteziene și aș participa activ la distribuirea apei către țările care au mare nevoie de această sacră substanță fără de care viața nu ar fi posibilă, aș coordona activ ceremonii ale apei și m-aș asigura că la fiecare izvor există în permanență un ulcior din care cei însetați să poată sorbi apa cea cristalină în sfârșit iubită și respectată de oameni.

Însă toate acestea pot fi făcute de noi toți pas cu pas pornind chiar în acest prezent prin a lua ferma decizie de:

-a iubi și onora apa fără motiv și prin a umple spațiul propriei locuințe cu mesaje și simboluri care să transmită semnale armonioase apei și, de asemenea, de a umple orașele cu astfel de mesaje;

-de a consuma cât mai multă apă de izvor;

– de a scoate cât mai mult plasticul din ecuație cumpărând filtre de apă, mai ales filtre care lucrează la restructurarea informației din apă, dublate de filtre care să purifice apa de impurități și microorganisme;

-de a reconsidera cu maximum de acceptare ideea de toaletă contemporană și de a ne lăsa inspirați de alt fel de moduri de a construi ce onorează pe deplin apa, având mereu ca reper modul în care străbunii gândeau acest aspect;

-de a participa la Ceremoniile apei de cristal ce sunt descrise pe larg în capitolul consacrat creării de câmpuri morfice menite să sprijine tranziția către era solară;

-de a ține sus torța apei și a înțelege că prețuind-o învățăm să locuim pe Pământ și că astfel devenim întru grație și onoare fiii și fiicele planetei demni să bea din izvorul vieții.

Viața noastră abia începe după atât de multe prefaceri, școli și inițieri prin care viața ne-a trecut pentru a fi pregătiți să fim acțiune pură născută din iubire și nu indiferență meditativă ce este de altfel un pasaj către universul iubirii ce presupune uniunea dintre acțiune și repaus.

Miracolul exitenței reclamă respect și admirație nu pentru a ne valoriza pe noi sau a ne arăta cât de spirituali suntem, ci pentru ne împlini destinul de ființe plecându-ne în fața vieții întru serviciu ce este posibil atunci când razele de soare iubitor curg prin inimă și ne spulberă orice trecut, orice imagine de sine, orice căutare sau sete de valorizare. Atunci înțelegem cu adevărat logica acțiunii de iubire și toată viața devine plină de tumultul demiurgic al înfrumusețării și armonizării planetei și al sprijinirii tuturor formelor de viață și în special a sursei ei din acest spațiu existențial pe care am botezat-o cu toții apă.

Revoluția iubirii constă în gesturi simple și cu jucăușenia inimii și fermitatea implicării vă invit să o onorăm și răspândim în sângele și pulsul societății.

4. Un alt pas în dansul modelării, înfrumusețării și armonizării orașelor îl reprezintă naturalizarea lor prin aplicarea și adaptarea principiilor permaculturii la universul citadin, iar totul pleacă de la simplul crez că acest lucru este realizabil. Revitalizarea și renaturalizarea orașelor poate pleca de la crearea unei mici grădini de apartament și ea poate continua cu crearea de grădini suspendate, amenajarea grădinilor din fața blocului, valorificarea spațiilor abandonate.

Mai mult, asaltul betonului poate fi contracarat și amortizat de expansiunea spațiului verde, a florilor și arbuștilor amplasați de om pe suprafețe deja invadate de beton și asfalt.

În acest sens orice alee, terasă, bordură, hol, acoperiș, zid poate fi înverzit și însuflețit de tot felul de surate din regnul vegetal. E o chestiune de imaginație și întotdeauna există loc de mai multe plante, frumusețe și oxigen.

Imaginați-vă că într-un oraș precum București fiecare locuitor ar răsădi o plantă. Asta înseamnă deodată 2 milioane de plante în plus. Însă fiecare om poate deopotrivă răsădi și planta foarte multe flori, arbuști, arbori și participa mai mult decât crede la înverzirea și însănătoșirea orașului. Par gesturi banale, însă în astfel de banalități se află deseori rezolvarea unor mari probleme și provocări colective.

Singurul inamic îl reprezintă indiferența sau credința că astfel de gesturi sunt în van. Ei, oameni frați și surori, rândurile acestea nu sunt adresate oamenilor indiferenți, ci celor care ard de bucuria acțiunii din iubire. Nu numai că nu mai există timp de indiferență și nepăsare, dar cu toții știm că un mic grup de oameni pot genera la nivel macro valuri imense de acțiune atât prin exemplu, cât și prin vibrația și energia emisă în conștiința și sufletul colectiv.

Tocmai așa vom ajunge ca fiecare oraș să devină o grădină botanică îngrijită de toți oamenii cu miriade de tipuri de plante mereu fericite să își ofere darul și frumusețea oamenilor cu care se înrudesc. La început vom fi puțini cei care vom umple spațiu cu darurile naturii, însă gestul se va transmite mai repede decât credem și el va fi susținut ulterior de autorități. Garantat. Contează doar să facem aceste gesturi din deplina puritate a inimii.

Intenția poate fi dublată de proiecte inteligente menite să inspire expansiunea spațiului verde în mediu natural și să ofere o minimă educație care să “vrăjească” elegant grupurile vizate. Clasicele cadouri pot deveni plicuri cu semințe, flori în ghiveci și mai ales arbuști rezistenți. Noua modă a re-înfrățirii cu râul ramul o lansăm noi și o lansăm exact în miezul agorei de unde a plecat decizia despăduririi acestei planete.

A trăi pe Pământ e joacă pură și având acest sentiment în inimă orice e posibil. În definitiv nu contează dacă vom elimina smogul și vom reduce zgomotul devenit fond sonar al orașului. Nu contează dacă vom reuși să transformăm orașele în palate de cleștar. Contează câtă iubire și frumusețe putem să dăruim celor din jur și asta este noua normă socială ce o avem de împământenit ca o lege nescrisă a firii.

5. Ce ne facem cu traficul?

Ei, aici e feerie și dovadă de măiestrie din partea noastră a tuturor.

În primul și în primul rând abordarea traficului din ce în ce mai înebunitor pleacă de la premisa că astfel foarte mulți șoferi și pasageri învață răbdarea, relaxarea și datașarea. Nu toată lumea are timp să meargă la cursuri și să citească subtilități metafizice așa că viața are planurile ei.

Desigur, sugerez să plecăm de la înțelegerea fenomenului în profunzime pentru a avea acea atitudine senină și compasivă.

Românii au suferit în perioada comunismului și în primii ani de după revoluție de o foame teribilă de mașini. Visau la mașini occidentale și chiar și la amărâtele Dacii pentru care trebuia să aștepți și ani de zile.

Pe acest fond, odată cu deschiderea spre occident și a a ivirii posibilităților financiare, această foame născută pe post de semiinterdicție s-a transformat în foamea de a cumpăra mașini, eventual cât mai multe. Nu știu dacă foamea de mașini a trecut, dar cert este că în orașe precum București și Cluj traficul începe să dea bătăi de cap mari oamenilor, mai ales în perioadele când studenții își exercită setea de cunoaștere.

Totodată putem înțelege că ne-am trezit subit în fața unei situații neprevăzute: orașele nu au fost nici o clipă concepute pentru un asemenea trafic și e prima dată când ne confruntăm cu așa ceva încât să fim nevoiți să găsim alternative. Nu are sens să ne comparăm cu țări occidentale care prin experiență și mari probleme de mediu s-au autoeducat și să ne complexăm inutil, ci are sens să vedem cu seninătate situația și să mizăm pe soluții.

Prima soluție și credeți-mă că este cea mai importantă este să visăm cu inima și să plecăm din acest punct întru abordarea aceastei situații mondiale.

Problema de fond nu este legată de mașini, ci de tehnologie în general și față de ea suntem datori să manifestăm o atitudine extrem binevoitoare, dacă nu plină de recunoștință, fiindcă împlinirea destinului nostru ca oameni este strict legat de nașterea tehnologiei și de armonizarea ei cu mediu.

E firesc să fim deja dependenți de tehnologie fiindcă tehnologia este menită să ne modeleze și să ne facă să evoluăm ca specie. Și aici se deschid două drumuri: ne putem robotiza și rigidiza sau putem să înflorim ca civilizație așa cum nici cea mai strălucită imaginație nu poate vedea. Miza este inundarea universului tehnologic cu conștiința IUBIRII.

Realmente nu avem de ce să avem aversiune față de dezvoltarea tehnologică cu toate efectele ei neplăcute. Tandemul știință tehnologie ne-a adus incredibil de multe avantaje și beneficii și continuă să o facă.

În schimb putem să ne exprimăm mereu iubirea și recunoștința pentru că putem să ne deplasăm cu autovehicolul preferat, că putem folosi mașina de spălat, laptopul, telefonul mobil și alte forme  de comunicare pentru existența cărora există sateliți și multă știință și tehnologie, mult luciferic cum s-ar exprima un ocultist creștin. Pionierii fizicii cuantice merită imuri de slavă fiindcă ei au făcut posibil începutul reconcilierii spiritualității cu știința și un salt mare în conștiință. Trăim zorii unei uniuni la nivel planetar și asta nu e puțin lucru.

Știința și tehnologia ne-au adus foarte departe și de aici mai avem lungi călătorii de făcut, iar atitudinea noastră contează enorm. Este chiar crucială, fiindcă dacă tehnologia nu este cuprinsă în totalitate de conștiința iubirii este foarte posibil ca ea să alunece în ceva monstruos.

Iubirea nu este doar un deziderat, ci este acea substanță și dimensiune ce se pare că voiește să învăluie și să cuprindă fiecare domeniu al existenței noastre, mai ales pe acest fond de puternică infuzie solară la care fac trimitere ritmic.

Așa cum sugeram în acest capitol emisia de energie de la nivelul inimii are proprietatea de a genera schimbări la nivel energetic ce se manifestă apoi la nivel fizic. Către orice domeniu emitem energia emisă de creierul inimii pe care o denumim generic iubire, realitatea conținută în el se schimbă. Cu cât emitem mai multă iubire, cu atât e mai mare dinamica.

Când iubim o persoană ea înflorește și așa e cu orice realitate. În miezul atâtor transformări ce curg uneori halucinant și trepidant, rolul nostru de vlăstare ale iubirii și visători cu inima este de a canaliza iubire către toate domeniile sociale și astfel înflorirea întregii societăți este prefigurată.

Ce a fost mai dificil a trecut, iar acum urmează doar ieșirea noastră în lume a arhitecților iubirii și armoniei. Timpul e acum și însăși scrierea acestor rânduri reprezintă momentul ales de noi toți ca semn distinct pentru declanșarea revoluției iubirii și învăluirea lumii cu mantia de lumină ce ne asigură filtrarea razelor de soare și continuitatea vieții la modul superlativ.

Învățând să ne iubim mașinile și să învăluim cu iubire toate automobilele ce ne ies în cale, aducem în realitate mașinile viitorului ce nu poluează, nu consumă combustibili fosili, nu creează accidente. Ține doar de perspectivă și de limitele imaginației. Învățând să iubim mașinile ne adâncim în a iubi tehnologia și toate formele de roboți ce vor fi modelați de calitatea și strălucirea iubirii.

Orice situație delicată își are darurile ei când atitudinea este una inspirată. Practic ce am putea face este deja clasic, dar și aceste acțiuni dacă sunt făcute din bucuria înfrumusețării ele vor rodi neprevăzut.

a)Mersul pe jos este întotdeauna sănătos, mai ales dacă este însoțit de bucuria de a contempla frumusețea și de a sublima peisajul întâlnit prin luxul conferit de a iubi.

b)Mijloacele de transport în comun pot fi reconsiderate întotdeauna și cu cât sunt mai folosite cu atât o să fie mai mare nevoie de ele. De multe ori combinația mers pe jos și mijloc de transport în comun poate înlocui extrem de elegant folosirea la modul de rutină a automobilului.

c) Împrietenirea unui număr mare de oameni cu una din variantele: bicicletă, scuter, trotinetă electrică poate fi o soluție extraordinară de simplă la relaxarea traficului, desigur dintr-o

d) O soluție inedită este car sharing-ul și folosirea unei mașini de către mai multe persoane când e strictă nevoie.

6. Piatra unghiulară a modelării, armonizării și înfrumusețării orașelor o reprezintă promovarea și comercializarea cât mai intensivă a produselor ambasador al respectului față de viață despre care amintesc în capitolul VII – Imago Mundi, Anima Mundi, Harmonia Mundi

Noul design social la nivel macro se realizează prin infuzia principiilor holismului în toate mediile sociale și prin articularea de afaceri holistice al un nivel din ce în ce mai larg.

În acest moment nu este nimic care să dinamizeze mai mult lumea decât comerțul și dorința de a vinde și a ne valida prin a comercializa produsul muncii, creativității sau propriei sclavii. NU e nimic de speriat sau judecat, ci de înțeles că introducând în circuitul comercial cât mai multe produse care să radieze respect față mediul înconjurător și semeni

Ultima cruciadă ce va fi pornită de toate țările, deopotrivă de atei și de adepții tuturor religiilor Pământului va avea menirea de a spulbera indiferența oamenilor față de viață și de a ne uni pe toți în numele prețuirii ei. Ea este posibil de realizat pe baza actualei structuri de comunicare ce ne unește pe toți într-o singură conștiință.

În anii ce vin urmează să ne trezim în ritm accelerat din beția conceptelor și a căutării unui Dumnezeu exterior și creat de nevoile psihice umane prin a înțelege să prețuim formele de viață și însăși planeta prin care conștiința universală se exprimă. Din fericire începem să realizăm că mintea noastră este total depățită, că aroganța de a-l explica pe Dumnezeu naște monștri sociali și că singura opțiune rămasă este de a experimenta această conștiință fără a o numi. Desigur aduc în discuție într-un mod mai uman noțiunea de întrupare. A Voii supreme a Vieții și nu a imaginii noastre despre viață, divinitate, conștiință.

Desigur, gena comerțului și a schimbului în care este camuflată natura războinică a umanității va structura această cruciadă și o va duce la bun sfârșit.

De aceea dacă vrem cu adevărat să dinamizăm lumea în care ne aflăm, dincolo de facilitarea răspândirii acelei informații menite să ofere reală împuternicire și suveranitate oamenilor, este timpul să inițiem cât mai multe afaceri. Holistice firește. Și întru prețuirea și onorarea vieții, până când sângele războinic se va topi în revărsarea iubirii față de planeta Pământ.

7.Un rol hotărâtor în modelarea și înfrumusețarea orașelor îl reprezintă crearea de centre holistice articulate diferit față de centrele holistice din cadrul natural.

După cum am mai amintit menirea principală a unui centru holistic este de a-i sprijini pe oameni să își cunoască întregul numit corp uman și așa zisele corpuri subtile, pe baza înțelegeri lui putându-se articula coerent o imagine asupra întregului numit planeta Pământ, sistem solar etc.

a)Orașul în sine fiind o răscruce de răscruci ce asigură accesul la informație, un centru holistic este menit să sublinieze această calitate a agorei și să ofere prin evenimente, materiale informative, produse, servicii cea mai relevelatoare, împuternicitoare și valorizatoare informație a prezentului, oferind posibilitatea oamenilor de a se sincroniza cu modul în care viața se revelează mereu prin ochii și inimile celor mai temerare, inventive vlăstare ale ei.

b)Facilitarea și stimularea expresiei creative reprezintă un alt punct forte al centrelor holistice.

Creativitatea nu se rezumă la artă, la a genera un produs finit sau vandabil, ci reprezintă acea stare ce implică joacă, dăruire, entuziasm și structură și este o expresie a unei inimi aflate în stare de coerență = a unei inimi deschise = a unei inimi acordate cu pulsul pământului și al soarelui.

Creativitatea este cea mai evoluată formă de atitudine socială (aflată) și reprezintă abilitatea de a răspunde, adevărata responsabilitate, continuei provocări exprimate și invitații exercitate de logica vieții asupra noastră pentru a ne exprima și implicit a progresa.

Rolul unui centru holistic este menit să se extindă prin evenimente, cursuri de formare, ateliere și expunerea spre vânzare către facilitarea exprimării actului creativ.

Creativitatea ca gest conștient responsabil exprimată prin produse, servicii, ambianță de la nivelul unei inimi deschise reprezintă instrumentul cel mai la îndemână de progres, ridicare a frecvenței și integrare socială în virtutea comuniunii și astfel se arată a fi un act de co-creere a realității. Ea este o încununare a realizării faptului că în fiecare moment prin emoții, gânduri, acțiuni ne creăm propria realitate așa cum afirmă multe viziuni și școli spirituale, mai exact, facem posibilă ivirea unui mereu alt cadru de expresie pentru ca povestea existenței să se desfășoare din ce în ce mai înfloritor pentru întreg.

Prin excelență atragem acea realitate și totodată ne deplasăm către ea prin tot ceea ce emitem sau este emis prin noi. În realitate suntem noduri energetice prin care viața se exprimă, iar asumarea creativității conștiente reprezintă acea etapă de maturitate când ajungem să nu mai fim victimile unor energii pe care nu le înțelegem provenite din subconștient, ci alegem conștient ca prin noi frecvențe și octave din ce în ce mai înalte ale vieții să fie exprimate, canalizate social și zidite într-o nouă arhitectură armonizantă. Astfel ceea ce se înțelege prin iubire intră glorios, grațios și triumfător în lume redându-i desăvârșit lumina.

Nu produsul oferit contează, ci starea din care el a fost oferit, ceea ce ne face să realizăm că cea mai înaltă formă de expresie a iubirii pe Pământ o reprezintă acțiunea în numele iubirii ce presupune abolirea absolută a karmei și a tuturor limitărilor transgeneraționale.

Virtutea supremă a orașului este de a angaja cât mai multe ființe într-un act creativ de la nivelul unei inimi deschise și de a-i pregăti pentru acest pas demiurgic.

Pionierat absolut îl reprezintă angajamentul în actul creativ a mai multor persoane dispuse să însuflețească un anumit spațiu, să contureze un proiect sau să genereze opere de artă în ecuația comuniunii, lăsând în spatele propria semnătură sau renume pentru a genera un nou mod de a înțelege actul creativ: creație întru comuniune, artcomuniunea = arta de a genera câpuri de armonie și iubire.

Desigur, colaborări între artiști, oameni de cultură, au existat dintotdeauna. Mereu sunt derulate proiecte în care participă nenumărați oameni de valoare , dar de cele mai multe ori aceste inițiative au un “regizor”, un prim solist.

În cazul artcomuniunii vorbim despre posibilitatea de a crea de la nivelul unor inimi aflate în stare de comuniune. Acesta este co-creația viitorului și forme incipiente de co-creație în ecuația iubirii au început să se manifeste.

c)Virtutea citadină mai sus amintită este completată de ghidarea către cadre naturale a unui număr din ce în ce mai mare de oameni odată cu deschiderea lor către a face acest pas.

Este evident și firesc că o anumită categorie de oameni este menită să rămână în orașe pentru o continuă modelare a lor și împlinirea menirii orașelor, însă un număr mare de oameni este invitat să alterneze universul citadin cu cel rural sau să se relocheze definitiv în cadre naturale.

Un veritabil centru holistic are menirea de a oferi șansa cât mai multor oameni prin evenimente cu tematici diferite: tabere de creație, retreaturi, plantări, ecologizări, excursii să descopere treptat universul magic al naturii ce își amplifică invitația adresată oamenilor de a se lăsa mângâiați și modelați de înalta ei energie.

În acest punct centrele holistice din oraș pot cu lejeritate să comunice și să colaboreze cu centrele holistice din cadrele naturale sau să inițieze ele centre surori.

d)Un alt rol vital al centrelor holistice urbane îl reprezintă disponibilitatea de a da tonul și a participa activ la naturalizarea orașelor prin aplicarea și adaptarea principiilor permaculturii la universul citadin aminită ma sus. Ele sunt menite să devină un exemplu sugestiv de răspândire a semințelor înverzirii și înfrumusețării orașelor și prin ac’iuni practice, evenimente și cursuri să răspândească valorile permaculturii, ecosofiei în special către tineri și copii ce sunt mereu viitorul și receptivii eterni la ce este proactiv și creativ.

e)La fel ca și centrele holistice din cadrul natural, centrele holistice urbane au marea misiune de a crea cadre educative copiilor care să înlocuiască actualul sistem de învățământ aflat într-o criză absolută.

Un rol vital al centrelor holistice urbane îl reprezintă educarea copiilor cât de poate de mult în mijlocul naturii ce este prin excelență pentru noi toți supremul maestru. Copiii educați în ecuația respectului față de mediul înconjurător și ajutați să absoarbă ritmic lecțiile pline de sens și înțelepciune ale naturii realmente cresc înfloritor. Hrăniți cu iubire și sprijiniți să se exprime creativ ei vor deveni liderii plini de farmec și genialitate ai viitorului, oameni deplin împuterniciți și integri, veritabili arhitecți ai iubirii și armoniei.

Trăim momentul de grație când din ce în ce mai mulți părinți realizează că viziunile educaționale clasice sunt falimentare, că în realitate nu putem vorbi de o educație perfectă, așa cum este înțeleasă perfecțiunea în zilele noastre, ci în schimb merită să ne deschidem către o educație a iubirii, a armoniei, a creativității și a respectului față de semeni și mediul înconjurător pentru a onora și prețui cu adevărat copiii, aceste vlăstare diamantine ale vieții.

Viziunea Noi Suntem Inima Pământului va fi continuată cu un capitol special dedicat educației copiilor, completând cele afirmate în capitolul V „Exodul către natură și lumea rurală”.

e) Un centru holistic citadin poate fi inițiat și structurat inițial într-un apartament după care orientarea poate fi îndreptată către o casă sau un spațiu de dimensiuni mai mari. El poate fi creat și însuflețit de un grup de oameni ce au bucuria de a crea împreună ceea ce nu este cel mai facil lucru cu putință, dar absolut necesar de împlinit ceea ce ne poate deschide către bucuria de a înțelege că e timpul să depășim anumite limite.

Zorii comuniunii la nivel social s-au ivit și astfel de inițiative sunt pivotul expansiunii uniunii inimilor pentru a ctitori era de aur a iubirii și armoniei.

Ps. Am ales Masa Tăceri pentru a oferi așa o imagine, e drept destul de grea, despre cum poate fi înfrumusețat orașul.

Capitolul anterior Modelarea, înfrumusețarea, armonizarea orașelor – prima parte

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să ai acces la mai multă informații asemănătoare sau cu tematică înrudită, te invit să sprijini printr-o donație realizarea centrului multimedia Imago Mundi menit să participe activ la conturarea unei civilizații definite de armonie, comuniune, creativitate, prosperitate și respect față de toate formele de viață ale planetei Pământ.

Pentru donații te rog să mă contactezi la petrea.ciortan@gmail.com

About the author

Petrea Ciortan

Leave a Comment